Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Részeges madártej recept

Részeges madártej recept

A Részeges madártej hozzávalói:
6 tojás
1-1,5l édes fehérbor
1 citrom
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor


A Részeges madártej elkészítési módja:
A bort felforraljuk(ízlés szerint édesítjük) A tojás fehérjéből néhány citromlével,porcukorral,kevés citromhéjjal kemény habot verünk.Kiskanállal galuskákat szaggatunk a fövő borba.Csak keveset mert fözés közben megdagad. Ha a galuskák szépen megdagadtak,szűrőlapáttal megfordítjuk és rövid ideig tovább főzzük.Óvatosan szitára szedjük,lecsepegtetjük. A tojássárgáját kevés porcukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,és a kissé lehűtött borhoz keverjük.Lassú tűzön állandó kevergetve,sűrű sodót főzünk. A lehűlt sodót tálba öntjük,tetejére rakjuk a habgaluskákat és jól lehűtve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A részeges madártej elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook