Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos bukta (Kata-féle) recept

Rumos bukta (Kata-féle) recept

A Rumos bukta (Kata-féle) hozzávalói:
lekvár a töltelékhez
3 evőkanál rum
12 dkg kristálycukor
6 db tojássárgája
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 kg liszt
reszelt citromhéj
10 dkg Rama Sütőmargarin


A Rumos bukta (Kata-féle) elkészítési módja:
Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A lisztet beleszitáljuk egy nagy keverőtálba és a közepébe nyomott mélyedésbe beleöntjük a langyos élesztős keveréket. Néhány percig kelesztjük, majd belekeverjük a langyos tejet, a tojássárgájákat, a cukrot, a rumot, a reszelt citromhéjat és kézzel olyan simára gyúrjuk, hogy elváljon a tál oldalától. Ruhával letakarjuk, langyos helyre tesszük és megkelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 8x5 cm nagyságú téglalapokra vágjuk. A közepükre egy kanál lekvárt teszünk és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk. A buktát olvasztott margarinba mártjuk és a sütőlapon egymás mellé rakjuk úgy, hogy a sima oldaluk legyen fölfelé. Még 20 percig kelesztjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. A kész buktákat megszórjuk porcukorral és frissen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos bukta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook