Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
A Fiancea is leállítva. Egy gyenge sav van benne, de az semmilyen káros hatással nem bír a babára. Ugyanakkor a krémeknél legalább 10 évnek el kell telnie, hogy elegendő adat befusson a gyártóhoz a mellékhatásokról. Addig tiltják.
Kolbi- első a baba, grarulálok
Segíthetek, csak válaszolj: milyen gép, ki kezel, milyen gyakran, mennyibe kerül, lesz-e utógondozás, fenntartó kezelés...
Kolbi
Én is IPL-lel (is) kezelem a rozáceát. Ebből élek, ebből tartom el a csaldomat. Működik.
Amikor azt írjuk, hogy ipl, akkor erősen általánosítunk. Nagyon sok féle létezik. A talán legjobb hasonlat ehhez, az autó. A Trabantnak is négy kereke van , meg egy kormánya, meg a mercinek is...
Kolbi
Nekem azt mondta most a doki,hogy soolantrát nem ír fel nekem,mert az csak a pirosságot tünteri el,a gennyes göböt nem. Nekem pedig göbös is igaz piros is mert az egész be van gyulladva. Érdekes,te azt írod arra is jó.
Két éve ilyen az arcom bal fele,göbös,gennyes apró csúfságok és még gyulladt is. Ipl-t mindkét arcfelemre kaptam,a jobb arcomon ezért tudom hogy felszívódott sok piros erecske.Sajnos az idén jobb arcfelem is göbös lett,nem olyan csúf mint a bal de van baja.
Maga a kezelés kellemetlen volt,első kezelés után picit piros lett tőle a bőröm,de jeleztem és legközelebb már kevesebb nemtudom mire állította a gépet a csaj. Utána egyszer sem pirosodott be a kezelés helye...
Szia,a finacea is hatott,azzal csak magat a gobot kentem,szepen lehuzta,de mashol jott helyette masik:(. A sollantraval az egesz arcot kenem,nem csip vagy szarit,es tiszta az arcom.Neha neha 1 elojon,de nincsenek azok a nagy gobok mar:)
Akkor belevagok az ipl-be.Neked a kezeles mennyire viselte meg a borod? Lehetett vele utcara menni,dolgozni stb?
Szia!
De jó olvasni,hogy van javulás,van remény a szebb bőrért.Említetted a Finaceát,nekem azt írt most fel a doki.Mit tapasztaltál? Rögtön javulni kezdett a bőröd vagy először rosszabbodott? Én úgy veszem észre nekem rosszabbodott...
De megígértem kitartó leszek,nem hagyom abba a kenését.
Ipl-n voltam,6-7 alkalommal,a legvastagabb hajszálér is felszívódott az arcomon. Nekem jó volt.
Okoskolbasztol kerdeznek.
A göbök elmultak,viszont van nehany er ami latszik,ezt szeretnem.eltuntetni.Felhivtam egy kozpontot azt mondtak Ipl-el kezelik a hajszalereket. Kerdesem mennyire hatasos? Elotte weinvavel kezeltek nekem az nagyon jo volt szepen felszivodtak. Az Ipl itt van a kozelembe es nem kellene felmennem Pestre.
Ha valakinek van tapasztalata megoszthatna
Elore is koszi. :)
Sziasztok!
Voltam bőrgyógyásznál,át beszéltünk mindent amit 2 év alatt tapasztaltam. Lassan kezdem megérteni ezt a betegséget....kaptam AB.-t Tetralyzál-t. Valamint Finacea krémet.Nekem kipirosodás alig volt,úgy értem keresztanyummal egyszerre jött ki rajtunk ez a nyavaja. Ő 50 éves volt akkor én 32. Neki azóta is csak piros az arca nem romlott az állapota,nekem göbös gennyes szinte mindkét arc felem. Ő semmit nem tesz ellenne,én már egy csomó mindent kipróbáltam. Most nagyon bízom a Finaceában...jó lenne egy kis változás. És igen,megígérem kitartó leszek!!!
Pontosan így van. A rozácea nem úgy alakul ki, hoyg "doktor úr, arra ébredtem, hogy rozáceás lettem reggelre". Ez nem torokfájás, hogy jön és megy. A rozácea lassan alakul ki és lassan is gyógyul. Az, hogy egy krémről és annak hatásáról érdemben nyilatkozhassunk, ahhoz több idő kell.
Én is azt mondom, légy kitartó.
Kolbi
Most megyek 2év után ismét bőrgyógyászhoz.
Remélem történik végre valami...
Szia,ujra itt vagyok Angliaban.
En azt javaslom,hogy legyel kitarto.A Rozex eloszor nekem is rontott a borom allapotan,meg is ijedtem,sot abba akartam hagyni.De aztan visszaolvastam Okoskolbasz hozzaszolasait.Azt irja,hogy a bort fokozatosan kell hozzaszoktatni az ilyen jellegu kremekhez.Igy napi 1-szer hasznalva a Rozex-et lassan,de tenyleg nagyon lassan eszrevettem a javulas jeleit.3-4 het!!De ha te ki tudod iratni a Soolantrat,akkor az meg jobb!Most mar nekem is megvan,nezegetem az arcom,de nyilvan 5 nap keves..
Köszi hogy leírtad a te észrevételeidet.
A Rozex krémet én is használtam,igaz nem hetekig...semmi javulást nem tapasztaltam.Sőt inkább csúnyább lett.
Én bármit próbálok ideig,óráig jó csak.
Valami hatására újra,és újra elő jönbek a pattanás szerű göbök. Az első pár napban nagyon csúnyán gyulladt,majd egy hét után kezd halványulni.Már majdnem teljesen sina lesz a bőröm aztán reggel fel kelek és bumm kezdődik minden előről.Borzalom.
Szia!
Van hatása a krémnek amit felírattál?
A háziorvos is felírhatja?
Nem kell bőrgyógyászhoz menni receptért?
Milyen állapotban volt a bőröd mielőtt elkezdted használni?
Göbös? Gennyes? Vagy csak piros?
Kiváncsi vagyok....
Szombathelyen csak a levegő jó, amúgy semmi sincsen. Magyarországon a legfurább, legzártabb város, elvarázsolt emberekkel.
Kolbi
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?