Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott tök hús nélkül recept

Rakott tök hús nélkül recept

A Rakott tök hús nélkül hozzávalói:
1 közepes tök,
5-6 kemény paradicsom,
3 húsos paprika,
2 pohár tejföl,
10 dkg sajt reszelve
1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só,
késhegynyi őrölt bors, ételízesítő.


A Rakott tök hús nélkül elkészítési módja:
A tököt megtisztítjuk, félbe vágjuk, belét kivájjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra szeleteljük. A paradicsomot és a paprikát is csíkokra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, ráterítjük a tök egyharmadát, ízesítjük, erre paradicsom- és paprika szeleteket helyezünk, majd ráöntünk egy pohár tejfölt. Sózzuk. Aztán ugyanilyen sorrendben rátesszük a megmaradt hozzávalókat. A tetejét tökkel zárjuk.. Erre olvasztott vajat kenünk, megsózzukmajd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben, közepes lángon, kb. 30 percig sütjük.

Mint a neve is mutatja, nyugodtan fogyaszthatják vegetáriánusok is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott tök hús nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook