Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
csatlakozom a ricinus olaj használókhoz :D ma vettem, de majd csak holnap próbálom ki. arra lennék kíváncsi, hogy az egész hajamat bekenjem vele vagy csak a fejbőrt, vagy csak a végeket stb.. és ti mivel szoktátok felkenni??
Köszi előre is!! :)
Hát ez nem túl jó hír:S már így is éppen hogy vállig ér, nem akarom ennél rövidebbre vágatni :S ráadásul a végei nem szálkásak, nem töröttek, szóval nem értem, miért törik feljebb. Még megpróbálom ezt a hajújraépítő dolgot, hátha a beépített kreatintól és proteintől feltöltődik tényleg a haj, és az elvékonyodott rész nem fog letörni, hanem visszatöltődik anyaggal. Gondolom a kettévált hajszálon nem segít, de nekem nincs ilyen, ezért is fura ez a törés. Meg szedek hajvitamint is.
Kíváncsi leszek. A hajépítés kb 3 hét múlva lesz meg...
Ariellus, akkor jó, nem csak bebeszéltem, remélem, hat. Már azt hittem hetek óta ricizek, erre még nincs 3 hete sem, csak soknak tűnik:) mivel utoljára színezve volt a hajam, most nem tudom, mennyit is nőtt le, mert alig látszik a lenövés, ahogy kopik is a szín:)
Szia!
Hát ezen sajna csak az olló tud véglegesen segíteni, én is így jártam :S Viszont ha még nem akarod levágatni több rétegű ápolással fent lehet tartani a látszatot egy ideig: én minden hajmosáskor pakolást használtam, utána nem kiöblítendő tápláló balzsamot és, bár itt sokan ellenzik, de szilikonos hajvégápolót ami a már elhalt hajnak sokat nem árthat, viszont remekül egyben tartja, és egészségesebbnek tűnik. Azon viszont ez sem segített, hogy az egészségtelen hajamtól folyamatosan szabadulni akart a szervezetem, ezért egyre jobban hullott, szóval meguntam az állandó "balzsamozást" és megváltam tőle :S
Szia, teljesen normális, hogy bizsereg és nem beszéled be:)Dolgozik a rici:)
A hajépítő kúráról én nem tudok semmit sajnos.
de jó ha már nem vasalod a hajadat és hogy csak a tövét fested, vigyázz rá, mert különben nehéz megnöveszteni.
köszi, tegnap már így csináltam!
nem is olyan vészes. Az normális, hogy bizsereg kicsit a fejbőröm? nem nagyon, éppenhogy. De lehet, h csak bebeszélem:)
Amúgy tud valaki valamit a hajépítő kúráról?? Rájöttem, hogy azért kevés a hajam, mert letörnek folyamatosan. Fésülöm, és 2-3-4-5 centis darabok esnek le:SS Már nem vasalom 2 hónapja (előtte mondjuk 2naponta, hát nem kellett volna) plusz már a hajszárító is hideglevegővel megy csak. Festeni sem az egészet kellett volna, csak a tövét. Jókor jövök rá...
MIndenesetre mielőtt az összes letörik, megpróbálnám megmenteni, volt, aki már próbálta? Ér valamit?
Szia, többen is azt tapasztaltuk hogy vékonyodott tőle a hajunk, ezért csak a tövekre használtuk.
Én is szárítom a hajamat, de nem bántja, de vannak ilyen hővédő készítmények hajszárításhoz.
Sziasztok!
A gyakori hajszárítás mennyire akadályozhatja meg a hajnövekedést? Közel 2 hónapja ricizek heti egy alkalommal, de egyenlőre nem sok minden történt. A hajvasalást próbálom kizárni (az utóbbi 3 hétben nem vasaltam :)), de szárítanom muszáj. :S
Egyébként mi miatt nem tanácsos a hajvégekre is kenni ricinusolajat?
Jó reggelt:)
Most mostam le a hajamat!Egész éjszaka rajta volt a tojásos rici,hááát,elég bizarr volt felkenni:) Tartottam a lemosástól,de simán ment. Úgy tervezem,hogy heti kétszer teszem fől éjszakára,aztán várom a csodát:)Még rá kell jönnöm,hogy kenjem fől,hogy tényleg csak a fejbőrre kerüljön,mert hosszú a hajam és elég nehéz kezelni.
Szóval,köszönöm a segítséget:)
Na, fent van a képek között az 1. hónap eredménye. Hát, be kell valljam, azért én kicsit nagyobb növekedésre számítottam, látva mások eredményeit. :(
Hát, ez van, úgy látszik nekem nem olyan hatásos, mint másoknál sajna :( Azért persze folytatom, hátha egyszer csak beindul, de tényleg kicsit csalódott vagyok. Szerintem 1 hónap alatt magától is nő ennyit a hajam.
Húha!!!!
Ez nagyon látványos növekedés!Gratulálok!
:D és igen, az is marad:)
Csigu a legjobb!
és ez itt a reklám helye :)
Ugyanazt ajánlom mint Ariellus.
Sziasztok:)
Aki tud,segítsen légyszi,köszönöm előre is:)
Melírozott hajam van (adatlapomon kép),heti egyszer mosom,nyáron 5 naponta,nem fésülködöm,vizes kézzel egyengetem a gubancokat,természetes göndör.
Vettem ricinus olajat,mert növelni+hullást csökkenteni szeretnék. A kérdésem az lenne,hogy alkalmazzam a ricinus olajat? Simán fejbőrre,vagy például tojás sárgájával elkeverve?És mennyit hagyjam a fejemen? Félek,hogy csupa zsíros lesz tőle a hajam,mosás után is.
Szóval,tippeket várok,hogy kezdjem el a kezelést,gondolom,ez hónapok múlva látványos.
Köszönöm szépen és kellemes hétvégét:))
Köszke! :D
De ez nekem tényleg komoly probléma, azért kellett levágatnom a hajam, mert tavaly a hossza gyakorlatilag szétégett a napon :( Ez a szőkítés átka, nagyon védtelenné teszi a hajat.
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?