Segítség - Kövér a kislányom! (beszélgetés)
muszáj fogyni a kislányodnak, ha nem akarod, hogy komoly problémái legyenek. Nem csak az önbizalmával, hanem az egészségével is. Mert a túlsulyból nagyon sok minden alakul ki.
Miért vártál vele kapcsolatban eddig?
Felnőttnek igen, de szerinted ezt melyik gyerek eszi meg?
semelyik.
Sikerült 2 képet feltennem róla. az egyi tavalyi, a sárga felsős pedig idei kép.
ezen a héten nagyinál nyaral, így én próbálok lelkileg készülni, hogy miket is változtassak, meg hogy hogyan. Úgy gondolom, hogy nem fogok egyszerre mindent bevezetni, mert elijeszteni sem szeretném, de fokozatosan mindenképp kell lépegetni.
Ezt nem a mostani időkre értettem, hanem mondjuk 10 évvel ezelőttre. Egy 14 éves tininek igenis kell a segítség ahhoz, hogy egy diétát végigcsináljon, különben sok esetben áteshet a ló túloldalára. Kell a szülői odafigyelés és ha szükség van rá a támogatás és a bátorítás.
Sajnos a mai világ is sokban hozzájárul ahhoz, hogy az embereknek előítéletei legyenek azzal kapcsolatban akik ducibb, mint az átlag. Nem kell mindenkinek nádszálvékonynak lenni, csak azért mert a mai társadalomban az az elfogadott, az a szép.
Egy duci ember is lehet szép, csinos.
A hízás sok esetben alkat kérdése is. Ezer és egy kifogást és indokot lehet találni arra, hogy ki miért nem tud lefogyni. De aki még nem volt hasonló helyzetben az nem tudja, hogy ez milyen nehéz.
Tisztelem és becsülöm azokat az embereket akik képesek 20-30 kg hónapok alatt leadni, én nem tartozom közéjük.
Viszont nem tartom magam kövérnek, maximum túlsúlyosnak.
Próbáltam olyat bevezetni, hogy a húshoz nem krumplit adtam, hanem salátát... (de nem ízlett neki, így mégis a krumplit ette meg)... valahogy meg kell reformálnom a konyhát, hogy elfogadja ő is.
(A másik gond, hogy férjem fizikai munkát végez, neki meg a bőséges ételre van szüksége, és ugye Laura is mindig azt enné meg... :( )
"elem is ez volt a baj. Nem azt mondom, hogy anyuéáknak diétára kellett volna fogniuk, de mivel az egész család hajlamos a hízásra még időben segíteniük kellett volna életmódot váltani."
Evvel viszont nem értek egyet:))
Ez kifogás a kövérségre,nem más.
Te már felnőtt ember vagy ,azt teszel az életeddel a testeddel amit csak akarsz.
Ja bocsi ,elküldtem mielőtt befejeztem volna:))
Szóval evvel egyetértek.
Igen, muszáj előszöris magamat gatyába ráznom valahogy. már voltunk 2 éve "vizsgálatokon", ahol sikeresen megállapították, hogy el van hízva. Olyan táplálkozási tanácsokat kaptunk, amik alapvetőek, és előtte is figyeltük és betartottuk azokat. Utána gyógytornára és gyógyúszásra kellett volna járnunk a kórházba, heti 2 alkalommal, 9 órára. Ezt nem tudtam bevállalni, még úgy sem, hogy készülődéssel egy óra alatt elérhető a kórház. erre 2 napom ment volna rá. Most egy kicsit ettől is tartok, hogy majd a szemembe köpik, hogy már akkor be kellett volna tartanom a szabályaikat.
....bár oda nem fogom tudni hordani most sem gyógyúszásra és tornára, mert ugyanazok az időgondok vannak, +azóta már iskolás a gyerek.
Helyes. Jó döntés.
De azoknak is lehet kellemetlen szaga, akiknek hormonális gondjuk van.
Egyébként én nem tartom valószínűnek, hogy hormonálisam van problémája a kislányodnak. A túlsúlyért elenyésző százalékban felelősek a hormonok. (persze azért ki kell vizsgáltatni)
Én úgy gondolom, hogy nagyon sok esetben sajnos nem igazán lehet megmondani a túlsúly okát.
Mondjuk a fiam pont olyan testalkatú, mint a férjem. (bár hogy ő miért lett ekkora azt nem tudom, mert a szülei picik és vékonyak voltak)
Nagyon együtt érzek veled. Az én fiam már szintén kiskorától túlsúlyos. Már 20 éves, de még mindig. Pedig soha nem evett többet mint az átlag, bár az igaz, hogy a nagyszülői nasik gyakran napirenden voltak. Kivizsgáláson is volt, de semmit nem találtak. Sokat mozgott, sportolt, stb.. Utólag visszagondolva hibásnak érzem magam, hogy nem nyúltam egészen drasztikus fogyókúrás módszerekhez még kb 5-6 éves korában, de még az orvosok is azt mondták, hogy "kinövi"
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy beszéld meg egy szakemberrrel azt a minimum kalóriát amit az ő korában el kell mindenképpen fogyasztania, és ehhez szigorúan, de tényleg szigorúan tartsd magad. A rendszeres mozgás meg mindenféleképpen kell, találnotok kell valami szervezett keretek közötti lehetőséget. (olyat, ami végig tényleges mozgásból áll, nem csak várakozásra a bukfenchez, ahogy írad)
Acélozd meg a szived!!
Lehet, genetikailag ilyen, de akkor is nagyon oda kell rá figyelni. Az egészsége érdekében.
Keress egy dokit. Van valahol a Lászlóban (?) egy osztály, ahol táplálkozási szakemberek fogyasztják le a nagyon kövéreket. Sokszor látni a TV-ben.
Lehet, hogy ott tudnának segíteni, vagy ajánlani olyat, aki gyerekekkel is foglalkozik és nem maszek alapon.
Már néhány hónapos korában is duci volt, csak ugye egy 5 hónapos anyatejes babánál sajnos mindenki csak annyit mind, hogy kicsattan az egészségtől.
Ha egy kicsit nyúlik, utána hízik is.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig
- V.-VI.kerületben élő nyugdíjas óvónénit, gondozónőt keresek kislányom mellé segítségnek. Tudtok segíteni, valakit ajánlani?