Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Diós-rozspelyhes céklasalata recept

Diós-rozspelyhes céklasalata recept

A Diós-rozspelyhes céklasalata hozzávalói:
fél literes üveg kész céklasaláta
2 savanykás alma
10 dkg dióbél
4 evõkanál rozspehely
1 kis szál tormagyökér
2 dl majonéz
2 dl kefir
4 gerezd fokhagyma
1-2 evõkanál méz
só és törött bors ízlés szerint.


A Diós-rozspelyhes céklasalata elkészítési módja:
A céklasalátát leszûröm, és vékony csíkokra vágva mély salátástálba szórom. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastul ugyancsak csíkokra vágom. A céklához adom. A majonézt simára keverem a kefirrel, a rozspehellyel, a mézzel, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a fele tisztított, reszelt tormával. Hozzákeverem a dió nagyon finomra darált egyharmad részét, majd ráöntöm az almás céklára. Az egészet jól átforgatom, végül meghintem a megmaradt, durvára tört dióval. A tálat befedem, és a hûtõszekrényben legalább három órán keresztül érlelem. Pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.


Kategória: Reform ételek receptjei


A diós-rozspelyhes céklasalata elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook