Ritkán és kevés alkoholt iszom. Bort csak fehéret, és... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ne ragaszkodj mindig a "megszokott" dolgokhoz.
Csak úgy gondolkodj el....szexel kapcsolatosan...mindig hálószobában történt?
Szükség törvényt bont.
Ittam én már bögréből, sőt üvegből is pezsgöt. Jó, nem tegnap történt.
A bort sose kedveltem.
Igen? Nem vettem észre. Az én korosztàlyom nem nagy pálinkás, ha iszunk is akkor valami furát. Most húgoméknál nagyon mennek a kiwi, narancs, málna meg az ilyen nem szokványos pálinkák.
A fiúknál még megy a sör, esetleg rum, de valami felsőkategóriás és tényleg csak az "íziért". Én a bor szeretetemmel gyakorlatilag magam vagyok, a "csajok" koktélosak inkább.
A lányomék meg hát menthetetlenek, tényleg a vegan "latte avocado" népség. Csak bámulok milyen divatja van az egészséges dolgoknak 🤷♀️
Megértelek.
Mondjuk én sokszor iszok, de keveset. Jellemzően bort, kizárólag vöröset, kizárólag vörösboros pohárból.
Valahogy a bor üveget kíván. A koktélok mehetnek bármiből, de a bor az nem.
Amikor fiatal voltam az volt a divat, hogy az ember mindenhol ivott. Ivott otthon, ivott a munkahelyen, ivott, mert pihenő volt, ivott, mert munka volt, ivott, mert kínálták, állandóan ment az alkoholizálás.
Sikk volt inni, ha visszautasítottad, akkor az volt a szöveg, hogy mi van nem bírod, félsz egy kis pálinkától, milyen férfi vagy?
Volt aki a munkahelyen a fiókból szeszelt állandóan. Megünnepeltünk minden név és születésnapot. Minden eseményt megünnepeltünk!
Na ez megszűnt. Vagy csak azon a területen, amelyet én ismerek.
Ezt látom én is, hogy a mai korosztály csak módjával iszik. Töményet szinte soha, csak ha nagyon kínálják, de a sörrel borral sincsenek nagy barátságban, azt is módjával isszák. Főleg, ha valami alkalom van.
Régen mindenki ivott, vagy kellett, vagy sem.
Tetszik ez a visszafogottság.
Üvegből ér?
Tudnád hányan isznak pl. a Duna-partra lesétálva palackból!
Háztartásomban csak üvegpoharat használok.
Egy grillpartin elnézhető, ha nincs a házigazda háztartásában 2-4 garnitúra borospohár és erre az egyszeri alkalomra nem is vásárolt be belőle. Dresszkód volt? Koktélruha?
Gondolom, nem egy 30ezer/palack bort kínáltak, mert annak már meg kell adni amit kíván a szervírozása.
További ajánlott fórumok:
- Rákos lett. Dohányzott vagy sok alkoholt fogyasztott?
- Nem viselem jól, hogy a párom alkoholt iszik és nem tudom, ezt hogy kezeljem. Adjatok tanácsot, kérlek!
- Fogyasztotok alkoholt?
- Lehet-e egy kismamának alkoholt inni?
- Mikor fogyasztottál utoljára alkoholt, és mit?
- Egy éve nem iszom alkoholt, kevesebb rossz döntést hoztam,...