Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Serpenyős csirke - Pollo in padella recept

Serpenyős csirke - Pollo in padella recept

A Serpenyős csirke - Pollo in padella hozzávalói:
1 csirke
nyers sonka

bors
1 gerezd fokhagyma
1 rozmaringág
fehér bor
3-4 paradicsom; húsos paprika
ízlés szerint.


A Serpenyős csirke - Pollo in padella elkészítési módja:
A megtisztított és kibelezett csirkét darabokra vágjuk, kendővel megszárítjuk. Serpenyőben előbb kis nyers sonkakockákat pirítunk, majd a csirke darabjait is hozzáadjuk, s addig forgatjuk, míg szépen meg nem barnulnak szintén. Következik a sózás, borsozás, kerül a csirkéhez egy gerezd fokhagyma és egy rozmaringág is. Leöntjük azonnal fehérborral, s mialatt a bor elpárolog, teszünk még az egészhez három-négy szép, megtisztított paradicsomot. Most kétféle folytatás képzelhető el: vagy víz adagolásával pároljuk a csirkét, míg meg nem puhul, vagy húsos paprika kerül hozzá. A sárga, piros vagy zöld paprikákat– először roston a parázsra tesszük, ahol egyrészt megpuhulnak, másrészt vékony bőrük könnyen lehúzható lesz. Mivel a paprika ezzel meg is van, a csirkéhez csak tálaláskor adjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A serpenyős csirke - pollo in padella elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook