Róma (beszélgetés)
most ott is élsz, vagy egyszerűen csak utána olvastál a történetének? mert ahhoz, hogy igazán ismerhesd helyben kell lenned :)
hozzám elég közel van :) csak egy tenger választ el tőle, így nem járok arra minden nap, a repülőteret ismerem egész jól, bár ott is elég régen jártam már, mostanában a négykerekűvel utazom inkább :))
Ezért menj vissza legközelebb is, ha teheted!
Magam is erre törekszem, hiszen Rómában valóban fantasztikusan sok a látnivaló, különösen a műemlékek tekintetében.
Köszi, nagyon szép volt! És a Villa Borghese-galéria is.
Utóbbit legközelebb megnézzük, tavaly nem jutott rá időnk.
Én 17 éves koromban voltam, isteni volt, és 27 évesen , tíz év múlva terveztem újra, de aztán elmaradt.
kíváncsi lennék, most hogy hatna rám.
most azokat a dolgokat is tudnám értékelni, amit 17 évesen nem...
Mindenkinek ajánlom a Roma-Pass kártyát:A csomagban található:
Roma Transport Pass utazási "igazolvány"
Róma térképe
A ROMA PASS KÁRTYA
A RP kártyával feljogosit az összes állami és városi műemlék, múzeum és archeológiai terület meglátogatására, továbbá a kártyával engedményeket lehet kapni kiállításokon, eseményeken, turisztikai szolgáltatások igénybevételekor és éttermekben.
A kártyával ingyenesen lehet belépni az első két kiválasztott helyre/múzeumba, az összes további helyre/múzeumba pedig kedvezményesen. A kártya az első belépéstől számított 3 napig érvénye és az összes múzeumban és nevezetes helyen, valamint a Turisztikai Információs Pontokon (P.I.T.) és a kiállítóhelyeken.
ROMA PASS a fiataloknak
18-25 éves kor közti fiataloknak 13€-ba kerül a kártya.
ROMA TRANSPORT PASS
A csomagban levő Roma Transport Pass egy speciális utazási "igazolvány" mellyel igénybe vehető a Róma város területén működő közlekedési hálózat. A Roma Transport Pass 3 napig érvényes, csak a városi járatokon (autóbusz, villamos, troli és a metróvonalak, kivéve a Trenitalia és a Cotral járműveit)
Ezt honnan veszed?! Hová kellett volna bejelentkeznünk? Sétáltunk egy jót a hegyen egészen a csónakázótóig, majd vissza.
A Villa Borghese a rómaiak úrinegyede, itt lakik a felsőtízezer. /Olyan, mint nálunk a Rózsadomb./
Ugyanarról beszélünk?
Igazad van, virgi!
A "Victor Emmanuel" attraktív, monumentális, de régies, a sok cirádájával, oszlopaival, lépcsőivel, gondolom, csak a történelmi emlékek és hagyományok iránti tiszteletből nem bontják le..
..és érdemes utazni a római metró két, hosszú vonalán, hogy összevethessük a pesti metróval.
A római metró kocsijai kényelmesek, tiszták,ápoltak, ellenben az állomások példátlanul elhanyagoltak, omlik a falakról a vakolat, régóta felújításra szorulnának.
Végre valami, amelynél /sokkal/előbbre tartunk, mint ők!
A pesti metróra jogosan büszkék lehetünk-világviszonylatban is!
Másban sajnos, aligha..
Szerintem még megnézendő okvetlenül a Szant Pál Bazilika, az Angyalvár, meg a magyarok temploma, a Sancto Stephano Rotondo.
A Victor Emmanuel emlékmű az valami rettenetes ronda, max azért érdemes megnézni, hogy borzadj. :)))
A Bocca della Verita is érdekes, ami leharapja az ember kezét, ha hazudik :DDD
..ezeket se hagyd ki!
csodálatos élmény!
..a Spanyol lépcsőt se hagyd..meg a Villa Borghese-t se..és a várostól kb. 25 km-re lévő Tivoli-t se, a csodálatos szökőkútjaival!
Last but not least-végül, de nem utolsó sorban-17 euró a belépő a Szent Péter-bazilikába és a Sixtusi kápolnába, fantasztikusan lenyügöző a látnivaló, enélkül ne gyere haza!
Amit feltétlenül meg kell nézni:
Colosseum
Forum Romanum
Trevi-kút
Viktor Emánuel emlékmű (épület)
Pantheon
Már le vannak foglalva. :)
Májusban megyek szerdától-szerdáig.
Jöhetnek a program ötletek. :)