Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Skót krémes I. recept

Skót krémes I. recept

A Skót krémes I. hozzávalói:
Tészta: 50 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 dl tej, 1 cs. szalalkáli, kevés só.

Krém: 1 l tej, 4 tojás, 4 púpozott ek. liszt, 5 púpozott ek. cukor, 2 cs. vaníliás cukor.


A Skót krémes I. elkészítési módja:
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalót beletesszük, és nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, vékony tésztát nyújtunk belőle. A tepsi hátulján 5-7 percig sütjük. Krém: a tojássárgákat, cukrot, lisztet habverővel jól összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, 1-2 percig főzzük. A tojások fehérjéből felvert habot a forró krémhez keverjük, majd még forrón megtöltjük vele a lapokat. Tetejét akár porcukorral, akár csokimázzal díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A skót krémes i. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook