Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) recept

Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) recept

A Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) hozzávalói:
Tészta

1 kg simaliszt
1 kocka élesztő
pici só
4 ek olaj
10 dkg porcukor
3 felvert tojásfehérje
annyi langyos tej, hogy kalácstészta sűrűségű legyen
Töltelék

9 dl tej
3 csomag csokis puding
250 g margarin
40 dkg porcukor


A Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A megkelesztett tésztát 6 db cipóra osztjuk, kisodorjuk, pudinggal megtöltjük, majd felcsavarjuk. Egy-egy csavart részt összefonunk, így 3 szál kalácsot kapunk, amit a kikent tepsibe rakunk (nagyobb tepsibe, mert nagy adag), 3 tojássárgájával lekenjük. Megszórhatjuk napraforgómaggal, tökmaggal, vagy gyalult mandulával, és 200 fokon 40-45 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudinggal töltött kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook