Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák (beszélgetés)
amiket leírtam, azokat használok, de sok minden van amit tényleg azt sem tudom hogy mire való.
Pl a teljes kiőrlésű lisztek is nagyon jók (panírozni, vagy kenyértésztához, palacsintához)
Muffint vagy piskóta tésztát lehet sütni zabkorpából, édesítővel, és szinte senki sem fogja megmondani hogy miből van.
Szia! :)
Ezek szerint Te is használója vagy ezeknek! :D
Annyi minden van, amit meg sem merek venni... mert foggggalmam nincs mire használják: rizsliszt, szójatej, szójaliszt, kókuszzsír, ...stb. :D
Az én párom is ilyen: igazából neki fel sem tűnik, ha az "énféle" kajámból eszik... :D csak étel legyen!!! :D Másrészt néha kedvezek neki és sütik ki neki olajban tocsogó krumplit, vagy hasonlót... :)
De nem naponta.
Naponta inkább a reform ételek vannak terítéken. :)
sziasztok, érdekes a téma :)
Panírozni bármi jó: búzakorpa, zabkorpa, zabpehely (ez szerintem nagyon keményre sül), de bármilyen darált magvat lehet a panírba pluszba tenni, mint búzakorpa+lenmag
A zabpehely tejbezabnak nagyon fincsi, laktató, és nagyon könnyen variálható.
Hajdina és hántolt árpa (gersli) jó köretnek, de levesbetétként még jobb. Ugyanúgy viselkedik mint a rizs, csak egy kicsit tovább puhul. A hajdinának egy kicsit erősebb íze van, de éppen ezért egyedi :)
Nagyon sok ilyen élelmiszer van, csak sajnos sokszor elfelejtkezem róluk.
És ma láttam: KÓKUSZZSÍR.
Nem is hallottam ilyesmiről... :D
De van! Kapható!
:D
Ilyet használt már valaki??!
És a kukoricaliszttel hogyan álltok??
Próbáltátok?
Használjátok??
Üdv itt!!! :D
Jól hangzik amiket írsz... :D
Hellóbelló!!! :D
Mihamarabb be fogom szerezni, az tuti. :)
Kíváncsi vagyok az ízére, és mennyire telít el...
Pontosan!!! :D
Csak nekem el kellett jutnom az ideális súlyhoz... :D
A fruktóz nem olyan jó választás. Olvass utána. Az elég hamar zsírként rakódik le.
Kalóriamentes a stevia, csak az adagolást kell megtanulni.
A kölesgolyó finom :)
Én magában kapok be belőle.
Jó ötlet ez a fórum!
Igazából nem fogyóztam, csak észrevétlen lement pár kg, úgy 63-ról 5-6 kg, ami pont jó volt.
Mindenkinek meg kell találni a gyenge pontját, mi az , amitől hízik, vagy épp nem fogy, én így gondolom.
A reformkonyha nagyon jó arra, hogy az ember tartsa az ideális súlyát és új ízeket ismerjen meg!
Úgy tudom a fruktóz is hízlal, de ebben nem vagyok jártas.
Én stevia cseppeket teszek teába édesítőnek-a gyereknek, én simán szeretem.A xillit is természetes dolog, csak kissé hashajtó volt nálunk....egy pelenkásnál az nem túl jó:-P
Nem főztem még be semmilyen helyettesítővel, meg amúgy sem nagyon...
AhaM!!!
És mennyit fogytál??! :D
Még olyan kérdésem lenne... hogy régóta nem használok cukrot, nem eszem semmilyen formában, viszont édesítőként folyékony boltit használok... :S
És már annyian annyifélét ajánlottak helyette, hogy lényegében fogalmam nincs, hogy mit válasszak. :D
Gyümiszezonban diétás befőttet akarok eltenni, meg dzsemet... Dzsemfixhez azt hiszem fruktózt írnak... Fruktózzal tudom a reggeli kávémat is édesíteni??!
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Ostyasütő géphez recepteket, praktikákat várok!