Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Sziasztok! Régen jelentkeztem, nálam a helyzet változatlan. Hol jobb, hol rosszabb.
Most Soolantra krémmel próbálkozom, többen írtatok róla jókat.
Ötleteket szeretnék kérni tőletek, fizikai fényvédővel kapcsolatban. Tavaly Bioderma Photoderm AR 50+ -t használtam. Nem voltam elájulva tőle, de mivel elég borsos ára volt, elhasználtam. Idén újat próbálnék... de mit? Paula's termékek nagyon drágák... ti mit használtok? Nagyon drága nő lettem ezzel a rosaceával...sajnos
Biztos vagyok benne, hogy a stressz IS közre játszik. :(
Több mint 1 éve elkezdtem futni, elkezdtem egészségesebben élni (vitaminok, gyümölcsök-azelőtt soha nem ettem), megiszom a napi 2 liter vizet, sportoltam rendszeresen, és tessék.
(Hozzáteszem, most a szabadban futástól jött ki nagyon durván.)
Reményhal írt a gócokról. És visszagondolva akkor kezdődött minden, amikor elkezdték kezelni a fogamat gyökérkezeléssel. És pont ott jött ki a gyulladás, ahol a fogam be volt gyulladva. Így én most ezen a nyomvonalon indulok el...
Azt hiszem egyet kell hogy ertsek veled.ha innen kimegyek annyira semmi bajom...pedig nem is streszelem csak maga a megfelelés.lejjebb irtam is egyik nap hogy nalunk a szimpatikus idegrendszerrel van vmi gebasz talan hiszen az adja a parancsot az ereknek a tagulasra. most is pl jon be a hideg levegő és nem húzza le a pirosat.ez az idegrendszeri pirosodas.es van ami pl sport hatására jon na azt pl a hideg levegő leviszi.
Bocs ha fárasztó vagyok de figyelem magamat es irom ami jon.
Inkabb az esetleges munkahelyi stress lenne az oka
Sajnos ennek a betegsegnek sokszor a stress a kivalto oka aztan csak egyre rosszabb mert azon stresszelsz h tuntesd el ordogi kor
Most biodermat hasznalok es varom a paula choice tonikomat a napokban erkezik rendeltem jo draga basszus. :(
:(
Kipróbálom azt is.
(Szedek D-vitamint, magnéziumot, C-vitamint, probiotikumot, a kálcium is elfér...)
Szia!
Ez érdekes, mert nekem is mindig a munkahelyemen égett. Volt, h itthonról dolgoztam, mert itthon nem pirosodtam. Por bőven van nálunk is a munkahelyen.
Sziasztok!
Nálam január környékén kezdődött minden. Egyik nap annyira égett az arcom, mintha leégtem volna.
Ez megszűnt. Utána szép lassan egy kicsi piros folt jelent meg az arcom bal oldalán a szemem alatt, illetve a jobb arcomon a szám mellett. Aztán egyre többször éreztem ezt az égő érzést, és egyre nagyobb lett a két foltom. Hol előjött, hol visszahúzódott.
Elmentem bőrgyógyászhoz, de annyit mondott, hogy allergia. Amit adott krémet, persze nem használt.
Elmentem a házi orvoshoz, aki most elküldött labor vizsgálatra, és étel allergia vizsgálatra.
De mivel már nem bírtam, Elocom krémmel kenegettem pár napig, ami mérsékelte a gyulladást. Egész szép lett az arcom, DE! Hétfőn elmentem futni, és estére már lángolt a fejem, bedurrant, és újra előjöttek a foltjaim. :(
Természetesen egy orvos sem mondta, hogy ez esetleges kezdődő rosacea, de a tüntetek alapján úgy érzem, hogy sajnos ez kezdődő rosacea. :(
Csak nem értem miért hozta ki a futás?!
Nekem a jobb oldalam a rosszabb de szerintem nekem az emesztesi gondjaim allnak a hatterben
Sajnos folyamatos szekrekedesem van van h 1hetig nem tudok wcre menni es semmi de semmi nem segit ezen :(
Szerintem az egesz értagulas mögött az idegrendszer áll.ott van vmi rendellenesség nalunk a szimpatikus idegrendszerben.ez felelős az erek tagulasaert ha leadja a jelet tágul.
Nem akarok okoskodni de szerintem ez eleg logikus.es ez a feloldali elvörösödés is azt mutatja hogy epp az arc egyik felevel összeköttetésben álló idegekkel van hiba.persze ugyse jövünk rá mi csak leirtam hogy én erre gondolok.
Es gondolom ez se igaz mindenkire.
Akkor ez is úgymond normalis tünet szuper...
A kamillát ki fogom próbálni köszönöm.
Sziasztok!
Először is Okoskolbászhoz szólnék. Megtaláltam közben, hogy a bőrvörösség kezelésére a pulzáló festéklézer lehet alkalmas. Ez a fajta lézer viszi a pigmentfoltokat is? Olvasgattam a neten, de nem találtam túl sok információt róla. A szegedi bőrgyógyászati és esztétikai lézercentrumban van ilyen gép, ami közel van a lakóhelyemhez. Még csak elméleti síkon mozgok a lézerkezelésekkel kapcsolatban, szeretném a lehető legtöbb információt begyűjteni.
Valaki volt már ilyen kezelésen? Véleményeket, tapasztalatokat szívesen meghallgatok!
Másik! Már lassan egy hete semmivel, SEMMIVEL nem kenem az arcom és a kezdődő rosaceám lement alfába, vagy nem tudom hogy fogalmazzak, a bőröm nem gyulladt :) Nem mondom, hogy nem piros, de viselhető. Az én sztorim: hoszzú-hosszú évek óta küzdöttem aknéval, bőrgyógyásztól kaptam rá antibiotikumot, fogamzásgátlót, aztán az évek alatt használtam differint, duac gélt, finaceát... most is vannak rajtam mitesszerek, meg kis zárt komedók, de rengeteget javult. Ezek közül már csak a fogamzásgátlót szedem. Másfél éve kezdtem el hidratálókrémeket használni, és mint egy bolond, sorra vettem magamnak tonikot, BHA hámlasztót, szérumot, esszenciát, meg minden szirszart, amit ember el sem tud képzelni. Gondoltam ez a rétegzős rutin milyen csodás... Aha, kb. 2-3 hónap elteltével a bőröm egyre érzékenyebbé vált, megszabadultam a hidratálókrém kivételével mindentől. Az érzékenység megmaradt, jött a bőrpír, a húzódó érzés. Kerestem a speckó hidratálót rá. Eleinte működött, aztán úgy éreztem kevés, így még többet kentem magamra, aztán már kétfélét minden nap kétszer, hogy a pír és a bőrérzékenység csillapodjon. De nem csillapodott, inkább az ellenkezője. Lángolt a fejem. Ha visszagondolok kb. 4 éve nem volt olyan nap,hogy ne kenjek az arcomra semmit. Veszetten küzdöttem a pattanások ellen, aztán meg a hidratálásért. Szétbarmoltam a bőröm!!! Elnézést, tudom már említettem, de Okoskolbász tanácsára felhagytam a krémezéssel. Telik az idő. A bőröm nem csúnyább. Inkább szebb! + eleinte nagyon erősen húzódó, égő érzés alábbhagyott. Nem tudom, hogy ez meddig tart, de most madarat lehetne velem fogatni :)))
Lányok! Ha már minden krémet, tonikot, csiganyálat, csodacuccot kipróbáltatok, mégsem segített és reményvesztettek vagytok, akkor egy időre rakjatok el mindent, hadd lélegezzen a bőrötök. Egy próbát mindenképp megér! Vesztenivaló az nincs. Időnk az van, másunk sincs. Csak azért írtam le, hogy ha már egy ember hasonló cipőben jár itt, mint én és neki segít, már megérte.
Sziasztok!
Uj vagyok a forumon,az Egyesult Kiralysagban elek.Kezdodo rozaceam van,munkahelyi hideg-meleg hatas miatt alakulhatott ki szerintem..Par honapja kezdott az arcom bal oldalanak belobbanasa,egese.Munka utan hosszu orakon at tartott mire enyhult :(( Aztan jottek a pottyok,es a belobbanas is egyre surubb,mar nemcsak munka utan.Pedig szeretem a munkamat,de mar felek dologzni menni:(( Vasaroltam kremeket,amik rovid ideig hasznaltak,de aztan visszaestem..
Üdv mindenkinek! :)
Tisztelt "Okoskolbász"! Ha valamikor erre jár és lenne szíves válaszolni, szeretnék feltenni pár kérdést, ami az utóbbi időben felmerült bennem.
Az egyik a demodex atkával kapcsolatos. Az atkák túlszaporodása a rosacea kezdeti stádiumában is előfordul? Amikor "csak" bőrpír van az arcon, illetve vannak kifejezetten az atka túlszaporodására utaló tünetek?
Azt elmondta nekem és olvastam is, hogy a bőrpírral a legtöbb lézer nem tud mit kezdeni, viszont vannak olyan készülékek, amelyek alkalmasak lehetnek az állapot javítására. Milyen fajta lézeres kezelés lenne erre alkalmas? És ha szabad itt orvost vagy rendelőt közzé tenni, azt szívesen fogadnám.
Illetve, egy ideje alig használok hidratálókrémet, gyakorlatilag az arcmosáson kívül más nem történik. Eleinte szörnyen húzódott fájt a bőröm a krémek hiányától, úgy veszem észre ez a fájdalomérzet az utóbbi időben kicsit csökkent. A pirosság az arcomon viszont nem. Várhatom esetleg, hogy a bőröm egy idő után elkezd visszaregenerálódni, megerősödni saját magától krémek nélkül? Gondolom ezt hülyén fogalmaztam meg :) És csökken a pirosság, meg a bőrérzékenység?
Előre is köszönöm válaszát!
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?