Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) fórum

Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)

9695. asparagus
2016. dec. 5. 20:16

Megáll az autó a pályán, a sofőr próbálja beindítani, nem sikerül, kénytelen szerelőt hívni. Megérkezik, kinyitja a motorháztetőt, fog egy kalapácsot, odavág egyet, a sofőrnek szól, hogy indítson és lőn csoda, az autó elindul.

A szerelő kér 5000 Ft-ot, viszont az autós nagyon sokallja.

- Egy kalapácsütés miért kerül ennyibe?

Szerelő: mert én tudom, hova kell ütni.

Ennyi..

9694. jgaabor (válaszként erre: 9679. - Ade2e414b4)
2016. dec. 5. 20:06

Fogalmazzunk úgy, hogy egyszerűbb engedélyeztetni ha meg lehet indokolni, hogy "na pl. az is van benne!".

Valamitől pedig mégis hat a cucc. (Továbbra is érdekes a kérdés, hogy ti honnan tudjátok, hogy nem?)

Elég egyszerű kipróbálni, meg aztán folytani a diétát a regi szedése nélkül, aztán mégis szép sikere van a terméknek - ti is hogy irigykedtek rá versenytársként. :)

9693. ade2e414b4 (válaszként erre: 9669. - Jgaabor)
2016. dec. 5. 20:04

Néhány meglátás:

1., A leírásban 0 cukor fogyasztása szerepel.

Oké, te megmagyarázod azzal, hogy bizonyos cukrokat mégis lehet fogyasztani, de pl. tejcukrot

semmiképp. Elfogadom, csak azért találom furcsának, mert a regenor italban is a tehéntejből származó

laktóz (tejcukor van). 24g/üveg.

Mellesleg éppen a tejben található oligo és polipeptidekről zengenek ódákat, hogy milyen jót tesznek

az emésztésnek. Ez mind mind igaz a sima tejsavóra, vagy 1 pohár tejre is. Ráadásul a regenor ital minimális mennyiségben tartalmaz aminosavakat, csak úgy mint c-vitanmint és grapefruit-mag kivonatot.

2., "A regenor-ban az a zseniális, hogy úgy fogysz, hogy eszed reggelire a piritósra tett sült bacon-

t, utána nap közben a zsírban sült rántott karajt rizskörettel, a sült/főtt csülköt, a sült kolbászt,

a pörköltöt, a gulyáslevest, stb. mindenki röhög rajtad, hogy „így akarsz lefogyni?”, közben te

röhögsz rajtuk és fogysz. "

Természetesen lehet fogyni zsíros ételekkel, ha mellette kevés szénhidrátot és fehérjét fogyasztunk. Az alap regenor kúra alatt napi 120-140g ch-t javasolnak, ez eleve kevés (~520 kcal).

És mellette van egy ilyen megjegyzés:

"Fogyókúra turbósítása: szénhidrátok kiiktatása teljesen! (Semmi kenyér, rizs)

szinte csak zöldség, hús, zsír, szalonna, sonka, tojás + mozgás!"

Nyilván, ha valaki "no-carb" diétát tart és mellette még mozog is, elég jó esélyei lesznek a

fogyásra...:) Semmi szükség ehhez csodaszerre. Ja és akkor ott tartunk, hogy nem a kalóriát

számolgatja a kedves diétázó, hanem a szénhidrátbevitelt..mennyivel könnyebb?

3., Többször hallottam itt, hogy milyen jó a regenorosknak, lehet enni a zsíros kajákat és közben

fogyni.

Ezt komolyan nem értem :D Mi jó abban, hogy minden étkezésnél KÖTELEZŐ állati eredetű zsírt

fogyasztani? Miért olyan nagy élmény evőkanállal falni a disznózsírt?:D Ez ugyanolyan szélsőséges

diéta, mint mikor megtiltják, hogy zsírt fogyasszon valaki. Nem preferálom egyiket se, szerintem egy

normális egyensúly kellene.

Több hozzászóló úgy állatja be, mintha a "jókat evés" abban merülne ki, hogy tömjük magunka zsíros

kajákat... Száraz húsokból, pl. csirkemellből nem lehet rengeteg féle finom ételt készíteni?:O Vagy

halakból? vagy bélszínből nem lehet jókat enni?:O STb-stb... Hagyjuk már, egyáltalán nem kell koplalni

ahhoz, hogy valaki fitt legyen.

De ezekkel nincs gond, mindenki eldöntheti milyen diétát tart, vagy nem tart.

4., Ez volna a lényeg:

"A már említett tematikus esteken az is (korrekten!) elhangzik, hogy vszleg működik a dolog a lötty

nélkül (csak az étrend által)"

Na ez az... Erről beszéltem a kezdetek óta. Ha valaki tartja a diétát, a kalóriadeficit miatt fogyni

fog. Persze ha kilószám falja a zsírt, akkor nem. És ez megint tök független attól, hogy megissza a

lötyit vagy sem. Mert azt ne adja elő senki, hogy napi 1kg zsírbevitel (~9000 kcal) mellett sportolás

nélkül fogyni fog, és hű de egészséges lesz...:)

Viszont ha valaki a regenorral találkozik, az az első, hogy az italt vegye meg, aztán tartsa a diétát.

Az MLM rendszerben mit árulnak? Az italt. Olyan emberek forgalmazzák akiknek fogalmuk sincs a

tápkiegekről úgy általában, azt se tudják mi van benne. Ennek ellenére mondják, hogy vedd meg, segít

a fogyásban, ez kell neked :)

Ahogy az elején is írtam, amikor a rászorulók (fogyni vágyók) hiszékenységére / tudatlanságára épül a

marketing, azt tartom gusztustalannak. Ez ellen próbáltam felszólalni.

Nem az olyan fanatikusokat/regenor terjesztőket akarom meggyőzni mint kör0 vagy asparagus, hanem általánosságban felhívni a tápkieg. vásárlók figyelmét, hogy ebben az iparágban észnél kell lenni, ha nem akarjuk, hogy csúnyán átvágjanak minket :)

Legalább az összetevőket olvassuk el, és gondolkodjunk rajta. (persze nehéz, ha

nem tüntetik fel a honlapon) Ha ezzel megsértettem itt néhány tagot, sajnálom.

Amit írtál, hogy a táplálék-kiegészítőkben kötelezően kell hogy legyen c-vitamin, az egyszerűen nem igaz. Egyáltalán nem szükséges.

9692. jgaabor (válaszként erre: 9678. - Regno)
2016. dec. 5. 19:59

Te honnan vagy benne biztos, hogy nem használ?

Én onnan vagyok biztos benne, hogy használ, hogy kipróbáltam és látom/érzem a hatását.

Elolvastad a hozzászólásom? Pont arról szól, hogy nem fő összetevője a c-vitamin a regenornak. Mellesleg került bele, a könnyebb engédelyeztethetőség végett. Kapaszkodsz valamibe, ami egyszerűen nem igaz.

Engedd el és tovább tudsz lépni.

Vagy ne engedd el, de akkor itt maradsz ezen a ponton, a világ meg elmegy melletted.

9691. ade2e414b4 (válaszként erre: 9683. - Sweet Harmony)
2016. dec. 5. 18:46

Javaslom próbáld meg értelmezni, amit írtam, ha nem megy, arról nem én tehetek :)

"Ha valaki hosszú évek alatt elhízott, annak oka van. Szinte mindig a helytelen táplálkozásból és a mozgásszegény életmódból fakad."

Ha te betegség miatt híztál, az nyilván más kategória, és előbb azt kell kezelni.

9690. asparagus (válaszként erre: 9689. - Orchidea02)
2016. dec. 5. 18:25
Igen, a madártejhez még a cukor helyett megy valami édesítő, a krémes krémjéhez meg a coop-os pudingporból készül a puding, mert abban nincs cukor.
9689. orchidea02 (válaszként erre: 9688. - Asparagus)
2016. dec. 5. 18:22
Gondolom mindkettőbe kókusztej v rizstej kerül ugye?
9688. asparagus (válaszként erre: 9687. - Orchidea02)
2016. dec. 5. 18:21
Nálunk most senki nem regenorozik, mégis lesz regenoros madártej és regenoros krémes, mert megszerettük ;)
9687. orchidea02 (válaszként erre: 9686. - Kör0)
2016. dec. 5. 17:58
Persze én is sütök a családnak, ez a karácsony sem más, mint az összes többi eddig, de igen, mert most olyan fél év áll a hátam mögött amire nagyon büszke vagyok!!!!-éééés nem szeretném elrontani 1-2 karácsonyi édességgel, tehát magunknak mit sütünk ez a kérdés????
9686. Kör0 (válaszként erre: 9685. - Orchidea02)
2016. dec. 5. 17:52
:) Semmit - ami ellen lázad a család :D - még függőben hagyom a dolgot, az intensinál kúra dönt, hogy ünnepekre felfüggesztem a kúrát, vagy folytatom :) Egyébként is, közel 30 éve minden karácsony előtt egy héttel már a konyha füstöl a sok sütemény sütéstől :) Most kivételesen felpockolt lábakkal tölthetném az időm :P Viszont a diót is képesek voltak megpucolni, és nem megenni - szóval, szerintem nem úszom meg :)
2016. dec. 5. 17:42
Ezt mondom Nektek kb egy hete, hogy hagyjuk a fenébe :) de senki nem hallgat rám, Ő meg jót röhög rajtunk :) fordítva nem jobb lenne....egyébként is mindjárt itt a karácsony!!!!! Ki mit süt az ünnepi asztalra?????
2016. dec. 5. 17:16
Ne alacsonyodjatok le ezeknek szintjére!Ha nem reagál senki majd abbahagyják!
9683. Sweet Harmony (válaszként erre: 9652. - Ade2e414b4)
2016. dec. 5. 17:15

Nem mintha érdekelne a véleményed ,pajzsmirigyprobléma miatt híztam.

Tudod okoska 600kalóriás étrend mellett se fogytam egy dekát sem.

Vitatkozzatok..ráértek.

Nekem annyi a bajom;hogy ez egy jó kis fórum volt addig,míg ide nem evett a fene 2 ilyen idiótát!Boldog lehetsz..éld magad itt ki!Sok sikert a további ármánykodáshoz!

9682. Sweet Harmony (válaszként erre: 9661. - Regno)
2016. dec. 5. 17:06
...:)))))maradjunk annyiban,hogy nem kötöm az orrodra mit csinálok és mit nem:)
9681. Kör0 (válaszként erre: 9680. - Regno)
2016. dec. 5. 16:01
Gyenge vagy! Így viszont jellemtelen ellenfél vagy bárminemű vitában...
9680. regno (válaszként erre: 9677. - Kör0)
2016. dec. 5. 15:58
Kisstílű ember vagy... :-) Ovis szintű...:-) ettől színes a világ...:-))))))))))
9679. ade2e414b4 (válaszként erre: 9675. - Jgaabor)
2016. dec. 5. 15:53

"Azért van valamennyi a C-vitamin a regenor-ban, mert törvényi előírás, hogy minden táplálékkiegészítőnek kell tartalmaznia"

Bocs, de ez hatalmas butaság :O Nem is értem, honnan vetted.

Az tény, hogy a Regenorban lévő mennyiségtől változásra nem lehet számítani, ahogy a benne lévő többi hatóanyagtól sem.

Pont ez a fő problémám a Regenorral. Tartalmaz tejfehérjét (ebben vannak a bizonyos "csodaszerek": a mágikus oligo és polipeptidek, amik a sima tehéntejben ugyanúgy benne vannak.) Valamint hozzáadott C-vitamint és Grapefruit mag kivonatot. Ennyi.

Amiket leírnak a termékkel kapcsolatban, hogy milyen jótékony hatásai lehetnek az emésztésre, azok onnan erednek, hogy tejfehérjét tartalmaz.

"Érdekes", hogy a tejsavóra ezek mind igazak:

[link]

Ezért írtam, hogy filléres összetevők vannak benne, minimális mennyiségben, és árulják csodaszerként, több ezer Ft-ért.

9678. regno (válaszként erre: 9675. - Jgaabor)
2016. dec. 5. 15:53

Hát pont azzal van gond, hogy olyan összetételű az ital, ami nem árt, de nem is használ... Lehet, hogy kétségeket fejez ki a cikk, de nem reklámoznak semmit. A reg-enor készítményt viszont nagyon is!

Azért fontos a C vitaminról ( is) beszélni, mert egyik fő összetevője a bizonyos löttynek. Amúgy tényleg szánom szegény embereket... :-(

9677. Kör0 (válaszként erre: 9669. - Jgaabor)
2016. dec. 5. 15:51
Sziamia :) Gratulálok én is :) élvezet volt olvasni! Annyira összeszedettre sikeredett, hogy más sem tudta volna jobban :) Kár, hogy a konkvisztádorok nem ütik meg a szintjét, hogy tudják értelmezni is:) Köszönet a fáradságodért, hogy megírtad:) Regenoros Szép Napot Neked :)
9676. asparagus (válaszként erre: 9672. - Ade2e414b4)
2016. dec. 5. 15:48

"Reg-enor tapasztalatok 9538. (Egyéb diétás témák) 2016-12-01 10:11

Tápkiegekekl foglalkozom és emellett marketinggel is. "

Csak el kellett olvasni a hozzászólásaidat.

Te nem tetted meg, hogy elolvasod az enyémeket.

9675. jgaabor (válaszként erre: 9674. - Regno)
2016. dec. 5. 15:11

Idézel egy szöveget, mely kétségeket fogalmaz meg a C vitamin bizonyos hatásaival kapcsolatban.

Ezek után szánalmadat fejezed ki azok felé, akik (valamilyen teljesen más) megoldást találtak egészségügyi problémájukra. Nem kommentálom, gondolkodj rajta.

Ugyanakkor javaslat mindkettőtök felé: engedjétel el ezt a C vitamint dolgot. Azért van valamennyi a regenor-ban, mert törvényi előírás, hogy minden táplálékkiegészítőnek kell tartalmaznia. Amennyi C vitamin van a regenor napi adagjában, az önmagában semmire nem elég (ugyanakkor nem is árt).

9674. regno
2016. dec. 5. 14:52

"Egyes kutatók úgy vélik, hogy a bevált gyógyszerek mellett a nagy dózisú C-vitamin is csökkenti a vérnyomást, de a randomizált, kontrollált étrendi intervenciós tanulmányok vegyes eredményeket hoztak. Miller és munkatársai 29 randomizált, kontrollált, korábban publikált klinikai kísérletet elemeztek. Eredményeik azt mutatták, hogy napi 500 mg C-vitamin (az ajánlott mennyiség körülbelül ötszöröse) fogyasztása 3,84 Hgmm-rel csökkenti rövid távon a vérnyomást. A magas vérnyomással diagnosztizált alanyokban a csökkenés közel 5 Hgmm volt.

Miller összehasonlításképpen elmondta, hogy az ACE-gátlók csoportjába tartozó vérnyomáscsökkentő gyógyszereket vagy vízhajtókat szedő betegekben körülbelül 10 Hgmm a várható vérnyomáscsökkenés. Körülbelül hat pohár narancslé tartalmaz 500 milligramm C-vitamint. Az ajánlott napi bevitel felnőttek számára 90 milligramm.

Miller úgy véli, hogy bár az eredmények csak mérsékelt csökkenést mutatnak, amennyiben minden ember csak 3 Hgmm-rel csökkentené a vérnyomását, máris sokkal kevesebb agyérgörcs következne be. A kutató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyik kutatás sem bizonyította azt, hogy a C-vitamin közvetlenül megelőzné a szív-érrendszeri betegségek előfordulását.

A kutatók a tápanyag biológiai és fiziológiai hatásai miatt összpontosítanak a C-vitamin esetleges vérnyomáscsökkentő tulajdonságára. A C-vitamin például vízhajtó, hatására a vese több nátriumot és vizet távolít el, ami segít elernyeszteni a vérerek falait, azáltal csökkenteni a vérnyomást. Miller ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy megfelelő tudományos bizonyítékok hiányában óvatosan kell bánni a vitaminokat és más anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkkel."

Nos, akik számára eddig csodaként nyilvánult meg a reg enor hatása- miszerint " nem dagad a lába" vagy " normalizálódott a vérnyomása", ez a cikk tudományos magyarázatot adhat rá. Nem akarom senkinek az üzletét rontani- távol álljon tőlem. Csak szánom azokat az embereket, akiket átvernek, kihasználva a tudatlanságukat.

2016. dec. 5. 13:28
Ahhoz tudnám hasonlítani ezt a fajta mentalitást, mint mikor egy futball szurkoló személyes sértésnek veszi, ha a csapatáról írnak kritikát:)
2016. dec. 5. 13:24

jgaabor: Üdv, örülök, hogy van itt olyan regenoros akivel érdemi eszmecserét lehet folytatni a témában. Vannak dolgok amikben egyetértünk, este lesz időm válaszolni.

asparagus:

...:) Érzed, hogy ezzel gyakorlatilag elismerted, hogy a pénzért reklámozod a regenort? Én veled ellentétben semmilyen terméket nem reklámozok, ha nem tűnt volna fel.

Nincs semmilyen fórumunk, eleve nem értem, mi ez a többesszám, nehéz követni a "logikád"...:D

9671. asparagus (válaszként erre: 9629. - Ade2e414b4)
2016. dec. 5. 12:59

Ha már ilyen szépen megszólítottál, úgy illik, hogy válaszoljak.

A stílusodat nem veszem fel, mert az a tiéd.

Arra szeretnélek megkérni, hogy a témához szólj hozzá: REG-ENOR tapasztalatok.

Ja, hogy a ti fórumotok nem pörög?

Sajnálom..

Nem nálunk kellene keresned a hibát.

Sok sikert a ti programotokhoz, üzletetekhez is.

Elférünk egymás mellett.

9670. orchidea02 (válaszként erre: 9669. - Jgaabor)
2016. dec. 5. 12:30
Ha lenne like-olási lehetőség és netán duplán akkor én most ide tennék egy giga-mega likot :) minden egyes szavával egyetértek és nagyon szépen-összeszedetten megfogalmazott mondanivaló!!!!!
9669. jgaabor (válaszként erre: 9664. - Ade2e414b4)
2016. dec. 5. 12:03

Eszünk cukrot a kúra alatt is, természetesen. Le is állna az agyunk működése, ha nem így lenne.

Viszonylag sok van a zöldborsóban, sárgarépában, de akad a paradicsomban, illetve természetesen a citromban, lime-ban is. Az a titok, hogy annyi rost és egyéb anyag van bennük (más szóval alacsony a cukorkoncentrációjuk), hogy nem tudnak elkezdeni erjedni, mert már korábban megemésztődnek/lebontódnak. (Ha ezt így nem érted, akkor talán szemléletes lehet, hogy pl. aszalva már nem szabad megenni a paradicsomot a kúra alatt, mert koncetráltabbá vált a cukortartalma - bár hozzáadva nem lett semmi a kiindulóállapothoz képest.)

A tiltott dolgok így hangzanak:

- erjedésre hajlamos ételek (=viszonylag koncentrált cukortartalmú dolgok, gyümölcsök, tejtermékek);

- eleve erjesztett dolgok;

- valamint az epeürülést gátló dolgok (=növényi zsírt relatíve nagy koncentrációban tartalmazó ételek).

Én pl. nem törődtem a bolti bacon-höz adott minimális szőlőcukorral, nem is lett tőle bajom. A házi kenyérben, amit pirítva ettem is volt minimális margarin, azzal se volt probléma.

Egyéni érzékenység is befolyásolhatja, hogy valaki megengedhet magának a kúra alatt minimális kiwi-t, vagy gránátalmát más meg nem, mert puffad, émelyeg tőle, illetve leáll a folyamat. Ezek mind elhangzanak az előadásokban/esteken, amelyeket nyilván nem látogatsz.

Egy kezelési utasításban felsorolni ennyi szabályt praktikusan nem lehet, illetve ott annyira szigorúnak kell lenni, amennyire csak lehet. (=kvázi a legkevésbé szerencsés alkatú embernél is lehetőleg működjön a dolog)

Hidd el, hogy ki van találva az egész. Persze, nyilván üzletileg is, de hál'istennek hogy így van. Senkinek nem tesznek pisztolyt a fejéhez, hogy meg kell venni, versenyez a szer a piacon egy csomó – látszólag hasonló célokat szolgáló – másik táplálékkiegészítővel. Ja, hogy keresnek is rajta a feltaláló, meg a forgalmazók? Szerencsére kapitalizmusban élünk, ahol cserébe ki is találnak dolgokat.

Az én példám: volt rajtam 16-18 kiló felesleg, amitől sokszor próbáltam megszabadulni az általad fetisizált one-best-way kalóriadeficit alapon. Az eredmény mindig az lett, hogy mire lement 4-5 kiló, addigra annyira éhes lettem, hogy hagytam a fenébe az egészet.

A regenor-ban az a zseniális, hogy úgy fogysz, hogy eszed reggelire a piritósra tett sült bacon-t, utána nap közben a zsírban sült rántott karajt rizskörettel, a sült/főtt csülköt, a sült kolbászt, a pörköltöt, a gulyáslevest, stb. mindenki röhög rajtad, hogy „így akarsz lefogyni?”, közben te röhögsz rajtuk és fogysz.

A már említett tematikus esteken az is (korrekten!) elhangzik, hogy vszleg működik a dolog a lötty nélkül (csak az étrend által), a regenor „csak” rásegít a folyamatra és hatékonyabb munkára fogja a zsírt/epesavat. A már fent említett szabadságnak köszönhetően mindenkinek lehetősége van tesztelni/kipróbálni, hogy az ő esetében mi a helyzet. Elhagyhatja e a regenor ivását, és eszi csak a javasolt étrendet, vagy nem. (Szinte biztos vagyok benne a fenti menüsor-példát elolvasva, hogy nem fogyna le egy túlsúlyos ember ezekkel a kajákkal ha nem inná hozzá a regenor-t. Onnantól megint lehetne számolgatni a kalóriákat.)

Igen, van egy peches 10-15%-a az embereknek, akinél nem működik, mint fogyasztószer. Náluk is észlelhető életminőség javulás (elmúló egyéb panaszok, jobb közérzet), de speciel a fogyás, mint mellékhatás elmarad.

A szavakon való lovagolásodra: Valamilyen kúrára (fogyó-, regenor) szükség van egy masszívabb túlsúly esetén. Ilyen értelemben helytálló a „kúra” szó.

Azt, hogy az elért eredményt fenntartani csak megváltozott életmóddal lehet, senki nem vitatja. De ha adott egy áhított testalkat, azt fenntartani kontrollált étrenddel és rendszeres mozgással már nem egy agyműtét. De ez a megváltozott életmód sokkal könnyebben kivitelezhető, ha nem vagy hisztérikusan kiéhezett, mire elérted a vágyott testsúlyt.

És hogy miben zseniális a regenor és az ő kúrája?

Hatékonyan elindít ennek az életmódnak az irányába: rászoktat egy csomó jó dologra (mindennapi reggeli, egésznapos vízivás), leszoktat egy csomó káros dologról (kontrollálatlan cukorbevitel, vagy annak reflexszerű aszpartammal történő kiváltása), leszámol társadalmi tabukkal (állatí zsírok démonizálása és velük szemben az így vagy úgy szintetizált növényi olajok fétise), stb., stb., stb.

Ad egy keretet, szabályrendszert néhány hónapon át – ugyanígy eleve egy minimális időtartamot is meghatároz (ti. hogy mit tarts szem előtt ha eredményt szeretnél). Szigorú szabályaival folyamatosan figyelmeztet arra, hogy nem fér bele egy kis bűnözgetés időnként sem, amíg a kúra tart. Ezért kúra a neve. Utána (néha, ritkán) belefér. Azt ezért hívjuk életmódnak. Kevésbé szigorú, cserében egy életen át fenntartható. De kevésbé drasztikus is a célja. Nem fogyni akarsz általa csak éppen súlyt megtartani.

Klasszikust idézve: „…megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel…”.

Ahogy szabadon kipróbálhatod, hogy mi változik csak az étrenddel a regenor elhagyása esetén, szintén kipróbálhatod hogy veszel boltban grapefruitmag kivonatot, aszkorbinsavat meg ki tudja milyen tejfehérje kivonatoknak valamilyen titkos kombinációját, mindezeket összekevered és kísérletezel. Ugyanígy a Coca Cola összetevőinek feltüntetése is lehetővé teszi, hogy el lehet kezdeni kísérletezni a Stevia alapú egészséges kóla előállításával – és várni az életérzést.

Ugyanígy, ha sok a szabadidőnk, lehet látogatni egy láthatóan valamiben erősen hívő emberek csoportját tömörítő fórumot és a tapasztalt és ezért erősen hitt igazuk ellenkezőjéről győzködni őket.

Ennek kapcsán érdeklődnék, hogy Neked sikerült e elgondolkodni azokon, amiket én kérdeztem lentebb.

Illetve ha ezek után Neked még mindig van kérdésed/kétséged, akkor most már bátran.

A legjobbakat!

9668. ade2e414b4 (válaszként erre: 9666. - Szmiku)
2016. dec. 5. 11:57
Belegondolva, szomorú, hogy hónapokig zsíros ételeken élt, minden egyes étkezést beleértve, majd mikor szegénynek kiveszik az epehólyagját, arra gondolod, hogy az egyszeri sütifogyasztás miatt következett be... :S
9667. ade2e414b4 (válaszként erre: 9666. - Szmiku)
2016. dec. 5. 11:50

Szia!

Epekőképződést elősegítő életmódbeli és táplálkozási jellemzők:

- túltáplálkozás, szükségesnél több energiabevitel

- zsiradékban gazdag táplálkozás

- a túlzott cukorfogyasztás egyrészt az elhízás révén, másrészt közvetve fokozza a koleszterinelválasztást

- a stressz

Csökkenti az epekőképződés esélyét:

- rostdús táplálkozás, mind a vízben oldódó, mind a vízben nem oldódó rostok jótékony hatásúak

- a rendszeres alkoholfogyasztás kerülése, a nem rendszeres alkoholfogyasztás mérséklése

- rendszeres étkezés

- megfelelő folyadékfogyasztás

- túl zsíros, olajos, fűszeres, füstölt ételek kerülése

/szakorvos véleménye/

9666. Szmiku
2016. dec. 5. 11:33
Szép napot mindenkinek 😊 Nem akorok belefolyni a vitaba,viszont az érdekelne mo a vélemény arról,ha bűnözik a regenorozo akkor miért lesz rosszul?Konkret hiteles forrasom van arrol a példáról amikor az egyik ismerősöm "félre" zabált -Ő szavaival élve"és ki kellett venni az epeholyagjat😢 Fennt említett ismerősöm több alkalommal regenorozott mindig betartotta az előírtakat Sosem volt gond,most azt gondolta belefér egy kis süti😉 Akkor ez hogy is van??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook