Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Sikítós baba fórum

Sikítós baba (beszélgetős fórum)


1 2 3
2010. jún. 28. 15:42

most jutottam a végére h miket írtatok...

igen azért kapjuk a gyes-t + a gyed-et h a gyerekkel legyünk de nekem pl nem jön ki belölle h takarítónőt tartsak... :)


a férjem ujjárol se esik le a gyűrű, de azért azzal tisztában lehetünk h egy pasi nem ugy takarít....legalábbis itt felénk... a gyerek sokáig nem maradt meg nála, így kénytelen voltam hozzászoktatni h néha bizony várnia kell...


természetesen nem akkor ha éhes fáradt kakás stb volt....


azért nálam is előfordult ha semmi nem hatott ugy sírt rácsuktam az ajtót elmentem a konyháig és vissza. ennyi elég volt h elszáljon a köd az agyamban :)

82. cukifalat (válaszként erre: 62. - Bneandi)
2010. jún. 28. 15:28

én a lánykámat majd 1,5 éves koráig járokában altattam napközben mert ott érezte jool magát ahol mi is voltunk, ott látott minket, de csak alváshoz volt benne :)


boltban a szallagra felpakolás, ő fizet, amíg kinem fizetjük addig a bolté bejött :)

egész kicsike kora óta szeret fizetni, soxor nem is kellett neki semmi csak h fizethessen :)

ma igaz nincs még 3 éves de megérti h anya most nem tud venni....(sajnos)

nem követelőzik, boltban lehet vele alkudozni h ez most drága de gyere válassz ebből vagy abbol mert anya azt tudja megvenni....

81. cukifalat (válaszként erre: 31. - Ebba518fdb)
2010. jún. 28. 15:17

morca:

én azt írtam h egy felkapatás után...

tehát alapbol nem igényelte a lánykám h hurcibáljam egész nap. csak 1-1 felkapatos nap után.ilyenkor viszont bevált ez a módszer.


nem azt mondom h ez a joo és csak így lehet , csak leírtam h nálunk ez jött be.


nekem is kell háztartást vezetni stb én így tudtam megoldani és szerintem a gyereknek se lett semmi baja mert amikor viszont ráértem mindig a közelemben volt/van :)

80. cbe267d9cf (válaszként erre: 75. - Jozsi.38)
2010. jún. 26. 16:26

Egyrészt az én fiam sem szállt ki az ölemből kb. fél éves koráig (és megvolt rá az oka) úgyhogy beszélhetek róla, az imént te hatalmaztál fel Nálunk is beszállt a nagyi segítségnek, és pl. az uram is, és nem esett le az aranygyűrű az ujjáról, pedig ő is napi tizen.. órákat dolgozik. Egészen pontosan tudom, hogy miről beszélsz.

Másrészt meg nem a te helyzetedre írtam,hanem arra, hogy a házimunka meg a férj mellett azért a gyerekre is szánunk egy kis időt, de ha nem kakás, nem éhes, és még álmos se, akkor mi a fenéért bőg, biztos csak hisztizik.

Megértem, hogy tök ideges vagy, de nem neked írtam amit írtam.

79. ebba518fdb (válaszként erre: 78. - Jozsi.38)
2010. jún. 26. 14:20
hát ez az.. szükség van a mi keresetünkre is.. pedig a gyerekeknek is jót tenne, a folyamatos "felügyelet".. :)
78. jozsi.38 (válaszként erre: 76. - Mamcili)
2010. jún. 26. 14:17
én is boldogan maradnék itthon kettejükkel csak sajnos nem tudnánk megélni
77. ebba518fdb (válaszként erre: 76. - Mamcili)
2010. jún. 26. 14:14
hát igen jó lenne, de sajnos nem sok esély van erre ebben a világban.. :(
2010. jún. 26. 14:04
Én legszívesebben itthon nevelő anya lennék, mert mikor tavaly az elsős kislányomat tudtam itthon segíteni a tanulsában akkor blirrirozott, most viszont szenvedünk a "fáradt"+ságos tanulások miatt.
75. jozsi.38 (válaszként erre: 63. - Cbe267d9cf)
2010. jún. 26. 14:01
iiiiiiiigen azért kapjuk a gyedet az államtól hogy egész nap a baba az ölemben legyen nehogymár megcsináljak azon kívül bármit hiszen ezért kapom a gyedet nem a házimunkáért. erről akkor beszélj ha 7hónapja nem tudod az öledből letenni a babát és örülsz ha megfőzöl mosogatás csak ha már apja itthon van takarítás meg alaposan nem, max kisöprögetek porszívózok de csak úgy ha baba a mamánál tölt egy kis időt
74. sajert
2010. jún. 26. 13:38

Így utólag én is nevetek rajtuk, de épp benne lenni :-D. Mikor MINDENKI azt várja tőled, hogy a gyereked duguljon el :-), de a fránya kölyök csak sikít..

Majd öregkoromban lesz mire emlékezni, az biztos :-)).

73. ebba518fdb (válaszként erre: 71. - Ebba518fdb)
2010. jún. 26. 13:35
erről jut eszembe, hogy a múltkor a közértben is kipróbálta, hogy milyen, de szóltam neki, hogy ha legközelebb is sikítozik, ki kell mennünk, mert nem biztos, hogy más is kíváncsi erre.. :) persze megint sikítozott (persze csak játszott).. :) ki is mentünk és azóta sem volt ilyen.. :)
72. mamcili (válaszként erre: 69. - Sajert)
2010. jún. 26. 13:33
Bocsi az írásod közben jókat kacagtam :)
71. ebba518fdb (válaszként erre: 69. - Sajert)
2010. jún. 26. 13:32

a kétévesem is szeret mostanában játékból sikítozni.. :) sőt engem is megakart már tanítani a tudományára.. :)


aranyosak a sztorik.. :)

70. ebba518fdb (válaszként erre: 66. - Bneandi)
2010. jún. 26. 13:29
mi mindig úgy megyünk vásárolni, tecsóba, meg hasonló helyekre, hogy előtte jól lefárasztom a fiúkat a játszótéren vagy valami hasonló helyen, a lényeg, hogy jól megmozgatom őket.. :) így jól esik nekik "csak" nézelődni és dumcsizni.. :)
69. sajert
2010. jún. 26. 13:27

Ó, én azt hittem a címből, hogy sikítos gyerekről van szó. Mármint olyanról, mint amit a fiam csinált egy időben. NEM hiszti volt, hanem mikor eszébe jutott (pl. váróterem, orvos, bolt, autó), akkor csak úgy heccből, nekiállt sikitozni. Közben meg nevetett.

Ezt látta egy másik fiútól, és roppantul megtetszett neki. Addig soha se sikitozott.


Heim Pál kórházban már egy idje várakoztam vele (urológián), mikor jött egy kisebb gyerek. Az meg nekiállt sikitozni (az is csak örömből, nem dacból). Na, utánna sikitozóversenyt rendezett a két fiú, hangos kacagással fűszerezve. Mondhattam én bármit: pssz, nem szabad, majd otthon, halkabban... A rendelőből kijött az asszisztens, hogy mi van itt kint, és HALLGATTASSAM el a gyereket. Mégis hogyan??? Kössem össze a száját? Egy idő után megunták. Mikor végeztem a rendelésen, akkor mondtam a nőnek, ha időben kezdték volna el a rendelést, nem egy fél óra késéssel, talán megúszható lett volna. Elterelhettem volna a figyelmét, válaszolta. Ahogy azt Móricka elképzeli.


Nem hiszem hogy a fiam az egyetlen, aki nyilvános helyen sikítozott (már leszokott róla, hála az istennek).


A legjobb módszer az volt, hogy nem reagáltam le. Iszonyúan tetszett neki, hogy próbáltam neki mondani, hogy nem szabad, meg magyaráztam neki...


Mikor tanácsadáson voltunk az orvosiba, jujjj de ciki volt. Ott is meseolvasás közben nekiállt sikitozni. Volt ott egy pár hónapos baba, aki meg megijedt, és nekiállt üvölteni. Utána azt "játszotta" a fiam, hogy amikor elhallgatott a baba, akkor megint sikított, és erre válaszul ordított megint a baba, erre a fiam nekiállt röhögni... Hót ciki volt, de még kivinni se tudtam a váróból, mert ömlött az eső. A másik Anyuka ölni tudott volna...


Egyébként a bolti hiszti nálunk nincs (2,5 éves). Ő is mindig egy darabot vehet, amit utána végig tart a kezében, aztán a pénztárosnak odaadja, hogy ki legyen fizetve. Otthon vagy még a kocsiban, meg elkezdheti enni, attól függ hogy mit kér. Próbálkozott régebben, de lepergett rólam :-)).

68. ebba518fdb (válaszként erre: 64. - Bneandi)
2010. jún. 26. 13:23
jó bizony.. :) sokszor jól meg is nevelnek.. :)
67. mamcili (válaszként erre: 66. - Bneandi)
2010. jún. 26. 13:15

Persze nem az, de a mai szabályozás szerint, ha a boltban megeszed büntethetnek.

Az egy dolog, hogy sok cég veszteségnek könyveli le.

Kifli felé már csak a végén menjetek , így könnyebb kibirni a kasszáig

Írj bevásárló listát, így a vásárlási idő is felgyorsul. Esteleg menj egyedül és a párodék később menjenek érted :)

66. bneandi (válaszként erre: 52. - Mamcili)
2010. jún. 26. 13:09
Meg fogom próbálni,de nem lesz egyszerű!!Mert sajna amikor hétvégén bevásárolni megyünk (tes..ba,apával,mert ő csak hétvégén van itthon)akkor is kap kiflit,mert az nem két perc!!Nem akartam ilyesmire szoktatni,de ez lett!A múltkor pl,a szomszédommal voltunk a pen..be(neki kislánya van és 5 nappal öregebb)egyszer csak arra lettem figyelmes,hogy Csabika síkit és mutogat,odanéztem és adta a kislányának a tejszeletet és persze,hogy neki is kellett!!!Mit tehettem,adtam neki én is!
65. mamcili (válaszként erre: 60. - Ebba518fdb)
2010. jún. 26. 13:05
8 éves
64. bneandi (válaszként erre: 51. - Ebba518fdb)
2010. jún. 26. 12:59
Hát bíztos nagyon jó dolog amikor már tudnak beszélni és ilyeneket mondanak.....
63. cbe267d9cf (válaszként erre: 26. - Zsanetta)
2010. jún. 26. 12:54

Szia,

Szerintem azért ilyen a klinikára bekerülő egy éves, mert fél. Idegen helyen, esetleg korábbi rossz tapasztalattal, naná, hogy földhöz veri magát és üvölt. Vagy csendben figyel. Vagy érdeklődően figyel. Vagy anyába csimpaszkodik. Vagy...vagy...vagy... millió formája van, ahány gyerek, annyi féle reakció egy ilyen stresszhelyzetre. Mert azért azt valljuk be, ez a gyereknek stresszhelyzet. Ha egy felnőtt megy orvoshoz valami komolyabb vizsgálatra, ő is ideges, izzad, fel-alá járkál. Akkor egy kis egy évestől meg elvárjuk, hogy "felnőttként viselkedjen"? Esetleg ne írja alá a zárójelentését is, hogy átvette??? :)))

Na, jó, eddig a vicceskedés, de komolyból: szerintem egy év alatt NEM lehet egy gyereket elkényeztetni. Egyszerűen azért, mert még annyira ösztönlények, és még annyira csak a saját kis igényeik érzelmi kifejezésére képesek, hogy nincs még szó az esetükben tudatosságról. Később igencsak tudnak manipulálni, de mikor egy kisbaba azért üvölt, hogy felvegyék, akkor azért üvölt, hogy felvegyék. Nem csak fizikai igényei vannak egy gyereknek ahogy írtad (kaki, pisi, hasfájás), hanem érzelmi is. Vagy neked elég ha eszel és iszol, az nem kell, hogy szerethess, hogy szeressenek? A kicsi baba nem anyukát akarja ugráltatni. Nem arról van szó, hogy manipulál. Hanem egyszerűen neki most arra van szüksége, hogy szeretgessék, érezze a mama védő közelségét, a szagát, az érintését. És igen, van gyerek, akinek a nap 24 órájából szinte minden ébren töltött órában erre van szüksége. Mint ahogy van felnőtt is, aki mikor pl. szerelmes elég ha egy héten 3-4 szer látja a párját, más meg rá akar gyógyulni, és még a klotyóra is együtt menne vele. A felnőtteknél elfogadjuk az ilyen jellegű ÉRZELMET, egy kisbabától meg elvárjuk, hogy kontrollálja??? Szerintem ez nem annyira bölcs dolog.

Az háztartásra hivatkozni meg a legkönnyebb, de nem azért kapjuk a GYEDet meg a GYESt az Államtól, hogy a háztartásra meg a férjünkre több időnk jusson mint mikor dolgoztunk, hanem azért, hogy a gyerekünkkel foglalkozzunk. Azért, hogy érzelmileg kiegyensúlyozott kicsiket neveljünk, akik majd jó kis adófizető állampolgárok lesznek. :) És ez rengeteg idő és energia. És tényleg nehéz, mert a gyereket nem lehet kikapcsolni, vagy félretenni egy időre, és ha már mindent megcsináltál mikor alszik, akkor tutira abban a percben fog felébredni, mikor leteszed a feneked 10 percre pihenni. De azért én egy mosogatás vagy felmosás miatt soha nem hagynám ott a gyerekemet, amikor RÁM van szüksége. A házimunka megvár. Ott lesz akkor is, mikor a gyerekem alszik. De a kisfiam hamar felnő... pár év múlva már hiába szeretném, hogy az ölembe másszon.

Igazad van, határozottan vannak helyzetek, amikor nemet kell mondani egy gyereknek, de felnőttként való viselkedést elvárni tőlük szerintem nem lehet. Főleg nem egy kilenc hónapos kisbabától.

62. bneandi (válaszként erre: 36. - 1397c45af7)
2010. jún. 26. 12:53

Hát egy kicsi babával eltudnám képzelni,de egy 9 hóssal már nem igazán!Szerintem ez akkor a legjobb amikor csak leszaladsz a boltba,vagy hivatalba mész,ahová a babakocsit nem tudod bevinni stb.....


A járóka jó megoldás,mert te is láthatod,ő is lát!Bár nálunk a szobába van és kukucskálni szoktam,mert azaz igazság az én kisfiamat még mindig bele lehet tenni!De ez nem jelenti azt,hogy egésznap ott van!

2010. jún. 26. 12:45
csajok nekem most mennem kell, de később még visszajövök.. :)
60. ebba518fdb (válaszként erre: 58. - Mamcili)
2010. jún. 26. 12:45
ja értem.. :) mennyi idős a leányzó??
59. ebba518fdb (válaszként erre: 56. - Jozsi.38)
2010. jún. 26. 12:44
nálunk még az is bevált a vásárlásnál, hogy ők fizetik ki a rudijukat.. :) imádnak ilyen "felnőttes" feladatokat megoldani.. :)
58. mamcili (válaszként erre: 53. - Ebba518fdb)
2010. jún. 26. 12:44

Nem emiatt, hanem a kis lepcseskéje miatt, sokszor akkor is megszólal amikor nem kéne, de tudod milyen az iskola, ha nem figyel tuti, akkor szólítják fel...stb...

Meg még sok minden más de ez nem ez a téma csapat :)

57. ebba518fdb (válaszként erre: 55. - Mamcili)
2010. jún. 26. 12:43
na ja.. :) elnevelgetjük egymást.. :)
2010. jún. 26. 12:43
húú bolti hiszti a pénztárnál volt nem akarta feltenni a pultra amit választott, aztán segített felpakolni mindent és leszokott róla szépen 2.-3. alkalommal
55. mamcili (válaszként erre: 51. - Ebba518fdb)
2010. jún. 26. 12:42

:))))))))))))

:D

Kölcsön kenyér vissza jár :)

54. mamcili (válaszként erre: 48. - Jozsi.38)
2010. jún. 26. 12:41
ilyenkor a kukucsjáték segíthet, rakd úgy hogy ne lásson és ha elkezd sikongatni lessél rá majd újra bújj el...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook