Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
ketőt=kettőt
bocs egy kicsit sietek, van még benne helyesírási hiba, de ez nagyon szúrta szemem
Az időt szerintem valahogy úgy állítottak be, hogy a sorozat vetítésével azonosultak, tehát mintha a vetítéssel egy időben telne az idő, a történet így 3 évet foglal magába, legalábbis nekem így jött le. Seh esetében két szülinap volt egy az első lánykérés vacsorával egybekötve a másik pedig Nilüfer utáni kibékülés, amikor Seh saját maga szervezte a szülinapját........
Kán szülinapja kicsit zavaros az tuti, hogy ketőt tartottak meg, egy a kórházba egy pedig a meghiúsult esküvő után valamikor.
Akkor én is bekapcsolódok, először is Ficánka neked jó egészséget és kitartást, nagy öröm, hogy még erre is jó volt ez a sorozat és az itteni társaság, habár akkor én még nem voltam itt.
A filmmel kapcsolatban észrevettétek, hogy a Binyapi lépcsője milyen fontos szerepet tölt be a film során, amikor Seh átgondolja a tisztességtelen ajánlatot ott zokog a lépcsőn, amikor Onur megtudja, hogy mért kellett a pénz ő is a lépcső tetején áll meg és ott merevedik le, amikor Seh megtudja, hogy Onur magánnyomozóval figyelteti akkor a lépcsőn futnak össze vagy amikor kiderül a sötét éjszaka titka akkor Seh szintén a lépcsőn borul ki, itt zárul be a kör. Lehet hogy volt még ott fontos jelenet de most nem jut több eszembe.
A sorozat elsősorban azoknak a felnőtt nézőknek szól akik a cselemények egy részét személyesen átélték. A fiatalok többsége csak egy korabeli, (2000-es évek) szép zenével kísért szerelmi
történetet érzékel, török kultúrkörnyezetben.
Burhan következetes kíméletlensége összehozza a gyalázatos folytatást.
Az első lépést Onur teszi még önmagát is meglepve tisztességtelen ajánlatával.Mentségére gondolja, hogy Ő csak egy üzletember és végül is nem kötelező elfogadni, az ilyesmit.
A nevezetes éjszakát követően, már felsejlik benne, hogy kérdések serege vár még válaszra, és a megfizetett találkozás következményekkel
jár.
A Dubai-ban tett ajánlat még mindíg a kíváncsiságról szól, ugyan már ki ez a nő, akinek egész élete egy titok a számára.
A török anyakultuszra tekintettel Onur kénytelen szembesülni azzal, hogy egy gyermeke életéért a tisztességét feláldozó anyát alázott meg
azon a nevezetes éjszakán.
Én talán a 40. rész táján fedeztem fel a sorozatot, előtte semmi ilyesmit hosszú évek óta nem néztem, szinte herótom volt tőlük. Életemnek azon szakaszán történt, amikor a daganatom harmadszor is kiújult és a sebész nem vállalta az újabb műtétet. Asssszem nem kell részleteznem, milyen érzelmi mélyponton voltam. Utólag, azt mondom, hogy ez a sorozat, meg a hoxa mentette meg az életemet.
Hamar bekapcsolódtam a fórumba is, jó társaságba kerültem(akkor gmarta5 voltam), bőven találkozhattatok a nevemmel. Elterelődtek a gondolataim, sokat tepertem, hogy megszerezzem a még nem látott részeket. Amikor a sori végére értünk és már a gépemen volt az összes. A szipirtyókat meg az ügyefogyottakat kihagyva számtalanszor megnéztem már. Vannak dialógusok, amiket kívülről tudok. Ez volt az egyetlen a meditációkon kívül, ami teljesen ki tudott kapcsolni.
Ha majd földi utam végére érek és tudnám, hogy ott is lehet TV-t nézni, kialkudnám, hogy magammal vihessem DVD-n. Nem sok ilyen lütyő szaladgál ebben az országban!!!
Én a 134-135. rész táján befejeztem volna, a rendező helyében. Már addig is túl volt spirázva az ominózus f.éjszaka, meg az agyament Eda dolgai is fölöslegesek voltak. Seh. meg egyenesen agymosáson esett át a gyerekével kapcsolatban. Abszolut nem volt életszerű, még ha figyelembe vesszük a más kultúrát, erkölcsöt. Onnantól egyre több írói, vagy szinkron következetlenség volt benne. A végén szerintem már több író is dolgozott rajta, amiből aztán egyenesen következett, hogy nem tudta a bal kéz, hogy mit csinált a jobb. Én ennek ellenére a rendező nevét megjegyeztem és szívesen néznék más munkákat is tőle.
Assszem, míg élek, számomra ez az etalon és nem hiszem, hogy más meg fogja közelíteni. A Story4-en ment nemrégiben a Downton Abbey. Az teljesen más világ és az 1910-20 as években játszódik az angol arisztokrácia körében, de képes volt maga elé ültetni, pedig már nem nagyon szeretem a kosztümös filmeket. Na annak várom a 4. évadát, amit most készítenek. Hátha még megélem, hogy végig tudom nézni.
Na most elgondolkodtam, minek írtam le egyáltalán, amit írtam, metsem, ne mentsem? Mentem...elvégre még aki nem ismer, ez vagyok én, a hóbortos nézeteimmel.
Akkor vágjunk bele..
Arról az ominózus fekete éjszakáról szólva, egyetlen közvetlen testiségre utaló mozzanat sem volt, talán egy pillanat amikor Seh. reggel felvette a cipőjét.
Nagyon finoman bemutatott lelki küzdelem tanúi lehettünk. ( akkor éjjel nem lehetett sok öröme Onurnak ) Egyébként az ajánlat, tényleg tisztességtelen volt még Onurhoz képest is.
Még arról sem árt tudnod, hogy ha valakivel ilyen formában is akarod tartani a kapcsolatot, célszerű az illető adatlapját bejelölni kedvencként egy pipával.
Ha ezt megteszed, akkor az illető nevét megtalálod a kedvenceid között, a felhasználóknál. Így nem kell mindig keresőbe írni, vagy a fórumon keresztül megkeresni a nevét.
Bocs, de úgy látom, hogy nem igazán arra kaptál választ, amit kérdeztél, mert ha jól értem, te privit írni szeretnél.
Ha pl. itt a fórumon valakinek írni szeretnél, ráklikkelsz a nevére. Ekkor felhozza az illető adatlapját. Itt küldhetsz jelet neki és itt írhatsz privát levelet, amit természetesen más nem láthat.
Tehát klikk arra, hogy privát üzenet küldése. A bejelentkező táblázatba írhatod az üzeneted, ha kész klikk arra, hogy küldés. Témaként nem muszáj
beírni semmit. Ilyen üzenetet max. 2 percenként
küldhetsz, a rendszer hamarabb nem engedi. Ez akkor érdekes, ha ugyanazt az üzit egyszerre több embernek szeretnéd elküldeni.