Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Rossz csoport feladatát írta a gyerek, erre elégtelent kapott fórum

Rossz csoport feladatát írta a gyerek, erre elégtelent kapott (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
149. 4c1a787e8f (válaszként erre: 147. - Erikaa19)
2017. nov. 14. 18:01
Az az oktató szándék ezzel, hogy ne lepődjön meg később, hogy nagyjából a büdös életben sehol se nézik el az ilyen jellegű tévedéseket. Se felsőbb iskolában, se az életben. Az egyes nem mindig a valós tudásért jár, az iskola nem csak arról szól.
148. Guruljka (válaszként erre: 143. - Túrógombócka)
2017. nov. 14. 09:54

Tudom, de a fellebbezést is elutasították.

Tény, hogy a vizsga lebonyolításáról nem voltak ismereteim. Ezt a dolgozat megtekintésekor megemlítettem, erre az ottani német tanárnő azt mondta, ő megmondta volna, ha megkérdezem...


Mivel felnőttként csak úgy jelentkeztem a vizsgára a legközelebbi iskolában, gondolom, a tanárnő rossz néven vette, hogy nem járultam elébe megszeppenve. :D Tanár ismerősöm szerint sem volt fair, de nem tehettem semmit... A következő évben már jobban vigyáztam. :D

2017. nov. 14. 09:46

Olvasgattam a hozzászólásokat. Körülbelül mintha ez a kisfiú valakinek anyagi kárt vagy égbe kiáltó galád tettet hajtott volna végre, mert dolgozat írás közben rossz feladatsort oldott meg.

Az osztályzat amit beírt neki a tanár nem a tudását tükrözi. Feltételezés hogy direkt írta a másik feladatot mert azt tudta tiszta vicc. Ezekben a feladatokban nincs akkora különbség a számokat szokták változtatni a tanárok nem a megoldás mentetét. Ergo valószínűleg ugyan úgy tudta volna a másik feladatsort is.

De ha már itt tartunk a pedagógusnak ezzel még is milyen tanító okító szándéka volt?

Valóban figyelmetlen volt a gyerek, de létezik más megoldás is erre mint automatikusan egyest adni.

Szerintem jól tette az anyuka, hogy bement és szólt a tanárnak.

146. 4c1a787e8f (válaszként erre: 143. - Túrógombócka)
2017. nov. 12. 09:15

Hát én is túl vagyok már felsőfokú nyelvvizsgán, meg egy pár egyetemi irományon..

Kivételesen előfordult, hogy jófejek voltak velem, de összességében azért a szabál az szabál, amit így utólag nem is csodálok, mert egyre többen vannak, akik igenis csalási szándékkal vannak..

Azért embernek nyilván lehet maradni, de egy írásbeli pont az, aminél kemény szempontok vannak, és egyformán kellene értékelni mindenkinek. A Rigó (anno) nem az a hely volt, ahol a jólelküket csillogtatták a jónépek. Anno mi még úgy maradhattunk a sulinkban negyedikre, ha vittük a középfokú nyelvvizsgát. Volt olyan osztálytársam, aki tizedszerre ment át, és igen, sokszor ilyen formai dolgok miatt. És 6 volt, akitől elbúcsúztunk.. (Ezzel együtt mára a kiesett osztálytársak is ugyanott tartanak az életben, nem feltétlenül ők jártak rosszabbul, hogy ne mérgezte fiatalságukat tovább a versenyistálló.) Ilyen ez a háború, Napóleon!

145. 4c1a787e8f (válaszként erre: 142. - 300c83c7b2)
2017. nov. 12. 09:11

De a következő felelet már hármas lett, az azután következő meg már ötös..

Egyszer észre kell venni a váltást, mert máskülönben az egyetemen is csak alsós szinten lehetne követelni, nehogy sérüljön a gyerek lelke..

144. 4c1a787e8f (válaszként erre: 141. - Guruljka)
2017. nov. 12. 09:09
Há eszondjuk itt mindannyian, hogy iddőben köll megtanyúni a dugokat no...
143. túrógombócka (válaszként erre: 141. - Guruljka)
2017. nov. 12. 08:31
vizsgáztatóként mondom, h ez nem feltétlenül volt fair.
142. 300c83c7b2 (válaszként erre: 95. - Kittl)
2017. nov. 11. 23:26
Annó amikor ötödikbe kerültem bejött az akkor még élővilágnak nevezett tantárgy. A második órán feleltetés volt. Addig azt sem tudtuk mi az, most kihívták az elsőt a névsorból. Nem tudta, egyes. Aztán a másodikat, engem! nem tudtam egyes. Senki sem mondta, hogy ami a könyvben van, azt meg kell úgy tanulni, és fel kell tudni mondani. Senkit nem érdekelt, hogy akkor kerültünk felsőbe! Senki sem aggódott a lelkünkért és a szüleink sem rohantak az iskolába Éva nénihez. Azt viszont rögtön tudtuk, hogy mi a pálya felsőben. Azt ne is mondjam, hogy otthon sem dicsértek meg!
141. Guruljka (válaszként erre: 126. - 4c1a787e8f)
2017. nov. 11. 23:03

Pár évvel ezelőtt emelt szintű érettségit kellett tennem német nyelvből.


Tudok németül, már akkor is fordítottam, felsőfokú német nyelvvizsgám is volt már akkor is régen.

Az egyik írásbeli feladatban, képzeletbeli diákként kellett egy múzeumnak levelet írnom, amiben egy látogatás részletei iránt érdeklődöm.


Megírtam, és utólag sem vettem észre, hogy tanárként mutatkoztam be a levél elején, nem diákként. Egy szó, xxx iskola "tanára" vagy "diákja" volt a különbség.


Egyes lett, mert "nem a megadott témát írtam", emiatt az egész írásbeli egyes lett, és hiába volt 98%-os a szóbelim, megvágtak.


Nem jobb 10 évesen megtanulni, hogy erre figyelni kell?

140. gribedli*** (válaszként erre: 138. - Globus)
2017. nov. 11. 21:45
:D
139. andi6020 (válaszként erre: 138. - Globus)
2017. nov. 11. 21:28
de
138. globus
2017. nov. 11. 21:23
Nem fórumindítóé volt a "kreatív füzetcímke" téma?
2017. nov. 11. 21:18

Mindenki a tanár pártját fogja?

Mi lesz a nebuló lelkével aki e-miatt egy életre lelki törést szenved és pszichológushoz kell járnia?

Hát nincs a poszttolónak "rokonsága"?

[link]

136. michelle.r (válaszként erre: 87. - Kittl)
2017. nov. 11. 14:57

A tízévesek sem hülyék. Teljesen mindegy, hogy volt-e korábban csoportbeosztás, most elmagyarázták neki, hogy ő "A" csoport és azt a feladatot írja le. A tanár még szólt is neki, hogy nem azt írja. A gyereked tojt rá, csinálta tovább. Szerinted ez rendben van, de a tanártól elvárod, hogy a szünetét arra fordítsa, hogy a renitens gyerekedet felügyelje. A többieknek pedig magyarázza el, hogy ő miért kap több időt, mint mások.


Szerinted, te megkapod a fizetésedet, ha nem azt a munkát végzed el, amivel megbíztak?


Inkább örülj neki, hogy egy hiteles pedagógus segít neked a gyereked et felelősségteljessé nevelni. Nincs ebben semmi érzéketlenség, de nem volt elég neki, hogy szóltak, hogy nem a feladatát csinálja. Kapott egy karót, ez talán elég ahhoz, hogy legközelebb komolyan vegye a tanárt.


Egyébként nem értem, miért rugózol ezen, tízéves, december van, húzzon bele, év végére nyoma sem lesz a rossz osztályzatának.

2017. nov. 11. 12:52

Azt hiszem, ez azon ritka hoxás fórum, ahol a nagy örök ellenfelek is egy véleményen vannak, szinte mindenki ugyanazt írta le, és még csak nem is bántóan.

Szegény fórumindító nem ezt várta, de talán egyszer elgondolkozik.

Nekünk se megy ez a távolságtartás a gyerek dolgától mindig olyan jól ;-), de minél inkább telik az idő, egyre inkább azt látom, hogy ez a célravezető, és nem a helikoptermamiság.

2017. nov. 11. 07:40
"lehetnél szökevény.. te is úgy, ahogy én. Szabadon szökevény, aki korlátok nélkül él..." - EZT csakis az teheti meg, aki előbb megtanulja a korlátokat.
133. Ikebana3 (válaszként erre: 1. - Kittl)
2017. nov. 11. 00:41

Igen. Ilyenkor többször is elhangzik, hogy melyik oszlop vagy sor melyik feladatsort kell, hogy megoldja. A fiad nem figyelt, de amikor a tanára szólt neki, a másik/számára előírt feladatsort kellett volna elkezdenie, mégsem azt kezdte el. Ő azzal ne foglalkozzon mennyi idő telt el. A szabály az szabály. Be kell tartani, ráadásul figyelmeztették is.

A tanára jóindulatát mutatja, hogy jelezte, újraírhatja.Ilyenkor jogos, ha az osztályzatot beírta.

Egy hétköznapi példa: ha buszon utazol és ellenőr jön, mutatod, de nem arra a vonalra szól a bérleted, ahol utazol, úgy fogja venni, hogy nincs jegyed és büntet. Te pedig hiába mutogatod továbbra is a bérleted.

2017. nov. 10. 22:43

Ha a tanár simán leosztályozza a dolgozatot, akkor a többi gyerek mondhatja majd legközelebb, hogy akkor ők is azt a csoportot írják, amelyiket akarják. (Nem korrekt megoldás)


Ha nem ad rá jegyet, csak simán újraíratja - ezzel meg visszaélhet az a gyerek, aki nem készült, direkt megírja a rossz csoport feladatsorát, hogy majd a javító dolgozatra felkészülhessen. (SZóval ez sem igazságos)


Nem marad más, mint az elégtelen, a megajánlott javítódolgozattal. AZ összes közül ez a legigazságosabb, még akkor is, ha rosszul esik az az egyes.


Szerintem nincs negyedik lehetőség. Vagy tévedek?

2017. nov. 10. 22:01

Szerinted forumindito mi lett volna a megoldas? Annyira mondod hogy te jobbankezelted volna a helyzetet mint a tanar. Erdekelne. De szerintem vegig sem gondolod.ez egy jo tanar.kovetkezetes es nevel is.erteket ad.


Gyerekek szemszögéből nézve, ha nem kap egyest a gyereked - oh hat ennel a tanárnál irom mindig a konnyebb csoportot.úgysincs következménye.


Masreszt én full cikinek ereztem volna ha bármelyik szulom bemegy dumálni a tanarral azert mert rossz csoportot irtam es annak ellenere hogy szolt a tanar direkt irom a masik csoportot...még a Szüleim engem b.sztak volna le hogy lehetek ilyen bena :)


En ha engedtek volna sem irnam ujra a dogat mert a tobbi gyerek elkonyvelne nyalisnak. mikozben ok nem írhatják ujra. Most aki kettest kapott mit szóljon? Jajj hat lehet ha a masik csoportot irom akkor kisirok egy javító dogat?meg mekkora igazságtalanság hogy bezzeg o javitózhat?


Gyerek fejével szoktal gondolkodni? Szerintem nem vagy képben hogy mukodik egy 20fos gyerekcsoport. Tobbet artasz a gyereknek mint segitesz jelen esetben.


Életképtelen embert akarsz belole? Mert ha nem tanulja meg hogy a tetteknek következménye van...meg anyuci elintéz mindent...


Szüleim sem orultek ha rossz jegyet vittem haza, de Sosem orjongtek vagy mentek tanárhoz. Hanem megmondták ez van, majd legkozelebb figyelek, tanulok.


Orulok hogy nem maradtam tanári pályán.pont az ilyen elfogult szülői reakciók miatt nem lett volna idegrendszerem ehhez. Jo hogy nem a tanar ker bocsánatot mert A meg B csoportot mert iratni. Bar ha ép es higgadt modon vegiggondolod a tobbi gyerek hogyhogy jo csoportot irt? Tuti nem figyelt a gyereked feladatkiosztaskor. Es a tanar meg jófej is volt es szolt hogy rosszat ir.


Es csak feleslegesen felfujod es a gyereket ilyen semmiség miatt stresszeled. Mi lesz kesobb? Nem veszik fel állásinterjú utan mert a masodik kort elbukja mert felrenezte/ rosszul ertelmezte a feladatot? Bemész a HRre? :) mert kb ugyanezt csináltad csak az o iskolás szintjéhez igazodva.


Inkabb el kellene neki magyarázni az o szintjén hogy működnek a dolgok. Es ez kispiskota ahhoz kepest ami az életben varja az embert!

2017. nov. 10. 20:47

A durvan 15 ev alatt egyszer sem rugtam ossze a port egyetlen pedagogussal sem, pedig nem volt a gyerekem (hala istennek) mintagyerek.

Egyszer-ketszer jol be is kemenyitett neki az iskola, meg neha en is, meg a zelet is.

Meg is allja a helyet, kivalo a problemamegoldo kepessege.

129. gribedli*** (válaszként erre: 125. - Fincsi5)
2017. nov. 10. 20:45
:D
2017. nov. 10. 19:05
na jól nézett volna ki ha én az 5-gyerekem,minden apró-cseprő dolga miatt berohangáltam volna az iskolába
127. 4c1a787e8f (válaszként erre: 125. - Fincsi5)
2017. nov. 10. 18:47
:-)))
126. 4c1a787e8f (válaszként erre: 117. - Enissa)
2017. nov. 10. 18:47

Tényleg probléma, hogy valaki az életben egyszer rossz feladatsort írt meg, és kapott egy egyest? (Most részletkérdés, hogy ki szólt, meg ki nem..) Ha úgy a nagy élet szempontjából nézzük, ez egyrészt tanulság, másrészt mit mesélne később nevetve a gyerekének meg az unokájának? Miért féltjük ma a gyerekeket az élettől, a hibáktól, amikor abból lehet tanulni?

Én részben a választ is tudom. Mert saját magunkat akarjuk fényeztetni, fényezni azáltal, hogy az "én gyerekem ötös, bezzeg neki nincs egyese". Vegyük észre, hogy ez már rég nem a gyerekről, hanem a szülőről szól, az ő egójának a kenegetéséről, "ha már elvált vagyok, legalább a gyerekemről elmondhassam, hogy nincs egy négyese se.."


Mielőtt bárki azt gondolja, hogy ítélkezem, nem, hanem magamból indulok ki. Hajlamos erre a magatartásra az ember, én is, pláne az, akinek valami nem teljesen tökéletes az életében. Én is kicsit ilyen vagyok, de muszáj ennek gátat szabni tudatosan, mert se nekünk nem jó ez, de pláne a gyereknek...

125. fincsi5 (válaszként erre: 112. - Gribedli***)
2017. nov. 10. 18:27
És tudja, hogy már nincs Népszabadság! DDD
124. 4c1a787e8f (válaszként erre: 1. - Kittl)
2017. nov. 10. 18:11

Ugyanmár!

A gyerek hosszútávú, sőt középtávú érdeke, hogy ilyenekre figyeljen.

Se a munkahelyen, se az autóvezetésben, se sehol a világon nem fognak semmi ilyet figyelembe venni, és a jó szülő az életre nevel.

Egy ilyen eset arra jó, hogy büdös életben többet ilyen hibát nem fog elkövetni, és nem az érettségin, vagy az államvizsgán fog vele előfordulni.

Nekem iskolaelső lányom van, de ha valami hülyeséget csinál, akkor megbeszéljük, és annyit mondok neki, hogy értse meg a tanulságot, de én aláírom a rossz jegyet, az intőt, tintánk még van.

Iszonyat rosszat teszel a gyereknek azzal, ha nem tudtok egy osztályzatot lecarni. Kinek akarsz bizonyítani? Mit?

Azzal nem megy tönkre egy gyerek ha egész életében kettes-hármas tanuló, de azzal igen, ha ilyen görcsölésben nő fel, amit most Te itt mutatsz.

Az meg semmire se érv, vagy ok, vagy indok, hogy egyedül neveled a gyereked, ma minden harmadik szülő egyedül neveli, a maradékból meg valójában még a 70%.

123. Csillag29 (válaszként erre: 1. - Kittl)
2017. nov. 10. 16:07

Már bocsi de ha érettséginél az a feladat hogy húzd alá és te bekarikázod a jó választ akkor nem fogadják el a választ hiába is tudtad.

Ráadásul a tanár szólt és figyelmeztette.

Szerintem ha elkezdte volna és nem tudja befejezni de a másik csoport feladatai is megvannak biztos figyelembe vette volna :( Itt nem a tudása volt értékelve hanem hogy nem értelmezte a feladatot és felszólításra sem kezdte el a másik csoportot . Fogadd el egy 1-es nem a világ

122. Enissa (válaszként erre: 84. - Kittl)
2017. nov. 10. 15:39

Nézd, azt ne érzéketlenségnek vedd, ha valaki őszintén válaszol. Hanem vedd úgy, hogy megtiszteltek az őszinteséggel, az építő véleményükkel.

Ne gondold,ha a munkahelyeden, családban, ismerősödnek elsírod a bánatod, és bólogatnak, hogy igen, igazad van, hogy úgy is gondolják.

az érthetetlenekkel szoktak úgy csinálni, hogy oké, hagyjuk rá, úgyis mindegy mit mondunk.


A másik. Nem egyedül vagy a világon, aki egyedül neveli a gyermekét. Felnőtt vagy, egyedül kell akkor megoldanod a problémát.

Van ahol, van férj, család, de az anya az, aki a gyerek problémáival foglalkozik.

121. Enissa (válaszként erre: 119. - 04424e865e)
2017. nov. 10. 15:11
Pedig , tényleg az egyes is egy érdemjegy. Az üres lapot meg nem lehet értékelni :)
120. Enissa (válaszként erre: 79. - Kittl)
2017. nov. 10. 15:10
Nem gondolod, hogy te mész a forgalommal szembe?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook