Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Majorannás krumplifőzelék recept

Majorannás krumplifőzelék recept

Elkészítési idő 40 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Majorannás krumplifőzelék hozzávalói:
1 kg burgonya,
2 dl tejföl,
2 ek étolaj,
1 ek. libazsír,
2 ek. tönköly búzaliszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoranna, fűszerpaprika, babérlevél


A Majorannás krumplifőzelék elkészítési módja:
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágtam, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőztem. A zsiradékokból a liszttel rántást készítettem, megszórtam borssal, a majorannával és a pirospaprikával. Majd kevergetve berántottam vele a főzeléket. Újraforrás után hozzáadtam a tejfölt és azzal is felfőztem. Ezzel el is készült ez a finom főzelék.


Kategória: Főzelékek receptjei


A majorannás krumplifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook