Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák fórum

Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
2015. jún. 3. 07:32

Érdemes végig-olvasni, sőt találtam benne néhány olyan társunk hozzászólását is, akik még szerencsére mindig itt vannak közöttünk, és az ő általuk vezetett naplókat, recept-gyűjteményeket is igen-igen célszerű olvasni.


Sok-sok jó dolog található itt is, a naplókban is, nagyon sok esetben kiderül, hogy nem kell már nekünk törni a fejünket, mások már megtették ezt helyettünk!

134. 12d083b51b (válaszként erre: 132. - C0f1ddd69c)
2015. jún. 2. 11:30

Szia Turbofan!

Köszi a segítséget, én is betyárul jegyzetelek.

Sajnos a 118. sz. hozzászólás, amire most válaszoltál, az kb. 3 évvel ezelőtti volt!!!


De ahogy rátaláltam erre a fórumra "véletlen", szerintem megéri, hogy ismét élővé tegyük, hiszen azóta rengeteg új tag, új ember akar/szeretne átállni egy egészségesebb étkezésre.

Mint én is!

Minden tanácsot, minden javaslatot szívesen és örömmel fogadok!

133. 12d083b51b (válaszként erre: 131. - 12d083b51b)
2015. jún. 2. 11:27
Helyesbítek: nem "Bobusz" hanem Böbusz nevű hoxa-tagunk naplójáról, fórumáról beszéltem, ha esetleg keresitek vele a kapcsolatot.
132. c0f1ddd69c (válaszként erre: 118. - Turililike)
2015. jún. 2. 11:01
Teljes kiőrlésű tönköly lisztből eddig mindent sikerült megsütnöm, amit fehér lisztből. A palacsinta pl. csak abban különbözik, hogy sötétebbre sül. Íze, állaga ugyanolyan. Próbáltam a graham lisztet de az nem vált be. A tönkölylisztnek a fehérjetartalma is magasabb. Kenyeret pedig tk. tönkölyliszt, tk. rozsliszt keverékéből sütök, nagyon kevés fehér liszttel, hogy légiesebb legyen a tészta. Extra tipp hozzá a tejsavó víz helyett.
2015. jún. 2. 08:29

Azért is érdemes végig-olvasni azt a fórumot, mert több hoxa-tagunk által vezetett receptes naplóra is rá lehet találni, sok-sok jó recepttel.


Most éppen a fórum-indító "Bobusz" mellett még "Dinka anyu" receptes naplójába olvastam bele. Ki is írtam 1-2 receptet belőlük, persze még hátra van, hogy elejétől végéig átnézzem őket.

2015. jún. 1. 10:18
Ezt át kell olvasni, szerintem biztosan fogok tudni tanulni belőle!
129. g_eszter (válaszként erre: 114. - D71ef05a8e)
2012. aug. 24. 13:07
Köszi. :)
128. Dinkaanyu (válaszként erre: 127. - Turililike)
2012. aug. 24. 07:58
Xilit=nyírfacukor.
127. turililike (válaszként erre: 119. - Dinkaanyu)
2012. aug. 24. 07:12

Még ma meg fogom nézni ezeket,hogy hol vannak, és venni.

Nyírfa cukrot vetettek már, és használtatok?

Én már nézegettem. de eléggé drága holmi,sokan mondják hogy jó, kevesebb kell belőle mint a sima cukorból.

2012. aug. 23. 21:40

Hát köszönöm a sok segítséget!

Ma Tk lisztekkel rántottam mozzarellát, és ami kimaradt összekevertem tojással, sóztam, borsoztam és teáskanállal az olajba szaggattam, finom lett, olyan piskóta állaga van. Ilyet már csináltam máskor is :D

125. 904fd6a0c0 (válaszként erre: 110. - Dinkaanyu)
2012. aug. 23. 21:33
ohhh...köszönöm az információkat! nagyon hasznos volt!
124. 904fd6a0c0 (válaszként erre: 108. - Böbusz)
2012. aug. 23. 21:32
:) köszönöm ♥
123. 904fd6a0c0 (válaszként erre: 107. - Böbusz)
2012. aug. 23. 21:31

Hát Böbusz, anyagiakban én sem állok túl jól, ezért nem akarok semmit sem kidobni.

Ha elfogy a Süsim, venni fogok valami normális cukor pótlót!

Köszönöm a segítségeteket!

122. 904fd6a0c0 (válaszként erre: 105. - G_eszter)
2012. aug. 23. 21:26
Köszönöm, nagyon nagy a választék és nem akarok rosszul dönteni,hogy ha már olyan sokat költök rá :)
121. 904fd6a0c0 (válaszként erre: 104. - G_eszter)
2012. aug. 23. 21:25
Hát ki fogom próbálni :) akkor jól bele nyúltam a közepébe :D köszönöm a választ!
120. Dinkaanyu (válaszként erre: 119. - Dinkaanyu)
2012. aug. 23. 09:58
Jah,és xilit:)
119. Dinkaanyu (válaszként erre: 118. - Turililike)
2012. aug. 23. 09:58
Ha nem kelt tésztás, akkor én kölesliszt,vagy zabpehelyliszt párti vagyok.
2012. aug. 23. 08:48

Sziasztok!

Engem is érdekel, hogy mivel lehetne felcserélni a fehér lisztet más lisztre. Sajnos annyi év után is csak évödők.

Jó olvasni ezt a fórumot,és sok mindent hasznosítok belőle.

Egy kérdésem lenne: Simán leírt sütemény receptet melyik lisztből és melyik édesítővel érdemes csinálni?

117. Dinkaanyu (válaszként erre: 115. - D71ef05a8e)
2012. aug. 23. 08:22
A tk. zabliszt a jobb.Annak magasabb a rost tartalma.
116. Dinkaanyu (válaszként erre: 112. - G_eszter)
2012. aug. 23. 08:21
2 féle korpa van,legalább is itt.Van amelyikben csak a héja van,és van amelyikben az egész mag van durván ledarálva.
115. d71ef05a8e (válaszként erre: 110. - Dinkaanyu)
2012. aug. 22. 14:45
Szia! Azt meg tudnád mondani, hogy a felszívódás szempontjából pl. cukorbetegnek melyik liszt előnyösebb: a zabpehelyliszt vagy a teljes kiőrlésű zabliszt?
114. d71ef05a8e (válaszként erre: 113. - G_eszter)
2012. aug. 22. 14:44

Sziasztok!


Én a teljes kiőrlésű tönköly- illetve tk. búzalisztet tudom csak összehasonlítani, és szerintem a tönköly lényegesen finomabb. Nincs az az enyhén kesernyés íze, ami a sima tk. búzalisztnek van, ha mondjuk 100% abból készül egy kenyér. annyival drágább is, sajnos.

2012. aug. 22. 14:38
Ha már beszélgetünk, a tönkölylisztnek milyen az íze a búzaliszthez képest? Csak annyit tudok róla, hogy több benne a fehérje.
112. g_eszter (válaszként erre: 111. - Böbusz)
2012. aug. 22. 14:37

benne van a nevében a pehely :D

A zabkorpa meg a zabnak a hély része, nem azon múlik, hogy mekkorára van megdarálva.

111. Böbusz (válaszként erre: 110. - Dinkaanyu)
2012. aug. 21. 15:46

Na ezt soha nem tudtam!!!! Hogy van különbség zabliszt és zabpehelyliszt között...

Hány embert kérdeztem... :D :D és senki nem adott rá választ.

Ennyi. :)

110. Dinkaanyu (válaszként erre: 109. - Dinkaanyu)
2012. aug. 21. 14:02

Nekem a kölesliszt bejött mindenféle sütihez.A zabpehelyliszt is használható,gofrihoz,palacsintának,piskótának.

Bőbuszt sajnos ki kell javítsam.A zablisztet a teljes zabszemből őrlik,és a zabkorpát is,és ugyi a zabpehelylisztet,pedig zabpehelyből.Édesítőnek én eritrint,xilitet javaslok.Nekem személy szerint stevia csak eritrinnel keverve jött be a nélkűl nem bírtam elviselni a mellékízét.

109. Dinkaanyu (válaszként erre: 100. - 904fd6a0c0)
2012. aug. 21. 13:52
Tk. tönkölyliszt jó kelt tésztákhoz,nokedlinek.A tk. rozslisztet én rántásokhoz habarásokhoz használnám.
108. Böbusz (válaszként erre: 102. - 904fd6a0c0)
2012. aug. 21. 09:47

Most konkrétan milyen cuccok vannak meg neked?

Tönkölyliszt? (jól írom?)

Rozsliszt?

Rizsliszt?

És Süss... édesítő?!


Még valami?


Úgy tudom... hogy a rozslisztből pékárut szoktak készíteni... de ahhoz is kell fehér liszt. :( Jól tudom???


Lehet szólok Dinkaanyunak, ő jobban otthon van ebben a témában, kukkantson fel ide...

107. Böbusz (válaszként erre: 102. - 904fd6a0c0)
2012. aug. 21. 09:45

Én úgy vagyok vele, hogy nekem sincs sok pénzem rá!!!!!! :D Viszont amit megveszek nem dobom ki, max. sokáig használom. :) De többet olyat nem veszek (pl. búzakorpa. :S).

Pexxy van a közeletekben, Huszka Kaktuszka??!

Ha steviára adod a fejed (Eszti ajánlásával) az lenne a legjobb (már lassan nekem is ideje lenne... ), de ha nem, akkor ott van a mű cucc. A Pexxyben. 250 Ft körül van a 250ml-es foly. édesítő, minden nap használom, mostanában többet a befőttek és lekvárok miatt... de bő egy hónapig, akár 2 hónapig is bejár nekem...


Ha akciós a zabpehely a Pexxyben, veszek. Ha nincs zplisztem otthon, akkor ledarálom a zabpelyhet. Olcsóbb. :D

106. Böbusz (válaszként erre: 104. - G_eszter)
2012. aug. 21. 09:42

Én is a zabpehelylisztes verzióra esküszöm palacsinta terén. :) Ezt kell állni hagyni (hogy megszívja magát, sőt, lehet folyamatosan hígítani kell majd), isteni belőle a palacsinta. :D Ebbe lehet pluszba kevés magot szórni, én legutóbb kevés darált lenmagot tettem bele, nem rontja el.

Akkor ha már palacsinta: kukoricaliszt+rizsliszt egyvelege, ebből is sütöttem már. Ettől sárgásabb színű lesz. :) De ugyanúgy tuti!!!!!!


A rozslisztekkel nem vagyok tisztában, nem is nagyon fogom használni őket...

A zabpelyhet tudod jól le lehet darálni: ha durvább, akkor az a zabkorpa, és ha jó alaposan ledaráljuk az lesz a zpliszt. :)

A zabpehelyliszt egy ALAP liszt nálam, mert én ezzel MAXIMÁLISAN tudom helyettesíteni a fehér lisztet.

A kukorica- és rizsliszt csak "extra". Hogy próbáljak mással is főzni. Tegnap pont ezekkel sűrítettem a tökfőzelékemet. :)

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook