Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tiramisu Gligi módra recept

Tiramisu Gligi módra recept

A Tiramisu Gligi módra hozzávalói:
-6db tojás
-500g mascarpone
-250g porcukor
-1 csipetnyi só
-1csomag vaniliáscukor
-10dkg kakaópor
-4dcl erős presszókávé
-tej ízlés szerint
-300g babapiskóta
-Amarettó,vagy mandulalikőr, vagy 2evőkanál mandula aroma


A Tiramisu Gligi módra elkészítési módja:
-A tojásokat ketté kell választani a sárgájájukat egy mélyebb tálba kell tenni, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá kell verni

-A tojás sárgájával össze kell keverni a mascarponet

-Hozzá kell vegyíteni a porcukrot, a vaniliáscukrot és több részletben a tojások habbá vert fehérjét úgy, hogy egy teljesen összedolgozott krémszerű anyag legyen!

-A 2dcl kávéból tejeskávét kell készíteni, amit cukorral és amarettóval vagy mandulalikőrrel, vagy 2 evőkanál mandula aromával kell ízesíteni

-Elő kell készíteni egy téglalap alakú kb.25x15cm 8cm mélységű fedővel rendelkező jénai tálat

-A babapiskótákat egy pillanatra bele kell mártogatni a tejeskávéba és a tál aljába kell sorakoztatni

-Az első sort vékonyan meg kell kenni a krémmel, és addig kell folytatni a rétegelést amíg van alapanyag, úgy hogy a teteje krémmel fejeződjön be.

-A tetejét jól meg kell hinteni kakaóporral

-Hűtőszekrénybe kell tenni és pár óra elteltével fogyasztható



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. okt. 23. 21:18
A tiramisu gligi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook