Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes-diós krémes recept

Mézes-diós krémes recept

A Mézes-diós krémes hozzávalói:
Tészta: 1 tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál olvasztott méz
3 dkg zsír
40 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
pici fahéj

Töltelék: 15 dkg darált dió
10 dkg margarin
Cukor ízlés szerint, vaníliás cukor, te,

Máz: 2 evőkanál cukor
2 1/2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaó,
2 dkg margarin


A Mézes-diós krémes elkészítési módja:
Egy tálban forrásig hevítjük a cukrot, mézet, tojást, zsírt. A tűzről levéve beletesszük a fahéjat, lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és két részre osztjuk. Zsírozott tepsiben gyorsan kisütjük mindkét lapot. Azonnal kétfelé vágjuk. Két- két lapot megtöltünk krémmel, tetejükre símítjuk a forró mázt. 1-2 napig puhulni hagyjuk, utána szeleteljük. Krém: A diót leforrázuk kevés tejjel, kis ideig a tűzön kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a többi hozzávalóval. Máz: A hozzávalókat 6-7 percig főzzük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes-diós krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook