Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! fórum

Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
5094. bobalu
2012. márc. 23. 12:25
Ja és abban is igazad van hogy normális (betegségem előtti) képességemnek megfelelő munkát már nem tudok végezni. Régebben kreatív alkotó pedagógusi pálya, nos ez a múlté tudom. De egy ügyintézői (imádok vezetni) munka, vagy fizikai munka kifejezetten jót tenne. tartok tőle de meg kell próbálnom ezért próbálok munkát keresni, és ha megfelelnék az lenne az igazi rehab nekem.
5093. bobalu (válaszként erre: 5092. - 0ee2179e64)
2012. márc. 23. 12:12
Tisztában vagyok azzal, hogy a betegségem életem végéig tart erre volt példa a családba bőven, azt is tudom hogy betegségem genetikailag is kódolt. A gyógyulást én sem a szerek elhagyásában látom hanem uj életvitelben, van pszichológus ismerősöm aki segít uj értékrendszert kialakítanom. A szerek körül egyre kevesebbet járnak gondolataim. Való igaz vannak szekxuális problémáim de itt is feltudok mutatni javulást, ahogy fogy az adag ugy jön vissza a libidóm nem mondom a potenciállal vannak még problémák de próbáljuk párommal ezeket áthidalni. A koncentrációval is az a helyzet hogy mig 2 éve csak a falat bámultam ma mamár eltudok olvasni egy könyvet, logikai játékokkal játszom, rejtvényt fejtek, játszom a kislányommal és egyre gyakrabban van öröm és siker élményem is.Szóval amiket írtál azzal tökéletessen eggyet értek nem is irtál újjat és szerintem kilehet jönni a gödörből szóval nem szomorítottál el inkább erősítetted elhatározásom.Neked egyébként voltak /vannak függőségi problémáid?
5092. 0ee2179e64 (válaszként erre: 5081. - Bobalu)
2012. márc. 22. 19:54

Megint szomorú hírt kell közölnöm veled.

A szemvedélybetegség nem addig tart míg lenem teszed az anyagot(gyügyszert-alkoholt)hanem életformáddá válik ,és ez a legnehezebb az egészben,magad megváltoztatni ,hogy tudj szermentes életet élni,annélkül hogy a megoldás sose a gyogyszer vagy az alkohol legyen,és ezért kell a rehabilitácíós otthon mert kapsz működő éertékrendszert,ami nálad nem működik,és mopst nem arra gondolok hogy te egy elvetemült rabló vagy,hanem arra hjogy minden gondolatod a szerek körül jár.

Így normális párkapcsolatot sem tudsz tartani!

Így normális a képességednek megfelelő munkát sem tudsz elvégezni,mert egész egyszerűen,nemtudsz koncentrálni semmire.Lefogadom hogy szexuális problémáid is vannak.

5091. bobalu (válaszként erre: 5090. - Farah)
2012. márc. 22. 13:22
Kicsi az esély a munkára de szerintem uj kihívás, uj célok jót tennének, tán vissza térne az önértékelésem, persze izgulok de szerintem 3 év otthonlét után akkor is izgulnék a munkába állás miatt ha éppen nem bajlódnék a leszokással, arra számítok, ha össze jönne legalább megpróbáltam és ez is pozitiv
5090. farah (válaszként erre: 5087. - Bobalu)
2012. márc. 22. 12:26
Ezen én is mindig izgulok, hogy be tudok -e jönni dolgozni. Ezt a 2 és fél évet munka mellett csináltam végig, pedig néha pocsékul voltam. De ha most szeretnéd az elvonást nem túl ideális elkezdeni dolgozni.
5089. farah
2012. márc. 22. 12:23
És ami nekem még bevált : régebben úgy csináltam, hogy elhatároztam, ha törik, ha szakad megszabadulok tőle, és bármilyen rosszul vagyok nem veszek be, tovább csökkentem. De közben dolgoztam, így ez a módszer nem jött be. Most úgy csináltam, hogy ha éreztem, hogy már nagyon nem jó visszaszedtem egy kicsit, de csak addig, amíg helyrejöttem, és utána folytattam a csökkentett adagot. Nem tűztem ki időt magam elé, hogy mondjuk 1 hónapom van rá, hogy letegyem, amikor jól voltam folytattam a csökkentés, amikor nem annyira, akkor inkább megtoldottam pár nappal a hetet.
5088. farah
2012. márc. 22. 12:16
Én kb. 2 és fél évig szedtem, de a 0,5 volt az, amitől nem bírtam megszabadulni.Előtte 1 mg-ot szedtem.Én baromi lassan csináltam, mert féltem az elvonási tünetektől, hetente vágtam le egy darabkát pengével, kb az 1/6-od részét.A röhej az, hogy sem a csökkentés alatt, sem utána nem voltam rosszul, de most egyfolytában azon kattogok, hogy mi lesz nélküle ? Saját magamat spanolom (lelki elvonás). Nekem most ez a legnehezebb.
5087. bobalu
2012. márc. 22. 12:14
Mostanába azon izgulok , hogy lehet újra dolgozni fogok, de ugyanakkor szükségét is érzem , hogy lekössem magam, mert ha otthon van elfoglaltságom akkor nem remegek a bogyóért van hogy 1-2 órás késéssel veszem be , vagy ki is hagyom.Ami még kérdés leendő munkáltatómat tájékoztassam-e a betegségemről? szerintem igen mert még mindig jobb mintha csak úgy kiderülne
5086. bobalu (válaszként erre: 5085. - Farah)
2012. márc. 22. 12:06
" nincs az az érzés, hogy eljött az ideje a bevételnek, és remegek, ha nem veszem be"sajnos én még itt tartok, de már nem mindig ezért tényleg célszerűbb felezni. A heti csökkentés bejött neked? te meddig és milyen adagba szedted mielött a leszokásba kezdtél?
5085. farah (válaszként erre: 5084. - Bobalu)
2012. márc. 22. 10:45
Azt mondják a napi adag 8-ad 10-ed részével biztonságos csökkenteni hetente, tehát ha 1 mg-ot szedsz és felezed a 0,25-öst, akkor az pont a napi adag 8-ad része. Drukkolok, hogy sikerüljön ! még én sem vagyok túl rajta, mert 12 nap után kellett bevennem. De abban reménykedem, hogy az idő múlásával majd egyre kevesebbszer kell bevennem alkalmanként. De a lényeg, hogy már nem állandóan szedem, és nincs az az érzés, hogy eljött az ideje a bevételnek, és remegek, ha nem veszem be.Én sem szeretek semmilyen függőséget !
5084. bobalu (válaszként erre: 5083. - Farah)
2012. márc. 22. 10:09
Én is igy gondolom hogy nem egyszerre, köszi a tanácsot , akkor a 0,25 -öt is felezem nem baj ha tovább tart így a leszokás lényeg hogy sikerüljön leszokni. Egy ismerősöm hirtelen hagyta abba és sokkal rosszabb lett az állapota.
5083. farah (válaszként erre: 5079. - Bobalu)
2012. márc. 22. 08:13
Egyszerre semmiképp ! Szerintem még 0,25-ösével is sok, én még azt is tördeltem.
5082. bobalu (válaszként erre: 5081. - Bobalu)
2012. márc. 21. 18:16
hangsúly
5081. bobalu (válaszként erre: 5080. - 0ee2179e64)
2012. márc. 21. 17:50
Azért kell szakrendelésre járni, mert ott tudnak szenvedély betegeknek segiteni. Persze csak akkor ha a beteg is akarja.Nálam A beteg is akarján van a hengsúj, pszichiáteremmel is konzultálni fogok a gyógyszerek elhagyásáról és tudom menni fog rehab intézet nélkül! Igen függő vagyok de napról napra egyre kevésbé függő! a kézremegés megszünt, a feszültség, ingerlékenység egyre ritkábban jelentkezik, a benzók is hétről hétre csökkennek, tudom még az elején vagyok de csak az első év nehéz. Igy volt a bagóval is.Szóval nem akarok függeni semmitől csak a családomtól ők a rehab főként pici 5 éves lányom.
5080. 0ee2179e64 (válaszként erre: 5079. - Bobalu)
2012. márc. 21. 17:27

Nemakarlak megilyeszeteni,de az első lépésben addiktológia 2 hét az tuti a második lépésben ,pedig rehabilitációs intézet.

Sajnálom hogy ezt a xar hírt nekem mkell leírnom neked ,de nincs más megoldás.

Te függő vagy ,méghozzá nem is akármilyen!!!!!

5079. bobalu
2012. márc. 21. 13:37
Én még mindig azon eszelek hogy az 1 mg.benzót frontin xanax , egyszerre hagyjam el vagy 0,25 mg-onként. De a piáról is most jövök le és mikor feszengek jól jön a frontin , de van ugy hogy elfelejtem bevenni.Lehet túl nagy fába vágtam a fejszét hogy egyszerre hagyom abba a benzókat és az alkoholt de meg fogom csinálni!!!
5078. farah (válaszként erre: 5077. - Bobalu)
2012. márc. 20. 11:18
Én az estit hagytam el először, és nem lettek alvásproblémáim. Azért azt, mert inkább reggel voltam rosszul. Az elvonási tüneteket úgy gondolom, hogy rögtön utána jelentkeztek volna. Tény, hogy 12 nap után rosszul lettem, de ez már biztosan nem elvonás volt ! Már előtte is olyan pici darabkákat szedtem, aminek a hatóértéke nulla ! Viszont a szédülés kezd nagyon idegesíteni ! A xanax szedése előtt is nagyon szédültem, de hatott rá. De csak emiatt biztosan nem fogom visszaszedni.
5077. bobalu (válaszként erre: 5076. - Sly001)
2012. márc. 20. 10:43

A reggeli az 0,5 mg SR xanax volt 1 hónapja frontin 0,25 van helyette, az esti xanax sr helyett 2hétig a 0,5 mg normál frontint venném be majd ebből hagynék el 2 hét után 0,25mg-ot. Persze ha alvási problémák adódnak akkor sajnos marad az esti Xanax.

Ha tényleg öt nap alatt elmulnak az elvonási tünetek akkor lehet megpróbálom egyszerre elhagyni.

Orvosom csak annyit mondott ha LEHET hagyjam el, Ő a fokozatosságot javasolta, Az sr helyettesítéséről nem volt szó arról a neten tájékozódtam hogy előbb normálra kell váltani.

Reggelente igen nehezen akarok felkelni nincs kedvem a naphoz de ha rászánom magam hogy felkelek , már megy a napi program rendesen, van mikor elfelejtem a reggeli frontint bevenni így azt tudnám legkönnyebben elhagyni.

Le akarok szokni a bogyókról mert zavar hogy ettől függök, a cigi is zavart de 3 éve nem szívom!

5076. Sly001 (válaszként erre: 5074. - Bobalu)
2012. márc. 19. 19:47

Drukkolok!!!

A reggeli Xanax sr hány mg-os?

Az estivel vigyázz,mert átalvási gondjaid lehetnek.Talán az estit meg is lehetne hagyni az alvás miatt.Az igazán nem sok!

5075. Sly001 (válaszként erre: 5074. - Bobalu)
2012. márc. 19. 19:45

Az egyik orvos azt mondja fokozatosan,a másik azt,hogy tedd le egyszerre(az 1 mg-ot),és olyan 5 nap alatt elmúlik a durva megvonási tünet...

Az egyik orvos azt mondja,hogy cseréljem le simára,a másik orvos azt mondja,csak az elvonását nehezíti meg vele az ember,ne cseréljem le,hanem hagyjam el.

Ezt az 1 mg-ra mondták nekem más és más orvosok.

De ki merné egyszerre elhagyni???

5074. bobalu (válaszként erre: 5073. - Sly001)
2012. márc. 19. 13:29
De fokozatosan kell elhagyni nem? én rengeteget 1,75mg benzót szedtem 2 évig , próbáltam elhagyni egyszerre de majd megőrültem mint egy drogos akitől megvonják az adagot most 0,25mg -onként egész jól haladok nekem a reggeli Xanax SR.-t simán sikerült 0,25 ös frontinra válltani remélem az esti is menni fog és tudok aludni! Jövő héten kiderül!
5073. Sly001 (válaszként erre: 5072. - Bobalu)
2012. márc. 19. 13:09

Én próbáltam a simára átállni,de nem ment...

Megszoktam az sr egyenletes és nyújtott hatását,és a sima 0.25-ös kiütött,miután bevettem.

Én mást nem szedek mellé...

Nekem azt mondta a doki,nem érdemes cserélgetni, csak a szenvedést nyújtom meg vele.

El kell hagyni,és kész.

5072. bobalu (válaszként erre: 5066. - Sly001)
2012. márc. 19. 13:05

Szia Sly001!

Az sr helyett előszőr a normálra kellene átálni én a jövő héten az esti 0,5mg SR Xanax helyett 2 db 0,25mg os frontint szedek.Majd ehagyom 2-3 hét után az egyik 0,25mg ot. És megpróbálom két hetente elhagyni a 3x 0,25mg -ot. Előbb a reggelit majd a napközbenit és az estit. Az orvos azt mondta ha tudom hagyjam el a xanaxot, frontint. Igy is marad még Wellbutrin, Lamolep,Zalasta ezekről még nem beszéltünk hogyan fogom elhagyni, de már nagyon szabadulnék a bogyóktól.

5071. Sly001 (válaszként erre: 5070. - Seképsehang)
2012. márc. 19. 12:59

Még nem próbáltam elhagyni,majd csak akkor,ha kezdődik a kisfiamnak a nyári szünet a suliban.Ha utána is szédelgek,akkor az alapbetegség(pánik) okozza,nem a gyógyszer mellékhatása.

Akkor nem tudom mi lesz...

5070. seképsehang (válaszként erre: 5069. - Sly001)
2012. márc. 19. 11:40

Próbáltad így elhagyni?

Gondolom,ha a szédelgős tüneteid az elhagyást követően is megmaradnak,akkor az azért lehet,mert nem hat már ez a gyógyszer.

Szerintem utána érdemes lenne visszamenni a dokihoz,hátha van jobb ötlete.(mint a bogyó...)

Ha élhető az életed gyógyszer nélkül, akkor az már nagyon jó (szerintem) ,bár,ki tudja,meddig lehet kínlódva meglenni. :)

5069. Sly001 (válaszként erre: 5068. - Seképsehang)
2012. márc. 19. 11:18

Már nagyon régóta szedem,és semmit sem hat a napi 2-szer 0.5 mg retard hatású alprazolam.3 éve szedem ezt az adagot.

Emelni nem szeretném.

Az orvos nem támogat az elhagyásban,antidepit akart mellé bevetetni velem,azóta nem járok hozzá.

Van egy ismerősöm,aki pszichiáter,és azt mondta,hagyjam el az egyik tablettát(Helex sr 0.5 mg),utána egy hét múlva a másikat is.

5068. seképsehang (válaszként erre: 5066. - Sly001)
2012. márc. 19. 10:54
Szia Sly! Megkérdezhetem,hogy miért akarod elhagyni a gyógyszert? És azt,hogy ha voltál,az orvos hogyan javasolja az elhagyást?
5067. Sly001 (válaszként erre: 5066. - Sly001)
2012. márc. 19. 10:36
Vagy még csak a sima xanax-ot hagytad el,és szeded még az sr-t?
5066. Sly001 (válaszként erre: 5065. - Bobalu)
2012. márc. 19. 10:35

Hogyan csökkented?

Ha jól tudom a hosszú lebomlásút nem szabad vagdosni.Én is ilyen gyógyszert szedek,Helex SR-t,és nem szabad elvágni,mert akkor az egész hatóanyag hamar felszívódik.Ezért nem tudom csökkenteni.

Neked mit mondott az orvos erről?

5065. bobalu
2012. márc. 19. 10:27

Sziasztok!

2 évig szedtem Xanaxot, és Frontint 1,75 mg,-ot egy hónapja már "csak " 1 mg-ot szedek , most lépek majd 0,75 mg -ra.Szerintetek ha 2 hetente 0,25 mg-al csökkentem az rendben van?

Xanaxból az SR-t szedem a hosszú lebomlásút.

Üdv!

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook