Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr fórum

Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
1921. GabriellaWales (válaszként erre: 1914. - 8f8f3a827e)
2017. ápr. 25. 16:24
Probalom a legtobb hozzaszolast vegigolvasni,hogy legyen alap ami segit.Akkor muszaj lesz onmagamnak folallitani a diagnozist!Talan az atkas betegseg tunetei illenek leginkabb ram,de ebben termeszetesen nem vagyok biztos.A pattanasszeru gobok mintha kisebbek lennenek a Rozex-tol,de a pirossag es durva bor-erzet tovabbra is makacsul fennall.Az ego erzes napok ota nem jelentkezett,de a viszketes igen,foleg az esti orakban.Olvastam egy regebbi hozzaszolasodban,hogy fokozatosan kell a bort hozzaszoktatni az ilyen jellegu kremekhez.Ma visszamentem a haziorvoshoz(GP),remenykedtem valami segitsegben.Emlitettem a Soolantra nevu kremet,amirol tobben pozitiv tapasztalattal irnak ezen a forumon.Megdobbentem,hogy NagyBritanniaban meg nincs forgalomban!Pedig a doktorno biztos felirta volna,nagyon segitokesznek latszott.Mondta,hogy a borgyogyaszra tovabbra is varnom kell,de addig probaljam legalabb napi 1-szer hasznalni a Rozex-et mert nincs mas!Aztan folirt egy antibiotikumot: Doxycyline 100mg kapszula naponta 1x. Eppen most probalgatom leforditani a betegtajekoztatot..Tenyleg jo lesz-e a betegsegemre?Ugyanis 6dobozzal adtak.Nekem nagyon hianyzik a magyar orvosi ellatas,ami sokkal alaposabb es gyorsabb.Semmi tanacsot nem kaptam peldaul borapolasra,etelekre,hogy miket keruljek.Ezen a forumon olvasgatom,hogy a forro,fuszeres,csipos etelek ronthatnak az allapoton.Es a napfeny is.Bar en meglepodtem,hogy miota tavasziasabbra fordult az idojaras,mintha merseklodtek volna a tuneteim..Vekony alkatu no vagyok,es nagyon szoktam fazni.A kezeim-labaim szinte mindig hidegek,ami talan a rossz verkeringes miatt van..Koszonom,hogy irtal,ha lehetseges az uj gyogyszerrel kapcsolatban barmi velemenyed van szivesen fogadom,es perszer akarmi tanacsot ami segit :))
1920. Pink 38
2017. ápr. 25. 14:51
Most olvasom csak 3-4 es ujjainkat használjuk az arcunkra.Köszi.Eldobom a smink korongokat.
1919. Pink 38
2017. ápr. 25. 14:49
Okoskolbitól kérdezném:Egy láb visszérségre felírt gyógyszer(Detralex) beszedése nem segítene az arc ér betegségén?Bocsi ha nagy marhaságot kérdezek...
1918. SSszonja (válaszként erre: 1916. - E18f2d4ad1)
2017. ápr. 25. 14:28

Heida én a tetrat szedtem es semmi panaszom nem volt.legújabb egy 7napig szedtem mikor nagyon kuzdottem a bőrommel (nekem eg es szúr nem göb van)szepen levitte a gyulladást es a sok pirosat.

Meg nekem fóleg a szememre van jo hatása elmúlik az égő érzés.

1917. Pink 38
2017. ápr. 25. 13:59
Heida én mindkettő említett gyógyszert próbáltam már. Bár nem egyszerre hanem egymás után.Halványított az arcomon,de amikor elfogyott pár napon belül visszajöttek a göbök.Sajnos. Én most szárított diófa levélből készítek forrázatot kihűtöm ls egy nap akár 10x is átmosom vele az arcom,smink koron segítségével. Szárít, fertőtlenít és összehúzó ereje is van.Kicsit javított az arcomon,kevesebb a göb.
1916. e18f2d4ad1 (válaszként erre: 1915. - 8f8f3a827e)
2017. ápr. 25. 05:11

Megbeszéltük, hogy nem kezdem még el a gyógyszereket, csak odaadja a recepteket.

Ő legalább elmagyarázta, mi ez a probléma.

Nem kell gúnyosnak lenned!

1915. 8f8f3a827e (válaszként erre: 1913. - E18f2d4ad1)
2017. ápr. 25. 00:14

Klion és Tetralysal együtt, nem is olyan rossz...hadd szóljon. Lombikra vársz: "úgy tűnt, tudja miről beszél".

Én meg kérek egy kávét!

Kolbi

1914. 8f8f3a827e (válaszként erre: 1912. - GabriellaWales)
2017. ápr. 25. 00:09

Az angoloknál a 2. világháborúig nem volt állami orvosi ellátás. Ez annyit jelentett, hogy valaki a szülétésétől a haláláig nem is találkozott orvossal. Egyrészt nem volt elég orvos, másrészt csak a gazdagok tudták megfizetni a drága orvoslást. Ebből következett, hogy a lakosság az alapszintű egészségmegtartásból elég jól felkészültté vált a saját és környezetük évtizedes tapasztalatai alapján. És ez volt ez a világ akkori legfejlettebb országában! A kevés orvost meg nagyon megbecsülték. Azokat az embereket, akik 30 éves korukig nem kerestek, igazából nem is nagyon éltek, csak tanultak, és tanultak, azokat a későbbiekben búsásan megfizették tanácsaikért. Egy könnyed 20 perces beszélgetés vagyonokba kerül. Most is.

Nálunk a szocializmusban nagyon magasszintű orvosképzés indult el, mely rendszer ontotta magából a jól felkészült orvosokat és kórházi ágyakat. Nálunk, 1982-ben, amikor én végeztem, protekció kellett egy kisvárosi kórházba elhelyezkedni is gyakornokként. Most meg már itt is lasszóval kell fogni az orvost. A lakosság számához képest itt még most is több szakorvos van, mint több fejlett nyugati országban. Azonban a magyar lakosság egészségügyi alapismerete és egészségi állapota katasztrofális. Az orvosokról a véleménye meg lesújtó, melyet majd minden hozzászólásban hangsúlyoznak. Tegyék.

Szép példa erre a propolisz használata is. Ez egy nagyon sok illóolajat és természetes anyagot tartalmazó anyag, mely gyulladást is csökkent. Sokszor egy csoda "krém". De az allergizáló hatása (kiütést lehet tőle kapni) nagyon magas. Lefordítva egy normál gyulladáscsökkentő krém 1000-ből 2 páciensnél ad allergiás rakciót, míg a propolisz 100-nál. Így az orvosok az évtizedes tapasztalatok miatt az előnyt (gyull.csökk.) és hátrányt (allergia) összevetve, nem ajánlják.

És itt jön be az intelligens magyar páciens, aki beleböfög és azt mondja, hogy neki jó volt, próbálja ki más is nyugodtan. Ne próbálja ki!

Ha tényleg segítség kell, akkor ollózd ki, gyüjtsd ki a hozzászólásaimat (kb.20-30 oldal) és abból sokkal többet megtudsz, mint egy általános orvos.

Kolbi

2017. ápr. 24. 19:29

Sziasztok!

Ma voltam bőrgyógyásznál, ő már a 3, de úgy tűnt, tudja, miről beszél.

Megint Rosacea a diagnózis. Azt mondta, hogy genetikai örökség, ilyen a bőröm a tág pórusokkal, megvan a hajlam, egész életemben probléma lesz vele hol többé, hol kevésbé. Szuper!

Ezeket írta fel:

Soolantra 10 mg/g krém éjszakára

Skinoren 200 mg/g krém nappalra, majd kialakul, hogy heti hányszor lesz rá szükség. Éghet tőle az arcom felkenéskor, de el fog múlni.

Klion 250mg tabletta 2x/nap

Tetralysal 300mg kemény kapszula 1x/nap

Van valakinek tapasztalata ezekkel? Úgy érzem, ez nehéztüzérség...

Mivel lombikot csinálok épp, csak később kezdem ezeket a gyógyszereket, ha nem sikerül. Kb. 1 hónap múlva.

1 hete az Eucerin Anti-Rose krémet használom reggel és este. Egyelőre ez marad.

Ma többen mondták, hogy halványodtak a foltok. Meg a hólyagok is kevesebben vannak.

A Rozex krém nálam semmit nem ért.

2017. ápr. 24. 17:28
Koszonom a valaszokat,nekem minden apro segitseg jol jon,kulfoldon senki nem ad tanacsot,orvos sem.Igaz,hogy borgyogyasz meg nem is latott csak a haziorvos(GP) De holnap visszamegyek,mert keptelenseg honapokat varni borgyogyaszra..Sok beteg Brit foldon mire szakorvoshoz kerul,mar meggyogyitja onmagat!Ironikus,de tenyleg igy van :((
1911. tapsika09
2017. ápr. 24. 16:48
A rozexnek totál semmi hatása max jobban pirosit meg éget én nem is használom.kuka.de ugyanez a véleményem a rosaliac arclemoso géllröl is.ami idáig ugy ahogy hatott az eucerin szinezett arcápolo de az sem mindig.azt mondjátok meg nekem mi a franctol hámlik az arcom?kb orr magasságába és lefelé az államig.ha bekenem bármivel ég.de utána elmulik.nekem javasolta egyik kolegám a semmelveis börklinikát pesten.hogy nézessem meg ott ne holmi majom dokikkal akik elkérik a lovét felirnak kencét ami egyrészt marha drága másrészt nem hatnak abszolut.
1910. 6eea6e9c26 (válaszként erre: 1909. - GabriellaWales)
2017. ápr. 23. 20:06

A Rozex krémnek az a hatóanyaga mint a Klionnak.

Ha nem atka a gond, akkor sztem nem használ.

Legalábbis Én ezt szűrtem le okoskolbász hozzászólásaiból.

Nekem is csípi és szárítja a bőröm, de egy picit viszi a göböket, viszont tényleg pirosabb tőle a bőröm. :(

Olvasd el az említett fórumozó bőrgyógyász hozzászólásait ebben a témában. Nekem sokat segített!

2017. ápr. 23. 13:20
5 napja hasznalom a Rozex-et,egyenlore nem mutatkozik semmi javulas.(Lehet,hogy en vagyok turelmetlen.?)Feszul huzodik a borom,es azt vettem eszre,hogy kezd egybefuggoen voros lenni es durva erdes a tapintasa..A goboket sem huzza le a krem,nagyon tanacstalan vagyok.Olvasgatom ezt a forumot,visszamenoleg is napok ota,hatha valaki hasonlo problemaval kuzd.Mert mas segitsegem sajnos nincs..
1908. SSszonja (válaszként erre: 1907. - Pink 38)
2017. ápr. 21. 10:11
Nem.arra gondoltam hogy ha nem feszíti az arcbőrt felhalmozódott víz akkor nyugodtabb.de ma ez megdőlt ugyhogy vegyetek ugy hogy nem irtam semmit 😊
1907. Pink 38
2017. ápr. 21. 09:17
Úgy gondolod ha nem iszol elég folyadékot az is okozhat pirosodást?
1906. SSszonja (válaszként erre: 1905. - Pink 38)
2017. ápr. 20. 21:13

Csak piros.göböm még Sosem volt.

Ma ebedre zellert ettem ami eleg rendesen kihajtotta belőlem a vizet du.es a bőröm kifelejtettem nyuodt volt delutan ota.azon gondolkodtam most hogy nem lehet e vmi összefüggés.ti szoktatok vizesedni? Nem extrem módon nyilvan.

1905. Pink 38 (válaszként erre: 1903. - SSszonja)
2017. ápr. 20. 19:44
A stressz hatására nekem is belobban az arcom.Neked göbös is vagy "csak"piros?
1904. Pink 38
2017. ápr. 20. 19:42

Sziasztok!

Lassan 2 éve szenvedek a rosaceától.Azt hiszem mindent kipróbátam már.Van amikor szépen múlik már már azt hiszem vége lesz,aztán bumm reggel felébredek és újra vörös és göbös lesz az arcom.Úgy gondolom gyermekem születése után kezdődött ez az egész.Szeretném olvasni nektek mi az ami eredményt hozott.Orvosnál két éve nem voltam,6.fajta antibiotikum kúra után már nem tudtam hinni benne...Jó lenne rátalálni valami csodaszerre.

1903. SSszonja (válaszként erre: 1902. - Kolibri15)
2017. ápr. 20. 16:31

Igen es a legrosszabb a "biztos nagyon vörös vagyok es mit gondolnak"..plane ha jól megvilágított helyen kell lenni.

Viszont erdekes ismeretlenek pl bolt stb emberek előtt nem erdekel es ott nincs is gond.még ha ég is picit a bőröm akkor se lobban be.

Idegi..

Erre egyik nap volt is pl: munkahelyemen kis meleget is százszorosan erez a bőröm míg most voltam olyan helyen ahol jol es biztonságban ereztem magam es házi meleg volt a szobában olyan hogy mast is zavart viszont az arcommal semmi nem történt.ezert gondolom hogy ezert az egeszert foleg az idegrendszer a felelős.

1902. kolibri15 (válaszként erre: 1901. - SSszonja)
2017. ápr. 20. 14:38

Igen, ismerős. Jól mondod, idegi rész. :(

Nekem már egy kis testmozgástól is pillanatok alatt belobban. Egy pici stressz, és putty! :(

1901. SSszonja (válaszként erre: 1898. - Kolibri15)
2017. ápr. 20. 12:33

Nekem ez mindig igy volt hogy menzesz előtt sokkal erősebben elpirultam ok nelkul.ez még abban az időben amikor csak siman pirulos voltam.valószínűleg ez mar a rosacea előszele volt nyilvan.

De ezt én is észrevettem.most viszont már nincs különbség minden nap piri leszek😊

Ma amugy szeretem ,picit alasminkeltem zölddel és igy egész ok.

Amugy én amit tapasztaltam mostanában hogy nalam az arc lehet túlérzékeny.egyszerűen tul hevesen reagál minden ingerre ha alapbol picit stresszes helyzet van.ma az algopirint probaltam es kiváló mert órákra megszunteti az érzést az arcon.igy is piri lett de maga az égő érzés ami tovabb lobbantja nem volt.en ebbol gondolom tovabbra is hogy a bőr beidegzodesevel van vmi problema nem az erekkel.azok szegények csak követik az utasítást amit a hiper ingerlékeny bőrtől kapnak.A sminkallergiat es a porallergiat kizarom..maradt az idegi resz.én erre jutottam.

1900. kolibri15 (válaszként erre: 1899. - Tapsika09)
2017. ápr. 20. 11:16

Én is írok, hogy mi lett az eredmény.

Amúgy az adatlapomon feltöltöttem egy képet az arcomról, Nekem ilyen a fejem január óta.

1899. tapsika09 (válaszként erre: 1897. - Kolibri15)
2017. ápr. 20. 11:10
az az érdekes hogy nekem két oldalt az arcomon van ugye az állandosult pirosság és bal oldalt 2 jobb oldalt pedig 1 betört fog van.nem volnék meglepve ha miután kiszedik lemenne a gyulladás az arcomrol.szerintem igenis lehet köze hozzá.a gyulladt fog csinál bizony gyulladást nem is kicsit.hát meglássuk.jövö hét kedden megyek a sebészetre.majd irok.
1898. kolibri15 (válaszként erre: 1896. - Borella)
2017. ápr. 20. 10:52

Szia!

Nekem is ilyen tüneteim vannak, és észrevettem, hogy a menszeszem előtt mindig felerősödnek a tünetek.

1897. kolibri15 (válaszként erre: 1895. - Tapsika09)
2017. ápr. 20. 10:49

Szia!

Egyik társunk írt Nekem a gócokról.

Utána néztem, hogy mi is az a góc. Persze kiadta a rossz fogakat.

Nekem akkor erősödött fel a piros égés, mikor elkezdtem gyökérkezelésre járni. Sajnos még mindig nem kezelték ki a fogamat rendesen, továbbra is be van gyulladva. Májusban megyek fogorvoshoz, és én abban reménykedem, hogy ha megszűnik a gyulladás, a piros lángolás és foltok is alább hagynak...

Viszont olvastam, hogy rosaceát nem idéz elő a rossz fog, csak ez is közre játszhat a sok egyéb dolog mellett.

1896. Borella
2017. ápr. 20. 10:37
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni. Tavaly tavasszal, az első erősebb napsugarak után kipirult az orrom és a szemem alatti arcrészem mindkét oldalon. Akkor ez rendeződött egy kis körömvirág krémes kenegetéstől. Idén újra jelentkeztek ezek a tünetek, viszont most már lassan 2. hete piros, száraz, belülről ég. Ahogy olvasgattam a rosacea után, szerintem sajnos ez az. Teljesen kétségbe vagyok esve. Komoly nőgyógyászati gondjaim vannak. Lehet-e ennek köze ehhez. Ki, mit javasol? Dr. Házi Edinát érdemes felkeresnem? Illetve rengeteg olvastam dr. Kádár László bőrgyógyász lézeres kezeléseiről. Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!!
1895. tapsika09
2017. ápr. 20. 10:01
egy kérdés.lehet hülyeség de lehet összefüggés.lehet ez a pirosság a rossz fogak miatt?
1894. SSszonja (válaszként erre: 1892. - Chia)
2017. ápr. 20. 06:10

Huuh..Nekem tavaly La Roche volt most neztem notino.hu n olyan 4-5 körül vannak.

Eucerinben vagy ebben gondolkozom de még nem tudom.egyenlőre havazik😊

1893. GabriellaWales (válaszként erre: 1889. - 8f8f3a827e)
2017. ápr. 19. 21:11
Koszonom a valaszt doktor ur :) Igen,itt Angliaban maskepp mennek a dolgok.Privat orvoshoz egyaltalan nem lehet menni,en megpobaltam,de a GP-t sajnos nem tudja senki kikerulni.Eloszor egy nover nezi meg az embert es utana,ha o ugy iteli meg,akkor lathat a haziorvos,de arra megint varni kell jo par orat.Es a nyelvi nehezsegek is ott vannak....De jelen pillanatban nem tudok mit csinalni,muszaj ezt vegigjarnom.Borgyogyasz ki tudja mikor fog megnezni?Majd levelben ertesitenek.Az arcom allapota szerintem nem annyira durva,de termeszetesen en is aggodok mint mindenki aki erre a forumra regisztralt.A krem,amit kivaltottam,valojaban a Rozex,de ezt doktor ur mar biztosan tudta :) Erdekesseg,hogy itt Wales-ben minden gyogyszer,kenocs,akarmi amit orvos ir fol receptre,ingyenes!
1892. chia (válaszként erre: 1877. - SSszonja)
2017. ápr. 19. 19:35
Paula mintákat vettem, nem volt szerintem annyira jó, mint amennyire drága.. néztem én is a fényvédőt, de kb 12.000 forint... így is elég drága "mulatság" ez....
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook