Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott zöldbab hozzávalói:
75 dkg zöldbab
10 dkg császárhús
2 dl tej
1 evõkanál liszt
5 dkg reszelt sajt
1 db egész tojás
10 dkg füstölt (vagy lángolt) kolbász
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.


A Rakott zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot letisztítjuk, megmossuk és forrásban lévõ sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 10 percig fõzzük, ezután leszûrjük, és kisebb tepsiben szétterítjük. A császárhúst nagyon apróra vágjuk, zsírját kisütjük, közben folyamatosan kevergetjük. A pörcöt leszûrjük. A visszamaradt zsírra ráhintjük a lisztet, és addig pirítjuk, amíg az habzani kezd. Ekkor ráöntjük a tejet és a zöldbab fõzõlevébõl 1 decit. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. A tûzrõl lehúzva beleszórjuk a reszelt sajtot, a sót, a törött borsot és a felvert tojást. Hozzáadjuk még a megmosott, lecsurgatott és finomra aprított petrezselyemzöldet. Az egészet jól összekeverjük. A kolbász bõrét lehúzzuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk, majd a félretett pörccel együtt rászórjuk a zöldbab tetejére. Rákenjük a sajtos-tojásos mártást, és elõmelegített, közepes hõfokú sütõbe tolva addig pirítjuk, amíg a teteje színesedni kezd. Vigyázat! Nem szabad barnára sütni, mert az égett sajt keserû.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook