Rossz anya? (beszélgetés)
Említettem, h én is bementem megnyugtatni.
A férjem azért jött haza, h o viszi a gyereket. Én jeleztem neki, h szörnyű napom volt, hajrá. Persze az estet nem mondom el, mert annyira szégyellem, és talán el se tudnám épp esszel mondani. Szóval szeretném ha o is látná, h komoly a dolog, fegyelmezni kéne, csinálni kéne vmit. Ha elmesélnem az estet, hogy reagálna???? Sehogy.
Háromszor kérdeztem rá, hogy hány éves a gyerek. Egyszer sem kaptam rá választ s még ezek után is én olvasok szelektíven. :) Gondolom, hogy a szaksegítség ajánlásom nem tetszik, de akkor azt írd. Nem szégyen olyantól kérni segítséget aki tud is segíteni, mint ezer idegenektől, akik nem biztos, hogy hatékonyan tudnak segíteni, főleg két-három mondat után.
Ne hibáztasd a férjed azért amit KÖZÖSEN rontotok el. Lehet ezen javítani, de sok-sok munkával és következetességgel. Vannak olyan apák/anyák akik egyszerűen nem képesek gyereket irányítani, sőt magukat sem, ezért a másikra támaszkodnak. Ha a férjed ebbe a típusba tartozik, akkor te kell betartasd a szabályokat.
Persze, igazad van, info nélkül nehéz megítélni.
Én még info birtokában sem tudom, h mit gondoljak. Nehéz.
Nagyon kivagyok most. Azt sem tudom, ki a hibás. Elméleteket tudok, persze.
Ezért bőgtem el magam a foglalkozáson, mert tehetetlen voltam, szörnyű volt. Tényleg, csak arra vágytam volna, h valaki egy másodpercig megértsen, h ez nehéz volt.
Azt a bizonyos napot követően viszont remek hetünk volt, többet amikor hisztizni kezdett, csak emlékeztettem az esetre és abbahagyta.
Erre jól megkaptam a magamét attól a nőtől. Én meg azt hittem, h csak gyereket neveltem, persze bőgnöm nem kellett volna, de ez annyira megbántott, h így reagáltak.
De te is otthon voltál? Mert 5 perc alatt felöltözteted a gyereket te, ráadod a cipőt, kabátot, amíg a férjed felveszi az övét és már viheti is. Ha meg az oviba ő megy érte, akklr ott felöltözteti ugye és kész, már viszi is a foglalkozásra.
Ez csapatmunka, nem hiszem, hogy ha látom, hogy a másik nem boldogul a gyerekkel, akkor nekiállok nézni ahogy szerencsétlenkedik és ráfogom, hogy na, miattad nem ment ma sem. Beavatkozom, hogy minél hamarabb készen legyen és akkor ezen mindenki nyer.
Ilyen apró, pitiáner dolgokon akadsz fel?
"Megyünk fogat mosni!" stb., kijelentve, együtt.
Nem felszólító módban, mint a kutyakiképzôben.
Amikor elkéstetek, akkor egyedül voltál a gyerekkel vagy a férjed miatt nem készültetek el időben?
Ne hibáztasd olyanért is, ami akkor történt, amikor teszem azt, a munkahelyén volt! Amikor veled van a gyerek, te vagy a felelős, hogy elkészültök-e vagy sem.
Velem rengetegszer előfordul, hogy nyűgös a picúrom és nem is akar oviba menni, sőt, én ekkora hisztikre nem emlékszem a másik kettőnél. Van, hogy úgy megyünk fel az ovi lépcsőn, hogy csimpaszkodik mint egy majom és torkaszakadtából üvölt. Mégsem mondta még egy óvónő sem, hogy bántalmazom vagy rosszul nevelem. Nem szeret oviba menni (de amikor már ott van, igen) és slussz, hisztizik, kész. Ahogy kilépek az ajtón már abba is hagyta. A többi gyerek dettó ilyen, az óvónénik meg szerintem szentek, hogy ezt a szakmát választották, ráadásul éhbérért.
Nem értem az pedagógusokat sem, hogy miért mondtak neked ilyet, hogy bántalmazod, vagy hogy probléma van, talán azért, mert komoly baj van. Info nélkül honnan tudhatnánk.
kezdem érteni a körülötted lévőket.
egyébként ismertem ilyen hisztis anyukát. megkönnyebbülés volt, mikor visszament dolgozni, a gyerekek közösségbe kerültek, az anyukának meg nem maradt ideje hülyeségeken kattogni egész nap.
miért indítottál fórumot, ha csak beszólsz mindenkinek?
sztem menj el dolgozni és add a gyereket bölcsibe. van, aki begolyózik az otthonléttől. semmi gond, neked ez nem való.
Vagy például azt mondja a gyereknek, "gyere fogat mosni!" Gyerek oda se bagózik, erre a férjem mit csinál? Latom, elsétál, be a fürdőszobába. Mondom neki, te mit csinálsz, a gyereket itt felejtetted. Mire ő azt válaszolja: " megyek előkészítem" . Mondom: mit? a fogdosást? mit készítesz azon elő? " Mire ő: "előveszem a fogkefét". ... vagyis leveszi a polcról...
Vagy például az előbb hogy direkt a szőnyegre pisilt?! Előre megmondta, h ezt fogja tenni. Férjem hagytál amikor megtörtént, kisétált, és nyugisan elkezdett öltözködni.