Segítség - Kövér a kislányom! (beszélgetés)
40dkg?a gyerekről?
végül is mi történt?kevsebbet eszik vagy többet mozog?
Szent ég!
Az imént nagyon kétségbe estem! Bár nem nagyon ideillő téma, de azért leírom: Arra lettem figyelmes, hogy a 2 lányom olyat "játszik", hogy az egyik az anya, a másik a lánya, és menekülnek az apjuktól, aki a lányt baltával akarta fejbe vágni.... basszus, nem akartam közbeszólni, nehogy rosszat tegyek vele, szerencsére most átjöttek a szomszéd gyerekek, és kártyázni kezdtek...
Mit gondoltok, rákérdezzek, miért ilyet játszanak? Mi soha nem veszekedünk párommal, sőt alig van itthon velünk...verekedést meg végképp nem látnak... tv csak normális időben néznek, bár a híradót szokták nézni....
ELKESEREDTEM
attól függ mit kellett csinálni tesi alatt.
én nem szerettem szekrényt ugrani,kötélre mászni-de a sima tornát(gyógytorna elemekkel)nagyon szerettem.
a többieknek ez uncsi volt, jobban szerettek volna ugrálni.
:) Én is....főleg kicsiknél, nagyon sok időt vesz el az öltözködés...a télről ne is beszéljünk. Itt is csak kétszer van hetente.
De tényleg nagyon kevés a mozgás az órán, általában még az a minimális is elmarad.
Ja igen, a salátába nem szoktam párolni, nagyon finom roppanós.
Az a jó a cukkiniben, hogy alapvetően semmi íze, így olyan zöldfűszert tehetsz rá, amit szeretsz:)
Múltkor keresztanyám salátát csinált, amiben paradicsom és cukkini volt.
Unokaöcsém: Ez mi?
Keresztapám: Cukkini
U: Fujj. És ez mi?
K: Uborka (naná hogy az is cukkini volt)
Gyerek eszik, majd megszólal: A cukkinit nem kérem, de az uborkát kieszem belőle.
:D
Karikákra, vagy fél-negyed karikákra szoktam vágni attól függően, hogy mekkora a cukkini. Persze salátához a kisebb, salátacukkini a legjobb!
A salátát én is csíkozni szoktam (a joghurtos szószhoz), az ecetes "hétköznapi" lébe pedig csak úgy beletépkedem. Sokkal könnyebb úgy enni, mintha nagy levelek lennének:)
De csak vékony karikákra szeleteled a cukkinit, vagy csíkokra is a karikákat? Nem kell párolni előtte?
A salátát (bár max. évente egyszer csinálok :( ) én nem csak leveleire szedem, hanem még azt is csíkozom, hogy jobban átjárja a tejfölös-ecetes lé, meg úgy könnyebb enni is....
Hmmm, lehet, hogy túlbonyolítom a gőz feletti párolással...
Ha simán, egy kis zsiradékon főzöm, akkor szoktam tenni rá egy kis paprikát, oregánót, sót, borsot...
na, ezt pl. nagyon szeretik a gyerekek, bár kenyérrel eszik...azt hiszem, megpróbálom hús mellé is.
A cukkinisaliba vékonyra szeletelt cukkinit tettem, lilahagymát, só, bors, aztán vagy meglocsolom olivával, balzsamecettel/citromlével, vagy joghurtot összekeverek kakukkfűvel és azt teszem rá.
A héten fejessalátára tettem öntetet, ami joghurtból, sóból, borsból, nagy csokor bazsalikomból és petrezselyemből állt.
Mi nem szoktunk gőz fölött párolni, bár az is igaz, hogy kevés friss zöldséget párolunk. Borsót, (frisset is), kukoricát, vagy a mirelit zöldségeket csak pici zsiradékon szoktuk párolni. A fagyasztott alá víz sem kell, a friss alá is csak pár csepp.
Ma csak gyerekestől tudtam megoldani a nagybevásárlást, és valami csoda folytán semmi édességért nem nyavalygott....szerintem azért, mert rengeteg kefírt vettem ezúttal, és a tudat megvolt, hogy kap valamit, nem kevés dolgot...és imádja is a kefírt. Elégedett vagyok.
Torna: nekem ajánlották a Norbi 1000 kalóriás tornáját, még nem sikerült megszereznem, de állítólag a gyerekek is végig tudják tornázni.... mi együtt fogunk tornázni, már rám is nagyon rámférne a mozgás, és nekem is van 5 kg feleslegem.
Hétvégén röhögtünk egy csomót, mert előszedtem a hullahopp karikát. Nem tudott vele karikázni Lala, és már kezdett elkeseredni, de jött a felmentő sereg: az apja és a sógrom... bevetették magukat hullahopp ügyben, szét is verték a bokájukat, ezen bemérgesedtek, és azután se tudtak hullahoppozni....:D mi meg annyit röhögtünk, hogy tuti beindult a fogyás... vidáman
Huuu, szép termés....
Ezeket a salátákat itt is részletezhetnétek (elemeiben is), mert sajnos én sem ismerek túl sok salátát...pedig jó lenne, mert a gyerekek nagyon szeretik a zöldségeket. Annyi a tudományom, hogy uborkát, parit és paprikát összevágok, és pici reszelt sajttal összekeverem..... Ezekben a kotányi és társai öntetekben nem nagyon bízok, nem ismerem....
Őszintén szólva még párolt zöldséget sem tudok csinálni, mert valahogy mindig olyan platty lesz...bár nekem csak gagyi módon, fazékon, gőzön van lehetőségem kísérletezni. Az tuti, hogy pároló lesz a következő konyhai beruházásom.....:(
Istenem ne...mit hagytál ki..hogy tudsz így élni..Menj vegyél gyorsan. Azt is küldenék, mert sok van, de nem bírná ki:-)
Nagyon finom, nagyon egészséges és nagyon diétás (is lehet). Ha veszel , küldök isteni recepteket hozzá és meglásd függő leszel:-)
Akkor nagy szerencséd van vele!
Mondjuk milánóin meg töltött paprikán én is eléldegélnék egy hétig:D
finom ízű,nem is tudom leírni.darál hússal lerakva.
én a padlizsán krémet is szeretem-kisebb korában a gyerek is ette.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig
- V.-VI.kerületben élő nyugdíjas óvónénit, gondozónőt keresek kislányom mellé segítségnek. Tudtok segíteni, valakit ajánlani?