Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sajtos-szalonnás tekercs recept

Sajtos-szalonnás tekercs recept

A Sajtos-szalonnás tekercs hozzávalói:
Tésztához:
500 gbúza finomliszt
2 dbtojás
150 mlolaj
1 kv. kanálsó
250 mltej
1 kockaélesztő
1 kv. kanálcukor
Befejezéshez:
200 gcsászárszalonna
100 gfüstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt)
150 gcheddar vagy más reszelni való sajt


A Sajtos-szalonnás tekercs elkészítési módja:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk.
A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük.
200 °C-on aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 16. 06:09

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook