Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Seherezádé - az új török sorozat fórum

Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)

10331. bf2ad367ba
2013. aug. 2. 09:44

ketőt=kettőt

bocs egy kicsit sietek, van még benne helyesírási hiba, de ez nagyon szúrta szemem

10330. bf2ad367ba
2013. aug. 2. 09:43

Az időt szerintem valahogy úgy állítottak be, hogy a sorozat vetítésével azonosultak, tehát mintha a vetítéssel egy időben telne az idő, a történet így 3 évet foglal magába, legalábbis nekem így jött le. Seh esetében két szülinap volt egy az első lánykérés vacsorával egybekötve a másik pedig Nilüfer utáni kibékülés, amikor Seh saját maga szervezte a szülinapját........

Kán szülinapja kicsit zavaros az tuti, hogy ketőt tartottak meg, egy a kórházba egy pedig a meghiúsult esküvő után valamikor.

10329. bf2ad367ba
2013. aug. 2. 09:37

Akkor én is bekapcsolódok, először is Ficánka neked jó egészséget és kitartást, nagy öröm, hogy még erre is jó volt ez a sorozat és az itteni társaság, habár akkor én még nem voltam itt.

A filmmel kapcsolatban észrevettétek, hogy a Binyapi lépcsője milyen fontos szerepet tölt be a film során, amikor Seh átgondolja a tisztességtelen ajánlatot ott zokog a lépcsőn, amikor Onur megtudja, hogy mért kellett a pénz ő is a lépcső tetején áll meg és ott merevedik le, amikor Seh megtudja, hogy Onur magánnyomozóval figyelteti akkor a lépcsőn futnak össze vagy amikor kiderül a sötét éjszaka titka akkor Seh szintén a lépcsőn borul ki, itt zárul be a kör. Lehet hogy volt még ott fontos jelenet de most nem jut több eszembe.

10328. rittynt
2013. aug. 2. 09:11
Talán az akkor Keremre villantott tekintete alapján választották a bírónő szerepére. :)
10327. rittynt
2013. aug. 2. 09:02
Az idő elmosódott (1001 éjszaka)A testiség szinte eltűnt a történetből illetve csak beleértetten létezett.Mosoly csak a megkérés után jóval, talán amikor Kánra vigyáz és együtt alszanak el.
10326. O.Eta
2013. aug. 2. 08:27
Nekem még mindig talány azidő.Mennyi idő telt el az esküvőig?Az első igazi csók a születésnapján történt. Viszonyuk sem volt,hisz a céges ünnepségen mondta:"nem mondhattam, hogy a barátnőm vagy"Nagyon bizonyította, hogy v égtelenül szereti Sehrezatot.Sokadszori nézés után sem tudom,hogy az erdei nagy csók.. .csata után történt e köztük valami vagy csak az áramkimaradás után volt az első összebújás .Lemaradt az elejéről az idő .Mennyi idő telt el az esküvőig,ill.az igent mondásig?
10325. rittynt
2013. aug. 2. 07:04

A sorozat elsősorban azoknak a felnőtt nézőknek szól akik a cselemények egy részét személyesen átélték. A fiatalok többsége csak egy korabeli, (2000-es évek) szép zenével kísért szerelmi

történetet érzékel, török kultúrkörnyezetben.

Burhan következetes kíméletlensége összehozza a gyalázatos folytatást.

Az első lépést Onur teszi még önmagát is meglepve tisztességtelen ajánlatával.Mentségére gondolja, hogy Ő csak egy üzletember és végül is nem kötelező elfogadni, az ilyesmit.

A nevezetes éjszakát követően, már felsejlik benne, hogy kérdések serege vár még válaszra, és a megfizetett találkozás következményekkel

jár.

A Dubai-ban tett ajánlat még mindíg a kíváncsiságról szól, ugyan már ki ez a nő, akinek egész élete egy titok a számára.

A török anyakultuszra tekintettel Onur kénytelen szembesülni azzal, hogy egy gyermeke életéért a tisztességét feláldozó anyát alázott meg

azon a nevezetes éjszakán.

10324. O.Eta
2013. aug. 1. 21:34
Ez fogott meg legelőször a filmben,hogy tulajdonképp minden megtörténhetett azon az éjszakán ami nő és férfi között megtörténhet,mégsem volt a testiségre utaló cselekedet látható jele.Tisztességtelen volt a dubaji szállodában tett ajánlata is onurnak,de seh. reagálása nagyon meglepte,sőszintén teljes megbánást mutatott,ua.már látszott,teljesen odavan sehrezátért...
10323. Ficánka5
2013. aug. 1. 21:34

Én talán a 40. rész táján fedeztem fel a sorozatot, előtte semmi ilyesmit hosszú évek óta nem néztem, szinte herótom volt tőlük. Életemnek azon szakaszán történt, amikor a daganatom harmadszor is kiújult és a sebész nem vállalta az újabb műtétet. Asssszem nem kell részleteznem, milyen érzelmi mélyponton voltam. Utólag, azt mondom, hogy ez a sorozat, meg a hoxa mentette meg az életemet.

Hamar bekapcsolódtam a fórumba is, jó társaságba kerültem(akkor gmarta5 voltam), bőven találkozhattatok a nevemmel. Elterelődtek a gondolataim, sokat tepertem, hogy megszerezzem a még nem látott részeket. Amikor a sori végére értünk és már a gépemen volt az összes. A szipirtyókat meg az ügyefogyottakat kihagyva számtalanszor megnéztem már. Vannak dialógusok, amiket kívülről tudok. Ez volt az egyetlen a meditációkon kívül, ami teljesen ki tudott kapcsolni.

Ha majd földi utam végére érek és tudnám, hogy ott is lehet TV-t nézni, kialkudnám, hogy magammal vihessem DVD-n. Nem sok ilyen lütyő szaladgál ebben az országban!!!

Én a 134-135. rész táján befejeztem volna, a rendező helyében. Már addig is túl volt spirázva az ominózus f.éjszaka, meg az agyament Eda dolgai is fölöslegesek voltak. Seh. meg egyenesen agymosáson esett át a gyerekével kapcsolatban. Abszolut nem volt életszerű, még ha figyelembe vesszük a más kultúrát, erkölcsöt. Onnantól egyre több írói, vagy szinkron következetlenség volt benne. A végén szerintem már több író is dolgozott rajta, amiből aztán egyenesen következett, hogy nem tudta a bal kéz, hogy mit csinált a jobb. Én ennek ellenére a rendező nevét megjegyeztem és szívesen néznék más munkákat is tőle.

Assszem, míg élek, számomra ez az etalon és nem hiszem, hogy más meg fogja közelíteni. A Story4-en ment nemrégiben a Downton Abbey. Az teljesen más világ és az 1910-20 as években játszódik az angol arisztokrácia körében, de képes volt maga elé ültetni, pedig már nem nagyon szeretem a kosztümös filmeket. Na annak várom a 4. évadát, amit most készítenek. Hátha még megélem, hogy végig tudom nézni.

Na most elgondolkodtam, minek írtam le egyáltalán, amit írtam, metsem, ne mentsem? Mentem...elvégre még aki nem ismer, ez vagyok én, a hóbortos nézeteimmel.

10322. rittynt (válaszként erre: 10321. - O.Eta)
2013. aug. 1. 20:25

Akkor vágjunk bele..

Arról az ominózus fekete éjszakáról szólva, egyetlen közvetlen testiségre utaló mozzanat sem volt, talán egy pillanat amikor Seh. reggel felvette a cipőjét.

Nagyon finoman bemutatott lelki küzdelem tanúi lehettünk. ( akkor éjjel nem lehetett sok öröme Onurnak ) Egyébként az ajánlat, tényleg tisztességtelen volt még Onurhoz képest is.

10321. O.Eta
2013. aug. 1. 19:36
rittyntNe szoruljanak beléd vélemények.Felbukkan emlékeim között a saját és a Seh.nézése során tapasztaltak,átélések,és önkéntelenül is párhuzamot húzok a film és életem között.Minden érdekel, a beléd szorult vélemények is. Üdv.
10320. Vicus 6404
2013. aug. 1. 18:16
Nem tudom ki látta a Fatmagülünt? Most értem a végére, meg kell mondjam, hogy tetszett. Egy pár helyszín ismerős volt, pl. Az a ház és lépcsőház, ahol Seherezade lakott, kórterem, ahol Benu feküdt. Ezenkívül a Karadayi elején megölt bíró ebben a filmben is bírót játszik.
10319. rittynt
2013. aug. 1. 11:20
Sok minden felbukkan az emlékeim között (Seherezadé) de nem érzem a partnerek jelenlétét, ezért ezek a vélemények, belém szorulnak.
10318. rittynt
2013. aug. 1. 08:31
A [link] -on sok minden megtudható. A 2. szezonnal kapcsolatosan ugyanúgy találgatnak mint mi.:)
10317. O.Eta
2013. júl. 31. 20:06
Most olvastam a Facebook-on,hogy haliték a kis Alival prágában voltak vagy vannak.Remélem jól értettem a fordítást!
10316. O.Eta
2013. júl. 31. 19:43
ficánka!Minden fáradozásodat értékelem,legfeljebb nem megfelelően reagálok írásomban.,mert rövid akarok lenni,mert attól tartok, hogy untatlak titeket a tájékozatlanságommal.Van olyan információ,amire azért nem reagáltam, mert nem akartam galibát.üdv.
10315. Vicus 6404 (válaszként erre: 10291. - Bf2ad367ba)
2013. júl. 31. 18:46
Kormi! Én azt olvastam, hogy az első rész szeptember 16-án lesz. Van az egyik Karadayi oldalon egy visszaszámláló is!
10314. Ficánka5 (válaszként erre: 10313. - O.Eta)
2013. júl. 31. 17:12
Úgy látom kár volt strapálnom magam, mert kérdezel, de vissza nem nézel!!
10313. O.Eta
2013. júl. 31. 13:54
kormi! Köszönöm,nagyon jó lesz:Elárulom,hogy én még mindig a Seherezádét6 nézem.Ha letelik kezdem előlről,DVD_van meg.Nem tudok betelni vele.Titkon azt remélem,hogy lesz folytatása.Elképzelem,hogy lesz közös gyermekük,felnőnek,hogyan indítják el őket az életbe.Hogyan bocsájtott meg Onur.....Bennuék is visszatérnek stb...
10312. bf2ad367ba
2013. júl. 31. 12:20
A 28. heti nézettségi adatok alapján a Szulejmán nálunk a 2. legnézettebb műsor volt. Nem gondoltam volna, de ezek szerint ez bejött az RTL-nek.
10311. bf2ad367ba
2013. júl. 31. 12:10
Kedves O.Eta az van a privát üzenetbe, hogy nagyon szívesen elküldöm neked a Follett könyvet A megfagyott világot elektronikusan ha kéred, nem akartam kiírni, mert ez lehet hogy nem engedi a szabályzat, de remélem nem lesz belőle probléma!
10310. Ficánka5
2013. júl. 30. 19:36

Eltüntette vadonatúj sorozatát a TV2

[link]

10309. Ficánka5 (válaszként erre: 10308. - Ficánka5)
2013. júl. 30. 19:30

Még arról sem árt tudnod, hogy ha valakivel ilyen formában is akarod tartani a kapcsolatot, célszerű az illető adatlapját bejelölni kedvencként egy pipával.

Ha ezt megteszed, akkor az illető nevét megtalálod a kedvenceid között, a felhasználóknál. Így nem kell mindig keresőbe írni, vagy a fórumon keresztül megkeresni a nevét.

10308. Ficánka5 (válaszként erre: 10305. - O.Eta)
2013. júl. 30. 19:24

Bocs, de úgy látom, hogy nem igazán arra kaptál választ, amit kérdeztél, mert ha jól értem, te privit írni szeretnél.

Ha pl. itt a fórumon valakinek írni szeretnél, ráklikkelsz a nevére. Ekkor felhozza az illető adatlapját. Itt küldhetsz jelet neki és itt írhatsz privát levelet, amit természetesen más nem láthat.

Tehát klikk arra, hogy privát üzenet küldése. A bejelentkező táblázatba írhatod az üzeneted, ha kész klikk arra, hogy küldés. Témaként nem muszáj

beírni semmit. Ilyen üzenetet max. 2 percenként

küldhetsz, a rendszer hamarabb nem engedi. Ez akkor érdekes, ha ugyanazt az üzit egyszerre több embernek szeretnéd elküldeni.

10307. bf2ad367ba
2013. júl. 30. 17:15
Bal felső sarok narancssárga "Saját menüd alatta a neved O.Eta", alatta üzeneteid, ha rákattintasz ott találod a bejövő üzeneteket,és akkor megjelennek az üzenetek, rálépsz az olvasás gombra.
10306. rittynt
2013. júl. 30. 15:53
Az üzenetek a "Saját menüd" bal felső ablakból ellenőrizhetők és elérhatők. Az üzenet feladása gondolom már nem okoz ekkora gondot <Privát üzenet> + Klikk és az üzenet írható a felugró ablakba.
10305. O.Eta
2013. júl. 30. 14:39
Kormika!Hogyan kell privát üzenetet írni?Tanítsd meg nekem! Ez olyan,hogy csak az olvashatja,aki kapja?Én hol találhatom meg? üdv.
10304. bf2ad367ba (válaszként erre: 10301. - O.Eta)
2013. júl. 30. 14:11
Én ebookba olvasom, írok neked privát üzenetet!
10303. bf2ad367ba (válaszként erre: 10299. - O.Eta)
2013. júl. 30. 14:09
Eta drága fogalmam sincs mi lehet a vörössel, nagy a csönd, Berg tuti marad Feride, a baba projekt meg, hát szerintem Halit sem olyan öreg még, hogy ne tudjon várni 43 év egy férfi esetében nem olyan sok. Nagyon jó látni viszont, hogy Halit imádja a fiát és ez kölcsönös a kis Ali is nagyon apásnak látszik.
10302. rittynt
2013. júl. 30. 07:54

Próba..

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook