Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással recept

Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással recept

A Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással hozzávalói:
600 g marha színhús
100 g darált sertéshús
1 tojás
700 g főtt bab
100 g sonka
100-120 g póréhagyma

fehér bors
1 dl olaj
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
1 evőkanál liszt
1 csokor snidling
4 evőkanál reszelt tonna
1 dl tejszín


A Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el: összekeverjük a darált húst, a tojást, a megfőtt babot; valamint a kockára vágott és picit megpirított sonkát és póréhagymát. Sóval és - a sonka miatt óvatosan - fehérborssal fűszerezzük. A húst vékonyra kiveregetjük; a közepére helyezzük a tölteléket, majd felcsavarjuk. A tekercset 3-4 helyen cérnával körbekötjük (vagy alufóliába tekerjük), majd zöldségágyra helyezve, 150 C-fokon, gyakori locsolgatással készre sütjük. Ügyeljünk, hogy ne száradjon ki. A mártáshoz a vajat felmelegítjük; majd lisztet adunk hozzá. Ha habzik. a hús párolólevéből teszünk bele, majd hozzáadjuk a reszelt tormát és a snidlinget. Kiforraljuk, tejszínnel dúsítjuk, ha szükséges, sózzuk. Tálaláskor fölszeleteljük a húsokat, ízlés szerint tálaljuk a mártással, főtt burgonyával, esetleg zöldséggel is.


Kategória: Húsételek receptjei


A babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook