Receptek (beszélgetős fórum)
Én nem tudom, mi az a mancsos 😳
Rizst én is hideggel, tarhonyát nem tudom, miért forróval, de jól sikerül, az a lényeg. 😄
Van, aki sütőbe teszi. Van, aki hagymát tesz bele.
Lesz holnap oldalakon keresztül tarhonya főzés, már látom! 😀 Ha jól emlékszem, külön fóruma is van.
Nekem akkor ízlik az enyém, ha legalább 3 féle barna árnyalatra van pirítva, ha pont kétszeres mennyiségű forró vízzel van felöntve, és ha teljes takarékon, lefedve fő utána.
Kíváncsian várom a többiek tarhonyáját.
Ha nem baj,más kaja...
Egyszer(véletlenül) sikerült normális tarhonyát főznöm,azóta sem.
Valahogy nem sikerül,vagy mancsos vagy kemény marad.
Tudtok valami tényleg bevált praktikát?
Sok receptet kipróbáltam ,de nem az igazi.
A hideg is ráz a meggyszósztól.:)) Édeset egyébként sem szeretem keverni a sóssal. Vagy ez vagy az, de a kettő együtt nem jön be. A főzelékek szörnyűek voltam a menzán, ha ott kellett volna megszeretnem őket, azóta sem ennék. :))
Levest sosem ettem, azt mindig odaadtam valakinek.
A menza arca címre, sosem pályáztam eséllyel.
Én híg paradicsomlében főzöm a gombócokat és a végén rántom be.
A szósz azért lehet savanyú, mert a cukrot nem kompenzálod elég sóval. Illetve mint a paradicsomlevesnél is egy egész hagymát is belefőzök (aztán kidobom) mert ez veszi el a paradicsom vad ízét.
Nem tudom, próbaltad-e már paradicsomlében főzni a gombócot, nekem ahhoz képest van víz íze a gombócnak, és nem azért, mert nem fűszerezem a húst 😄 Hangsúlyozom, nekem. Másnak meg a vízben főtt ízlik.
Akkor tűnt fel nekem ez az ízbeli különbség, mikor a munkahelyemen ettem vízben főttet. Egyébként remek szakács volt, ezt az ételt máshogy szokta, mint én. Ennyi. Talán az van, hogy a fővő gombócban lévő rizs magába issza a paradicsom ízt. Meg ki hogy szokta meg.
Áááá, ez már nem a menzás;)
Rozmaring és társai a suliba?:DDDD
Sajnos menzás kaját nem nagyon sikerül sikerül csinálni,nagyüzemben készítik.
Más az íze mindennek.
Pl. főzeléknek,húsnak,csokival leöntött piskótának,stb..:)
Én nagyon kevés vízben főzöm, éppen, hogy ellepje, viszont a húshoz teszek rizst, borsot, reszelt fokhagymát, leheletnyi őröltköményt és természetesen sót, így sosem lett még víz íze.
De ahány ház, annyi szokás, az biztos.
Én szoktam vízbe feltenni, egy ujjnyi víz az edény alján. Mikor gyöngyözik akkor öntöm fel paradicsommal.
Én így tanultam.
Én is így készítem kb.
Csak nem teszek vegetát a husiba. Mi nagyon szeretjük paprikában a gombócot, így én inkább paprikába töltöm.
A paradicsomszószból ha nincs házi akkor Aldisat veszek. S-Budgetet még nem próbáltam, de kipróbálom, igaz nekem az Aldis is teljesen megfelel.
A paradicsomszószba teszek zellerlevelet is.
Cukrozni én is utólag szoktam, a férjem savanyúan szereti.