Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Receptek fórum

Receptek (beszélgetős fórum)


44. Lávli* (válaszként erre: 42. - Bless the child)
2020. szept. 25. 07:19

Én nem tudom, mi az a mancsos 😳

Rizst én is hideggel, tarhonyát nem tudom, miért forróval, de jól sikerül, az a lényeg. 😄

Van, aki sütőbe teszi. Van, aki hagymát tesz bele.

2020. szept. 25. 07:04
Külön köszönet a fórumindítónak!!!👍👍👍👍
42. Bless the child (válaszként erre: 40. - Lávli*)
2020. szept. 25. 06:58
Tarhonyat szintén a sparost veszem. Ugyanúgy 3 színre pirítom, majd kétszeres mennyiségű hideg! vizzel öntöm fel. Nekem a nagymamám úgy tanította, hogy a tarhonyát, rizst és társait hideg vizzel öntjük fel. Soha nem ragad, nem mancsos a tarhonya, puha, de megis kellemesen koppan a tányérban😀
41. vigyefene (válaszként erre: 39. - Shanta1)
2020. szept. 24. 23:49
Nekem az vált be, h megkóstolom a legnagyobbakat. Ha azok majdnem meg vannak főve, akkor a kisebbek készen vannak. Ha letakarod fedővel, akkor nagyjából a víz tartalmuk kiegyenlítődik. Tökéletes egyformára lehetetlen, mivel különböző nagyságúak.
40. Lávli* (válaszként erre: 39. - Shanta1)
2020. szept. 24. 23:34

Lesz holnap oldalakon keresztül tarhonya főzés, már látom! 😀 Ha jól emlékszem, külön fóruma is van.

Nekem akkor ízlik az enyém, ha legalább 3 féle barna árnyalatra van pirítva, ha pont kétszeres mennyiségű forró vízzel van felöntve, és ha teljes takarékon, lefedve fő utána.

Kíváncsian várom a többiek tarhonyáját.

2020. szept. 24. 23:06

Ha nem baj,más kaja...

Egyszer(véletlenül) sikerült normális tarhonyát főznöm,azóta sem.

Valahogy nem sikerül,vagy mancsos vagy kemény marad.

Tudtok valami tényleg bevált praktikát?

Sok receptet kipróbáltam ,de nem az igazi.

38. Flóra76 (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2020. szept. 24. 21:56
Ugyanígy én is, csak én a Happy Frucht paradicsomszósszal.
37. 71ddaa07fa (válaszként erre: 36. - 0c4eeadbce)
2020. szept. 24. 21:45

A hideg is ráz a meggyszósztól.:)) Édeset egyébként sem szeretem keverni a sóssal. Vagy ez vagy az, de a kettő együtt nem jön be. A főzelékek szörnyűek voltam a menzán, ha ott kellett volna megszeretnem őket, azóta sem ennék. :))

Levest sosem ettem, azt mindig odaadtam valakinek.

A menza arca címre, sosem pályáztam eséllyel.

2020. szept. 24. 21:35
Èn is szerettem a menzás kajákat.Tènyleg finom volt a paradicsomos húsgombóc meg a paradicsomos káposzta főzelèk. Nálam kedvenc volt mèg a meggyszósz natúr szelettel is.
35. Scherlock (válaszként erre: 22. - Piroska52)
2020. szept. 24. 21:34
:DDD
34. Piroska52 (válaszként erre: 26. - Channa*)
2020. szept. 24. 21:22
Bazsalikom,meg zeller,de az már tényleg nem menzás.
33. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 27. - Lávli*)
2020. szept. 24. 21:04
Igen próbáltam, hiszen úgy tanultam, de valahol kostoltam, ahogy most készítem, ez a fajta elkészítés jobban ízlik a családnak és nekem is.
2020. szept. 24. 20:58
Ja és a fűszer csak babérlevél, só, bors és a végén a cukor. Pont olyan mint a menzán. 😋
31. andita1 (válaszként erre: 3. - Epresturmix)
2020. szept. 24. 20:56

Én híg paradicsomlében főzöm a gombócokat és a végén rántom be.

A szósz azért lehet savanyú, mert a cukrot nem kompenzálod elég sóval. Illetve mint a paradicsomlevesnél is egy egész hagymát is belefőzök (aztán kidobom) mert ez veszi el a paradicsom vad ízét.

30. Lávli* (válaszként erre: 29. - Timycat)
2020. szept. 24. 20:51
Ne is mondd .. már csurog a nyálam 😀
29. timycat (válaszként erre: 27. - Lávli*)
2020. szept. 24. 20:49
Én is paradicsomszószban főzöm és szerintem másnap még finomabb az íze, mint frissen. Jobban összeérnek az ízek.
2020. szept. 24. 20:42
Nem rég lidlben vettem paradicsomszószt, az nem ízlett. Olyan volt, mintha bolognais húsgombóc lett volna...
27. Lávli* (válaszként erre: 20. - 9b10f3d7ff)
2020. szept. 24. 20:40

Nem tudom, próbaltad-e már paradicsomlében főzni a gombócot, nekem ahhoz képest van víz íze a gombócnak, és nem azért, mert nem fűszerezem a húst 😄 Hangsúlyozom, nekem. Másnak meg a vízben főtt ízlik.

Akkor tűnt fel nekem ez az ízbeli különbség, mikor a munkahelyemen ettem vízben főttet. Egyébként remek szakács volt, ezt az ételt máshogy szokta, mint én. Ennyi. Talán az van, hogy a fővő gombócban lévő rizs magába issza a paradicsom ízt. Meg ki hogy szokta meg.

26. Channa* (válaszként erre: 15. - Piroska52)
2020. szept. 24. 20:36

Áááá, ez már nem a menzás;)

Rozmaring és társai a suliba?:DDDD

25. Lávli* (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2020. szept. 24. 20:33
A Topjoy a fűszerezett, azt is szeretem.
24. shanta1 (válaszként erre: 3. - Epresturmix)
2020. szept. 24. 20:31

Sajnos menzás kaját nem nagyon sikerül sikerül csinálni,nagyüzemben készítik.

Más az íze mindennek.

Pl. főzeléknek,húsnak,csokival leöntött piskótának,stb..:)

23. shanta1 (válaszként erre: 6. - Channa*)
2020. szept. 24. 20:27
Pont így csinálom én is.A paradicsom szószban főzöm a gombócokat egy töltött paprikával(csak én szeretem).
2020. szept. 24. 20:21
Úgy felcsigáztatok,hogy holnap azt főzök.
21. Epresturmix (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2020. szept. 24. 20:15
Na én ugyanígy. De a paradicsom valamiért sose jó. Nem értem. A színe is sötét. Én világosabban szeretem. A gombócot belefőzöm én is. Megeszem, de számomra nem az igazi. Nem tudom elêrni azt az ízt ahogyan szeretem.
20. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 14. - Lávli*)
2020. szept. 24. 20:14

Én nagyon kevés vízben főzöm, éppen, hogy ellepje, viszont a húshoz teszek rizst, borsot, reszelt fokhagymát, leheletnyi őröltköményt és természetesen sót, így sosem lett még víz íze.

De ahány ház, annyi szokás, az biztos.

2020. szept. 24. 20:13
Amugy én csinálok egy rántást, azt engedem fel paradicsomlével (s-budget és valami fűszerezett dobozos, talán Sió), majd ebben megfőzőm a gombócokat.
18. 8d00a82c06 (válaszként erre: 17. - Andi6020)
2020. szept. 24. 20:12

Én szoktam vízbe feltenni, egy ujjnyi víz az edény alján. Mikor gyöngyözik akkor öntöm fel paradicsommal.

Én így tanultam.

2020. szept. 24. 20:10
Vizbe főzni a gombócot? Ez teljesen új. Meg furi.
16. timycat (válaszként erre: 6. - Channa*)
2020. szept. 24. 20:04

Én is így készítem kb.


Csak nem teszek vegetát a husiba. Mi nagyon szeretjük paprikában a gombócot, így én inkább paprikába töltöm.


A paradicsomszószból ha nincs házi akkor Aldisat veszek. S-Budgetet még nem próbáltam, de kipróbálom, igaz nekem az Aldis is teljesen megfelel.

A paradicsomszószba teszek zellerlevelet is.


Cukrozni én is utólag szoktam, a férjem savanyúan szereti.

2020. szept. 24. 19:58
Én külön főzöm a gombócot meg a külön a paradicsomot, a szószba teszek bazsalikomot zellerlevelet,fokhagymát pici borsot. A gombóchoz meg szeletelek paprikát az íze miatt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook