Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseh krémes 2. recept

Cseh krémes 2. recept

A Cseh krémes 2. hozzávalói:
Kakaós tészta:
30 dkg liszt,
8 dkg porcukor,
10 dkg margarin,
2 db tojás,
1/2 cs. sütőpor,
2 dkg kakaópor,
kevés tej

A piskóta:
3 db tojás,
3 evőkanál víz,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
1/2 cs. sütőpor.

A krém hozzávalói:
4 dl tej,
3 púpozott evőkanál liszt,
1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor

rum meglocsolni

Máz:
20 dkg cukor,
2,5 evőkanál kakaópor,
6 evőkanál tej
10 dkg vaj.


A Cseh krémes 2. elkészítési módja:
Kakaós tészta: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény a tésztánk. Kétfelé vesszük és egyenként kinyújtjuk, tepsibe tesszük és közepes (175 °C) tűznél megsütjük. A tésztalap, amikor kihűlt megkeményedik, de majd a krémmel összeállítva másnapra megpuhul. Piskóta: A tojások fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. Piskótalapot sütünk ugyanabban a tepsiben, amiben a kakaós tésztát sütöttük, hogy egyforma legyen a méret. (180°C kb. 15 perc) A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt. Krém: 3 dl tejet felteszünk forrni, közben a lisztet és a pudingport 1 dl tejben simára keverjük és amikor a tej forr hozzáöntjük és sűrűre főzzük. Többször megkeverve kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Máz: A cukrot a kakaóval és a tejjel felfőzzük majd a tűzről levéve belekeverünk 10 dkg vajat. Összeállítás: Legalulra kakaós lap kerül, meglocsoljuk kevés rummal, ezt megkenjük a krém felével, erre tesszük a piskótalapot, ezt is meglocsoljuk rummal és rákenjük a maradék krémet, majd kakaós lappal befedjük és a csokoládémázzal leöntjük.

Másnapig hűtőben érleljük, addig a kakaós lap is átpuhul és kockákra vágva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseh krémes 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook