Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges? (tudásbázis)
Lehet, nem tőlem kérdezed, de ref, lelkészként csak annyit:
semmivel sem jobb a református keresztelő más vallás keresztelőjénél, de vannak - tapasztalatom szerint elég sokan -, akik életük során megismerik pl. a református vallást vagy olyan hívő embereket, akik reformátusként gyakorolják a hitüket - azért nem írtam református hitűeket, mert nincs ref. hit vagy r.kat. hit, a Szentháromság Istenbe vetett hit van, ami az Isten ajándéka, mindegy, hogy ki milyen vallású - tehát vannak, akik később megismerkednek egy másik vallással, ami szimpatikusabb lesz a számukra, mint amilyen vallásúra keresztelték őt gyermekként, és ezért ő már úgy szeretné nevelné a gyermekét, hogy ezt a vallást ismerje meg jobban, tehát ebben az egyházban szeretné megkereszteltetni.
Neki magának nem kell "átkeresztelkedni" - ilyen NINCS is, csak sokan nem tudják. Egy keresztség van, azt nem lehet megismételni, viszont lehet konfirmálni, ezzel
Miért kell református keresztelő katolikus szülők gyermekének, ahol a keresztszülő is katolikus?
Én ezt tényleg nem értem.
Mi nem aktuális? A keresztelő? Azt bármikor lehet halálod előtt. Kereszteltem én már 24 éves fiút és 80 éves nénikét is. :)
(Természetesen nekik már nem volt szükség keresztszülőre.)
Nem a tiedet:) Bár sosem késő!
Hanem a fórum inditóét.
A római katolikus vallásban és képviselői számára nagyon fontosak a szabályok és a dogmák - amiket ők alkottak.
Mi, reformátusok - de nemcsak mi! - az Istentől kapott szabály szerint élünk: ez a 10 parancsolat (Ószövetség) és az aranyszabály: azt tedd mással, amit te is szeretnél, hogy tegyenek veled - és szeresd az Urat, a te Istenedet és szeresd felebarátodat(Újszövetség).
Látod, én ezért nem utasítok vissza senkit.
Az isteni szeretetet, illetve magát Istent képviseljük - nem tehetjük meg, hogy miattunk valaki hátat fordítson Neki. Nekem az az életcélom, hogy minél több embert elvezessek Jézushoz - nem pedig, hogy emberek még távolabb kerüljenek Tőle.
A katolikus papok (ELNÉZÉST), de nagyon vaskalaposak.
A reformátusak mások:)))) Én is refes vagyok.
A katolikusok között is akad azért engedékeny.
Mi Budapesten lakunk (még egyelőre). A többit szerintem priviben írom....
Köszönöm szépen!!
Elvileg lehetséges,szerintem az illetékes egyházkerület papját kell megkérdeznetek,hogy vállalja-e.Nálunk el szokta vállalni.
A kislányomnak is református keresztelôje volt,igaz a párom szintén református,és az esküvônk is református szertartás szerint zajlott.
Miért akarjátok reformátusnak keresztelni,ha mindannyian katolikusok vagytok? Ha nem titok.:))
Még így is lehetséges.
Hol laktok? Én szívesen megkeresztelem a Picit... :)
Előtte kellene találkozni párszor, kicsit beszélgetni, hogy megismerjük egymást, és ti is a református vallás alapjait...
Nagyon egyszerű a szertartás. Istentisztelet keretén belül kb. 10 perc. MIt szeretnél tudni még?
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Létezik hogy a pap megtagadja a keresztelést?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Tudnátok nekem ajánlani olyan budapesti, vagy Budapest környéki református papot, aki rugalmas keresztelő terén?