Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Olyan szépek az idézetek gondoltam beteszek egyet!
Te vagy lelkem legszebb és legfájdalmasabb gondolata. Ahogy megpillantottam szépségedet, a szerelem átjárta a lelkem. A szívembe hatolt és soha nem múló érzésekkel töltötte be azt.
Megőrjít ez a tűz! Éget és felemészti a belsőmet. Tiéd a szívem és ha azt kérded: Királyom, fordulhatnék-e hozzád egy kívánsággal?
Azt felelném: Kívánj és megadom Neked! Az életemet is feláldoznám érted Seherezádé…az életem is!
Sziasztok Mindenkinek!
Én az előbb forráztam zöld teát, nálam szintén alma, ez megtermett a kertben, és van körte de van hurmikaki is, az utóbbit a lányom nagyon szereti:))Ebédre rizottó, ezt a receptet a neten találtam:)Hozzávalók: rizs, icipici olaj, zöldborsó, zöldbab, kukorica, paradicsompüré (tiszta paradicsomból, nem ketchup és nem sűrítmény), bazsalikom vagy rozmaring, ki mit talál otthon, só, bors. Elkészítés: Kevés olajon sokáig pirítsd a rizst, majd öntsd föl kevesebb, mint kétszeres vízzel (vagy húslevessel), és főzd meg. Közben a (mirelit) zöldségeket melegítsd fel a paradicsomszószban. Fűszerezd ízlés szerint (csak óvatosan), és jól keverd össze az egészet a rizzsel. A zöldbab, zöldborsó és a kukorica szintén a kertben termet, milyen jó ilyenkor rágondolni, hogy megérte a fáradtságot eltenni fagyra! Hát a tegnapi ágyban bicajozás nem könnyű testedzés, a 150 tekerés 5 megállással ment meg. Teljes hasizom feszesedést kíván, hogy tudjam emelni és megtartani a lábam a magasban és még tekerjek és számoljak, nem olyan egyszerű volt mint régen a suliban tornaórán:))))
További szép napot Mindenkinek!:))
Jó étvágyat hozzá!
Szép reggelt Mindenkinek!
Reggelire szőlő lesz és alma, ill. most egy kv ici-pici tejjel.
Ebédre sült krumpli lesz (1 kk olivaolajjal sütve) és valamilyen savanyúság.
Ti is ügyesek voltatok:)) Lassan elteszem magam éjjelre:))
Szép álmokat Mindenkinek!!
Ügyes vagy, kell a torna:)))).
Nekem ma 30 perc szobabicaj volt (a végére már eléggé nem éreztem a fenekemet:) ), ill. 20 perc twister.
Én is így teszek, mert nem tudok olyan keveset csinálni, hogy ne maradjon. A mai sztrapacskának is lefagyasztottam a felét, a palacsintából is maradt 4 db. De hogy milyenek lesznek ezek felolvadva, azt nem tudom, még ilyet nem fagyasztottam.Lehet, hogy nem lesz hozzá gusztusom.
Jók legyetek!!! Nagyon ügyesek vagytok, hogy tornáztok. Az nekem nem megy a fájós lábammal, mert csak ártok vele. A karomat tornáztatom, az elő van írva a nyiroködéma miatt, de ez ugye kevés.
Szép álmokat mindenkinek!!!
Ne is mondd, egyszerűen ledöbbentem, amikor tegnap olvastam.... :(
Nagyon sajnálom őket.Családok, életek mentek tönkre :(((((((
Márti,
Ch napra sokszor csinálok kakós vagy diós csigát. Horváth Rozi szakácskönyvből egy egész adagot. Sütés előtt kiporciózóm és a fagyasztóba elteszem a 2/-át, így a következő 2 ch napon is lesz finomság, a fagyóból előkapva :).
Igazság szerint a pestos tészát unom egy kicsit, inkább a kakós csiga :)
Szép estét Mindenkinek!!!
Ma szénhidrátos napom volt, a fél napom rá ment a főzésre. Belegondoltam, mit kell annak melózni a hasunkért, aki egy egész családra főz. Bornyasztó!!!
Én gyümölcsnap után szoktam rendszeresen mázsálni, de nem minden 4. nap. Most majd hónap közepén valamikor fogom a dolgot megejteni.Bízom benne, hogy jó lesz...és a Tiétek is!! Tartsunk ki!!!
Lányok, szörnyű ez a buszbalaseti tragédia! Most olvasom a Blikkben, egek ura milyen sok halott!!
Szegény családok, aki elvesztették szeretteiket borzasztó egy tragédia, őszinte részvétem a hozzátartozóknak!
Nálam is kv-val indult a nap, persze tejjel, mert azt ma lehet.
Az almát itthon felejtettem, úgyhogy a délelőtti gyümi kimaradt.
Ebédre husit pároltam gyros fűszerkeverékkel és egy fej nagyobbakra vágott vöröshagymával. Köret tzatziki volt hozzá.
Vacsi ugyanez lesz.
Nekem is van egy excelem, abba írogatom majd az eredményeket (csináltam hozzá grafikont is :) ).
Ma reggel mázsáltam, centiztem. 86.6 kg-ról indulok súly tekintetében.
Este még jövök majd bicajozás előtt :).
Kitartás, csak ügyesen:))))
Sziasztok és szép napot Mindenkinek!:))
Megvolt a mázsálás, centizés és egy fogyókúrás napló bejegyzéseinek előkészítése:)) Napról-napra bejegyzem a változatos étrend finomságait. Mai a fehérje nap: reggelire egy mandarin és alma között válogathattam, ebédre levettem a fagyról a csirkemellet, van gomba, sajt, kefír, gondoltam a csibemellet megpárolom majd gombát pici só és valamilyen fűszerkeverékkel ízesítem, zöldségsalátának lehet reszelek amit találok sárgarépa, karalábé lehet csicsókát is és kefírrel egy picit megbolondítom. Fogalmam nincs, hogy így milyen ízt pancsolok össze, ha nem lesz jó akkor legközelebb nem készítem. Nagyon érdekelne még, hogy almaecetet mennyire lehet használni, továbbá a dió, szezámmag fogyasztható? Ja még egy lényeges dolog, az ebédet hány óráig ajánlatos elfogyasztani? Ez azért érdekelne, mert ma is éjjelesből jöttem haza és szeretném tudni, hogy meddig pihizhetek:)) Mindenkinek nagyon sok sikert, és akik már csinálják nekik is további kitartást! Vigyázzatok magatokra! Páááá:)))
Sziasztok,
OK., akkor én is a 90 napossal indítok holnap reggeltől:))).
Fórum tekintetében maradok itt:))).
Helló,szép estét mindenkinek!!
Az informatikus megint átvágott, jól felidegesített.
Jött, de minek?! Na lapozok, mert nem a gyümölcstől fog túllőni a savam.
Fórum már van a 90 napossal, abba simán belépünk, én már benne vagyok...nyakig. Szerintem kár indítani másikat, már így is egy csomó szól a 90 naposról. Amit én belinkeltem, célokban ugyanaz, mint amit leírtál. De a döntés a Tiétek!!
Ez a kiinduláshoz kell, és mostantól majd lefelé mennek a centik és a kilók:).
Látom, többen is a 90 napost csináljátok, holnap reggelig eldöntöm, hogy én is e mellett tegyem-e le a voksomat:).
Minden esetre az elhatározás már megvan.
Esténként Nektek kb. mikor van / lesz időtök egy picit tornázgatni?
Szép napot Mindenkinek!
Látom, születnek elhatározások, de aztán kitartás is legyen bennünk!!! A gyümölcsnapok, meg az állandó gyümölcs reggeli miatt szokott a savam egy idő után bántani. De ma pl. beszúrtam egy zöldség reggelit(uborka és paradicsom felszeletelve) a gyümi helyett, ez egy időre megint helyrehoz. Sokáig segít az is, ha vizet, vagy egy meleg gyümölcsteát iszom(ízesítés nélkül)ha megfájdul a gyomrom. Remélem, most sikerül végigcsinálni, csak rajtam és a savamon múlik.
Ma keményítős napom van, hagymás-paradicsomos babot csináltam, finom lett.Szóval nálam most így telnek a napok, hogy proteines, keményítős, szénhidrátos, gyümölcsös, proteines, keményítős...
és nem úgy, hogy hétfő, kedd, szerda,...stb. A múlt héten még a naplómban is eltévesztettem, hogy milyen nap van.
Ma áthelyezik a masinámat a másik szobába, informatikus vendégem lesz délután.
Legyetek jók, ha tudtok, szép napot Nektek!!!