Római katolikus temetés, ha mindenki ateista.... (beszélgetés)
Drukkolok ,hogy járj sikerrel.
Hangsúlyozd ki ,hogy a Mama akaratát szeretnéd teljesíteni,mert ez nagyon fontos neked :)
Az utolsó keresztelőnk egész jól sikerült velük, már az is régen volt...
De nem problémázott rajta, hogy nem vagyok katolikus és azon sem, hogy a férjem az és azon sem, hogy nem volt templomi esküvőnk és semmin. A fiamnál bezzeg minden bajuk volt. Nem tetszett nekik a különböző vallásunk, az sem, hogy nem volt egyházi esküvőnk és legjobban azon akadtak ki, hogy csak keresztanyja lesz neki...
Igen, ott voltunk. Már régen volt.
Jaja, az is jó lesz, azt akkor még nem is láttam/ismertem.
Meg kell beszélni a pappal, hogy ne sok legyen a mellé beszélés. Mi is adtunk listát, hogy kitől búcsúzik, stb. Sajnos nem tudom milyen volt a temetés, mert nem tudtam ott lenni csak a misén.
Én református vagyok. Apumat hivatásos búcsúztató temette . Aztán a szülőfalujában a Tiszteletes Asszony Istentiszteletet tartott,ahol nagyon szépen megemlékezett.
A katolikusoknál nagyon egyszerű.:(
Még a férjemet sem említette meg a pap:(
Részvétem!
Nagyon szép tőled, hogy ezen gondolkodsz a nagyidért.
:((((
Mi a Hubay téren lévő templomba mentünk be és ott kértük meg a papot, hogy temesse el anyukámat. Mi sem vagyunk vallásosak, de meg vagyunk keresztelve, de más vallásunk volt, mint anyukánknak. Kicsit undok volt a pap, mert be akart szedni egyház adót is, de aztán megoldottuk anélkül is.
Volt mise is és a temetésen ő beszélt, imádkozott.
Őszinte részvétem:(
Érdeklődj ,hogy hova tartozott,mert a katolikus papok nem elég rugalmasak:( Lehet ,hogy rendszeresen fizette az egyházadót. Akkor sokkal olcsóbb. (szerencsére Anyósomnál nem volt sok fizetni való)
Nem sok mindenre kíváncsiak... Az biztos ,hogy a temetést követő vasárnap lesz mise a lelki üdvéért.
Be kell menni a plébániára, a halotti anyakönyvi kivonattal, és megkérdezni, hogy háznál tartott ilyen jellegű búcsúztató vállalnak-e.
Ennyi.
Meghalt tegnap a nagymamám.
A család döntése/mármit a gyerekeié/hogy nem lesz temetés ,és ha a hamvak kedden megjönnek bekerül az egyik gyermek házába/nem akarják temetni/de mi unokák szeretnénk egy búcsúzást tőle,és mert rom.katolikus volt és kére, egy nem tudom milyen szertartást amit a pap cerebrál, a halottért...
Miután mindenki ateista,én is, nem tudom az eljárást ezzel kapcsolatban,de szeretném valahogy megszervezni....ötleteket várok azoktól akik jártasabbak mint én..nem nagy egyházi szertartást , csak egy kicsike búcsúztatót...köszönöm...
További ajánlott fórumok:
- Római katolikus hitoktató vagyok - miben segíthetek?
- Mi a véleményetek a szigorúbb katolikus iskolákról?
- Bevallom, hogy római katolikusként nem értem a Bibliát,...
- Te mit tennél ha az öcséd bejelentené, hogy római katolikus pap lesz vagy szerzetes?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Tudnátok ajánlani olyan "laza" katolikus papot Pest megyében, aki hamar és különösebb vizsga, stb. nélkül keresztelne felnőttet?