Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)
Szia, értem, ezek szerint BP-en vannak még olyan helyek ahol nem csak a magánpraxis működik emberi módon, hanem az államilag finanszírozott is.
Öröm ezt hallani, remélem sikerül mihamarabb jobban lenned!:)
Sziasztok, amit Kriszta ír a Tb-s ellátásról, az olyan ritka mint a fehér holló....nálunk
(dunántúli régió) se lehet máshogy menni csak maszekban, mert detto az a helyzet mint amiről Rubens ír.
Sly, én havi egyzer mentem anno az áterhez, de hiába jártam 1,5 évig, nem tudott segíteni, csak annyit, jó volt ha éppen olyan passzban voltam hogy képes voltam megszólalni és beszélni a gondjaimról. ( ilyen ritkán adódott, legtöbbször ugyanis az volt hogy övig berezelve,nyakamat behúzva némán ültem, Ő meg vígan végigbeszélte az órát helyettem, majd fizettem és szépen bejelentkeztem a következő " mesedélutánra")
Nálunk semmi gond.Régen is jártam,nagyon sokáig.Mindig időben behívott,a maximum késés 10-15 perc,de az simán belefér.Ki is van írva az ajtóra,hogy igyekszik betartani a behívásokat.És tényleg igyekszik és semmi panasz rá.Ez egy 60 év körüli férfi,nagyon sokat segít,szeretek hozzá járni,szerettem is anno.De kellett egy kis szünet,de akkor is bármikor felhívhattam.
Magándokira soha nem költenék!Az sem tud többet,csak többet kérni.Jó nekem ez maximálisan!!
Akkor Te maszekba jársz???
Ha havi 1 óra beszélgetést kapnék,én is járnék!
Itt 5 perc alatt kidobnak a receptekkel a kezemben...
Én most elkezdtem tech oldalakat olvasgatni, hiszen a kütyük és az informatika érdekel. Végre érdekes dolgokat látok, amiben még politika sincs.
Ja, és amúgy egy autósporttal kapcsolatos oldalt is teljesen el kellett hagynom, mert ott is folyton csak politika ment, vagyis sportpolitika, amin szintén mindig jól felhúztam magam. Úgyhogy most már csak inkább a közvetítéseket nézem, mindenféle háttérinfó nélkül.
Ja, meg leszedtem tegnap jó sok minőségi filmet, amiket még nem láttam, úgyhogy esténként is lesz programom. :-)
Szia, amit írsz az nagyon intelligens és követendő dolog, ugyanez a véleményem a magyar médiáról, nem való másra mint gyűlöletkeltésre meg arra hogy az ember maximálisan felhúzza magát , én se nézek televíziót jó ideje. ( kivéve ha valami jó film megy, de ez meg irodalmi ritkaság)
Nálam a csetes rész eleve ki vannak csukva, nincs rá igényem, soha nem is volt.
A zene az ami képes teljesen ellazítani és kikapcsolni, hogy miket hallgatok azt ne kérdezd, mindenevő vagyok, de mivel a 80-as években voltam kamasz ( öreg vagyok mint az országút) Beatles-Abba-Queen nálam a nyerő trió. :)
Azt hiszem, nekem nem lesz gondom a teljes elhagyással, mert így is szükséges altatót és Ziperidet szednem. Ami amúgy is kicsit lejjebb viszi a pulzust. Ráadásul az altató-Ziperid kombót már olyan rég szedem, hogy nem is érzem azt, hogy azt muszáj volna megszüntetnem. Sajnos az alvásom rossz. Tinédzser korom óta szenvedtem álmatlanságban, nem tudok éjszakára kikapcsolni.
A Xanaxra viszont úgy érzem, hogy már egyáltalán nincs szükségem. Elmúlt az életemben az a pont, amikor enélkül lehet, hogy felkötöttem volna magamat. Most egy egészen más, új, nyugodt, biztonságos és kellemes életem van. Mi szükségem nekem erre a mocsokra? Persze ettől függetlenül nem árt, ha mindig lesz nálam egy-egy levéllel, s ha ne adj Isten olyan helyzet adódik, hogy nagyon felhúzom magam, akkor ketté tudjak egyet törni, s be tudjak venni egy felet.
Egyébként még durvább az, hogy nekem az elmúlt hét a függőségek elhagyásáról szólt. Nem ez volt az egyetlen dolog, amit félre söpörtem. Már szombat óta nem nézek TV-t, abban híreket, nem olvasok netes hírportálokat, egyáltalán nem. Elegem lett abból, hogy folyton csak felhúzom magam a sok abszurditáson, ami Magyarországon megy mind a politikában, mind a közéletben. Állandóan csak felhúztam magam, jó ideges lettem, és semmivel sem lett jobb a helyzet. Ezért elhatároztam, hogy nem érdekel, ha tájékozatlan leszek, engem ez a sok szar nem érdekel. Néha a Sky News-t vagy a BBC-t megnézem, ott az economy és business műsorok érdekelnek, és a világhírek is sokkal érdekesebbek. De Magyarországon csak gyűlöletpolitizálás, és gyűlölettelevíziózás zajlik: azaz mindig egy másik oldal elleni gyűlöletre és ellenérzésre hagyatkozva uszítanak politikai oldalak, társadalmi csoportok ellen. És ha tudnátok, mennyivel nyugodtabb vagyok azóta, hogy nem őrjöngöm az újabbnál újabb dilettáns intézkedéseken :-D
A másik függőség a chat volt, ahol csupa szerencsétlen, szánalmas, gagyi, tróger gyűlik össze, én meg unalomból mindig felmentem oda, persze soha egy normális embert sem ismertem meg. Ami nem csoda, hiszen ez a terep normális ismerkedésekre nem való. Az offline kapcsolatok és ismerkedések nekem jobban mennek.
Hát, szóval, ennyi. Már csak az internet függőségtől kéne kicsit szabadulnom, de ezt majd csak akkorra halasztom, ha a fentiekről sikerült végleg lejönnöm, mert valamivel jelenleg muszáj kompenzálnom ezt a sok kiesést.
Oké, így is kell, tarts ki, mert ha ez a gyógyszerkombináció esetleg nem is jön be, a Dokid egy idő után javasolni fog mást.
Én egyáltalán nem vagyok gyógyszerpárti, de azt gondolom hogy vannak olyan élethelyzetek amikor egy ideig igenis muszáj igénybe venni gyógyszeres és "beszélgetős" orvosi segítséget.
Volt egy elég hosszú időszak mikor én is szedtem antidepresszánst is meg fesz. oldót is mert kellett, és dokihoz is majd másfél éven át jártam havonta--- igaz azt is be kell vallanom, nem elsősorban a terápia hatására vagyok egy ideje jobban, hanem mert olyan munkám lett, ahol végre hasznosnak érezhetem magamat.
Igen, így van, aki le tudott szokni a dohányzásról--ami talán az egyik legerősebb az összes függőség közül ( ezt pszichiáter mondta nem én találtam ki)-- az ezt is meg tudja csinálni.
Holtpontok meg visszaesések persze hogy vannak, késöbb is lesznek , hisz emberek vagyunk, de szerintem már az is hatalmas előrelépés, ha az eredeti mennyiség töredéke is elég lesz ahhoz hogy oldódni tudjon a feszültséged.
Igen,valóban kicsit drasztikusan vontad el a szervezetedtől ha úgy csináltad hogy felezted, de most már nem baj.
A másik meg szerintem az, nem arra kell törekedni hogy soha többet az életben egyetlen egy bogyó sem, inkább arra,hogy csak akkor nyúlni a lehető legkisebb dózisért, ha úgy érzed hogy nélkülözhetetlen.
Így ugyan nehezebb kordában tartani az embernek a mennyiséget, ( de lehet!), ha viszont tartósan feszült vagy és emiatt sorra érnek mindenhol a kudarcok, Te meg csak süllyedsz és sülyledsz, az sokkal szarabb.
Én jelenleg ott tartok hogy kizárólag éjjelre kell fél mg, de az se rendszeresen, és ennyitől nem gondolom magamat sem gyógyszerfüggőnek sem pedig egy rohadt dögnek.( eredetileg úgy terveztem hogy teljesen le akartam szokni róla)
De van olyan ismerősöm aki azt választotta hogy soha nem nyúl hozzá többet, Ő azóta altatóval alszik, és már majdnem egy éve "tiszta".
Szóval meg lehet csinálni így is -úgy is, de kőkemény kitartással, és sajnos néha szenvedni kell azért hogy az ember meg tudja erősítse magát.
Úgy érzem Neked menni fog, kitartás, a nehezén már túl vagy!!!!! :)
Én meg bánom azt a gondolatot,hogy valaha is betettem a lábam a dokihoz...
Az alap gondom sem múlt el,mellé pedig még gyógyszerfüggő is lettem.
Szia, valóban kevés a 3X 0,25 mg, de péntekig már csak két nap van hátra, próbáld meg kibírni...addig jogosan érezheted Magad feszültnek és nem jól amíg az antidepresszánssal el nem érted a maximális dózist, azért is van ennyira lassanként emelve a dózis mert szoknia kell a szervezetednek.
Kitartást...:)
Nem tudod a Dokidat felhívni és megkérdezni tőle?
Önhatalmúlag nem szerencsés emelni a fesz. oldó dózisát mert könnyen "elszaladhat a ló" ( saját tapasztalat), meg aztán nem csak a benzodiazepinek jók fesz. oldásra hanem számos más szer is.
Lehet hogy neked pont azok volnának hatásosabbak, ezért kéne a dokit mihamarabb meginterjúvolnod.
Szia, örülök hogy ilyen jól megy, látod mondtam én hogy az első hét a legrázósabb, utána már minden nappal egyre könnyebb!
Csak így tovább, jól csinálod!!!! :)
Szia, ha a xanaxra nem reagál a szervezeted, van másfajta feszültségoldó is, lehet meg kéne kérdezned az orvosodat mit javasol, vagy hogy kell-e egyáltalán szedned .
Az antidepresszáns hatásához minimum 2 hétnyi idő kell, de van amelyikhez több is, ennyit " meg kell szavazni neki" mielőtt kimondja rá az ember hogy nem jó.
Na, hogy vagytok?
Én tegnap mar nagyon jól bírtam. Szerintem ma mar alig fogok érezni valamit, holnap mar ennyit sem. A tűző napot maximálisan elkerulom, mert nem bírom. Bent unatkozom inkább a hűvös szobában.
Az tényleg nem vészes, azt hittem, te is 3x0,5 mg Xanax-szal nyomod.
Napról napra múlnak az elvonási tünetek. Ahhoz képest, hogy ma 34 fok van árnyékban, jobban voltam, mint tegnap, amikor csak 30 volt. Mindenesetre nagyon várok mar egy kis lehulest, az számomra igazi felfrissules lenne. Ami viszont jó, hogy a hosszú hétvége miatt nyugalom van. Ami rossz, az a fülledt idő.