Segítség, az apám hajléktalan lett! (beszélgetés)
:-)
vicces. :-)
de ha már így rákérdeztél, akkor komolyan érdekelne, hogy mitől lett prédikáció a hsz-em a te és még legalább egy tag szemében? :-)
amikor pedig az csak egy egyszerű hsz volt a részemről?
talán csak nem azért, mert markánsan eltérő a véleményem az ehhez a témához hozzászóló legtöbb emberétől?
Úgy láttam, hogy ez a része érthetetlen számodra, ezért bátorkodtam felvetni.
Ha ez nem, akkor mi érdekel...márha érdekel...vagy csak prédikálni szeretnél?
Abban természetesen nem zavarlak meg.
:)
Dr.nő, a férjed mit szól ahhoz, hogy édesapádat esetleg elhívod Hozzátok az ünnepekre? Te mit szólnál ahhoz, ha a férjed esetleg befogadná Hozzátok egy időre az egyik (ugyanilyen helyzetben lévő) szülőjét? (Ha vacillálsz is, azért először nem ártana a férjeddel beszélni.)
Édesapádnak nincsenek természetes támaszai (testvérek) a jelenlegi lakóhelyén? Ha vannak, velük nem tudnád felvenni a kapcsolatot?
miért?
ez volt a kérdés, hogy hogyan jutott el oda, ahova?
Én a fórumindító apjáról beszéltem, ugyanis az volt téma.
Ha általánosan szeretnél értkezni, a hajléktalanok helyzetéről, akkor egészen pontos helyzetképekkel tudok szolgálni neked általánosan hogy a hajléktalanok hogyan jutnak el oda, ahova.
Egyébként a legtöbbnek valóban nincsenek élő családi kapcsolatai.
De azokról is szívesen mesélek, akiknek voltak.
Nem hiszem, hogy igazán használható tanáccsal tudnék szolgálni, mert ahogy itt a hozzászólók én is elfogult vagyok, és nem vagyok képes függetleníteni magam a saját életemtől, sorsomtól.
Mindnyájunkat befolyásolnak a megélt dolgok, a kötődések.
Úgy látom, hogy akinek jó (volt) a viszonya az édesapjával, az általában abból kiindulva ad tanácsot, mások meg egyéb indíttatásból. (Persze akadnak ettől eltérő esetek is)
Folyt. köv.
Hát akkor leírom röviden. Volt egy nővérem, aki korán elveszítette a férjét 2 kisgyerekkel maradt egyedül. Ettől kezdve nem dolgozott (nem is akart), ivott, cigizett, az édesanyám segítette, aki még 69 évesen is eljárt takarítani heti 5 alkalommal, hogy a nővéremet, annak fiát, családját el tudja tartani. Egy szobában aludtak, édesanyám mellett a dédunokája, akitől szinte nem tudott pihenni, hajnalban kelt, egész nap egy 3 szintes lakásban takarított, és amikor hazament ő vásárolt be, főzött ételt. A nővérem ez alatt nem csinált semmit, egész éjjel játszott a számítógép mellett, és amikor édesanyám rászólt, hogy fejezze be, mert ő így nem tud aludni, és reggel dolgozni megy, még neki állt feljebb. Volt, hogy éjjel 2 órakor menekült el édesanyám, mert megfenyegette, hogy megöli. Amikor édesanyám meghalt (részben ezek következményeként), a nővérem a házban maradt, de nem fizetett semmit, a megkapott nyugdíját egyből a kocsmába vitte.
Nos, az ilyen embernek hiába segítettem, nem volt hajlandó változni, állandóan a pénzt kérte tőlem (piára, cigire). És igen, ő is volt hajléktalan. Segítettem a fiának is, befogadtam az otthonomba, nem ért semmit. Most le sem merem írni, hol kötött ki. Segítettem! Volt értelme? Kikészültem idegileg, édesanyámat elveszítettem.
Igaz, nem minden ember ilyen, de szerintem, aki ennyire lecsúszik, azon nem lehet segíteni, még ha van aki szeretne is.
Ahogy Te is írod először le kell ülni az apukával egy beszélgetésre és megbeszélni vele a konkrét helyzetet. Erre jó lenne a három ünnepnapból valamelyik egy ebéd kíséretében. Ott már tisztább képet lehetne kapni az állapotáról.
Persze tisztában vagyok vele aki nem volt még ilyen helyzetben annak könnyű tanácsot osztogatni kívülállóként.
De gondolom a fórum indítónak is háborog az ereje, és tanácstalan azért indította a fórumot.
ja, ja, ja.
az a sok hajléktalan is mind a semmiből lett, nincsen se szülőjük, se testvérük, se gyerekük....
és mindenki a szállókon él szerinted és nem fagy meg az utcán senki, ugye?
Édesanyám 30ezret kap rokkantnyugdíjasként. Menni nem tud, az év java részében felállni sem. Ha az ő apukája is ennyit kap -mert ugye nem tudhatjuk- akkor aztán tényleg sok esélye van...
Meg bírnál élni, bárki is meg bírna élni ennyiből?
Én már most rettegek, mi lesz, ha véget ér a gyesem és gyedet kapok... Pedig nekem a párom is kereső.
Az sajna nem öt perc, de indulásnak jó.
Ki kell deríteni, hogy mit is akar az apuka...még az is lehet, hogy neki teljesen megfelel a jelenlegi állapot.
Lett volna. Ilyen, olyan okokból, amit nem ismerünk, elmulasztotta. Most akkor legyünk mi is pont ilyenek?
Szerintem a saját viselkedésünket és reakcióinkat nem másokéhoz kell mérni, hanem ahhoz, hogy mit tartunk helyesnek.
Ha szállón lakik, nem lehet fertőző, szinte az összes helyre teszteket kérnek...kivéve persze ha csak az éjjeli menedéket használja, de a legtöbb helyen a tüdőszűrő oda is kell.
Én az előző hozzászólóhoz csatlakozom, ha zavar, hogy szállón van, az ünnepekre hívd el magatokhoz, de konkretizáld, hogy ez csak pár napra szól max.
Mellette pedig gondolkozzatok, hogy mi lenne a megoldás neki, nem tudom dolgozik-e még, és mit, ha esetleg kétkezi munkás munkásszállóban is lehet gondolkodni.
Illetve sok helyen keresnek tanyára gondnokot ottlakással...
Az nem fontos, csak az a fontos, hogy te milyen vagy és mit teszel. Másokon nem tudsz változtatni és nem is a te felelősséged, hogy mit tesznek. De amit te gondolsz és teszel, azért te vagy a felelős.
Nem személyeskedni akarok, csak neked kezdtem el írni és közben jutott eszembe, hogy milyen aktívak szoktak lenni a segélyezők fórumok, ki mennyit ad, hányszor hív egy vonalat, mert az egyébként rászoruló, de ismeretleneknek segíteni kell. És ez helyes. De a saját családunkon miért nem?
csak úgy zárójelben megjegyzem, hogy vannak olyan helyek a Földön, ahol ismeretlen a hajléktalan szó, mert azoknak az embereknek van erkölcsi érzéke.
itt sok emberről nem lehet ezt elmondani. :-(
bizony szomorú az, hogy léteznek olyan emberek, akik hagyják a szülőjüket az utcán megfagyni adott esetben. :-(
Ez is egy jó megoldás lehet.
A másik pedig, hogy engem a lelkiösméretem nem hagyna nyugodni, még akkor sem , ha őt -mármint édesapámat -nem furdalta 40 éven keresztül miattam.
Nem érezném magam jól, ha tudnám, hogy én viszonylag jól élek egy nagy házban édesapám, pedig egy hajléktalan szállón a legaljával együtt.