Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban recept

Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban recept

Elkészítési idő 210 perc

A Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban hozzávalói:
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
60-70 dkg kicsontozott marhalábszár
1,5 kg fejes káposzta
3 evőkanál árpagyöngy (gersli) vagy rizs
kb. 1 evőkanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors
1-1 kis csokor kapor és csombor
1-2 evőkanál 10 %-os ételecet


A Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban elkészítési módja:
A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A húst - miután az esetleges hártyáit lefejtettük - 1 centis kockákra, míg a kitorzsázott káposztát kétszer ekkorára daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, és az árpagyönggyel, a sóval, a borssal meg az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Ezután az előírás szerint beáztatott cserépedénybe átszedjük, kb. 7 deci vizet ráöntünk, lefedjük, majd sütőbe tesszük, amit a közepesnél kicsit kisebb lángra. Az ételt kb. 3 órán át pároljuk, közben párszor megkeverjük. Tálalás előtt ha kell, utánafűszerezzük, végül ecettel pikánsra ízesítjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csomboros-káposztás marhalábszár római tálban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook