Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Sárgaborsófőzelék egyszerűen recept

Sárgaborsófőzelék egyszerűen recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sárgaborsófőzelék egyszerűen hozzávalói:
25 dkg sárgaborsó,
1 db közepes fej hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma (de el is hagyható),
1 liter húsleves vagy zöldségleves,
3 evőkanál étolaj,
Fűszerek ízlés szerint: 1 db nagyobb babérlevél, patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, morzsolt majoránna


A Sárgaborsófőzelék egyszerűen elkészítési módja:
A sárgaborsót legalább 1 órára meleg vízbe áztattam. A hagymát egészen finomra feelkockáztam. Egy közepes méretű fazékban az olajon kb. 5 percig kis lángon üvegesre dinszteltem, majd jöhet hozzá a fokhagyma, amit fokhagymanyomón átnyomva tettem bele. A beáztatott sárgaborsóról leöntöttem az áztató vizet, majd hozzáadtam a hagymás alaphoz. Beletettem a babérlevelet és felöntöttem annyi húslevessel, amennyi kényelmesen ellepi, fűszereztem. Fedő alatt kis lángon nagyjából 20-25 perc alatt puhára főztem. Ha túl sok folyadékot szív magába, húslevessel vagy vízzel pótolható. A szemek természetes módon kissé szétesnek, ettől lesz sűrű – ha túlságosan is az lenne, töltsünk hozzá még levest vagy vizet. Utólag még tetszés szerint ízesíthető. Fogyaszthatjuk önmagában, főtt vagy sült kolbásszal, virslivel vagy valamilyen finom pörkölttel.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 10. 22:15
A sárgaborsófőzelék egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook