Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Rozsos karottaleves recept

Rozsos karottaleves recept

A Rozsos karottaleves hozzávalói:
25 dkg karotta (kisméretû sárgarépa)
1 tojás
2 evõkanál rozspehely
2 húsleveskocka
2 evõkanál olaj
1 evõkanál korpás liszt
1 teáskanál majoránna
kevés só és törött fekete bors.


A Rozsos karottaleves elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat, és a majoránnával meg a borssal fûszerezve felforralom. 10 percig fõzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévõ levesbe. Öt percnyi fõzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A rozsos karottaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook