Programozott császár (beszélgetés)
Nálunk semmilyen érzéstelenítőt nem adnak (pedig hogy könyörögtem érte! :))) ).
A baba mérete is indokolná, hogy császárral szülj? Mert ha nem, és jól fekszik a baba, akkor szerintem tényleg érdemes lenne megpróbálnod természetes úton. Nálunk volt egy csaj, aki vaságyastól volt 50kg és egy több, mint 4kg-os babát hamarabb megszült, mint bárki az osztályon.
nekem a 36, héten mondták, hogy császár lesz. 1. faros volt, 2. terhességi magas vérnyomás miatt.
Szeged
nekem is téraránytalanság miatt let császár. Vagyis ez volt az egyik ok. A másik, hogy hátsó fali fejtartásban feküdt, ergó a füle volt a méhszáj felé.
Szóval nekem a doki a 30. héten megmondta, hogy nem játszunkfaltörő kost.
Hol fogsz szülni?
Nálam is hasonlóan volt. Nem értettem,hogy ha tuti császáros leszek,akkor miért nem arra készülünk. Magas volt a vérnyomásom,van egy méhfejlődési rendellenességem és faros volt a baba. A méhem miatt a repedés veszélye nagy volt, mert nem úgy voltak a fájások,mint akinek normális méhe van.
Nálam arra vártak,hogy a méhszáj elkezdjen jobban nyílni. Nem kezdett,de cserébe egész nap szenvedtem,amíg valaki azt nem mondta,hogy tovább ne kockáztassunk. Előtte úgy szült egy nő,hogy otthonról bejött és megcsászározták. Amikor bejött,még nem indult be a szülés.
Külföldön ki lennék írva egy napra,amikor bemegyek és megcsinálják. Mivel hazamegyek szülni, így fogalmam sincs hogyan lesz ismét.
38 hetes vagyok.
Genetikai ok az egyik, én vagyok 160-62 centi, férjem 190, egyáltalán nem széles a csípőm, apró termet hatalmas pocakkal (bár tudom, h nem a pocakméret számít). Szülésznőm mondta, h első rámnézésre kapásból császárt mondana, dokim ugyanezt, h téraránytalanság lesz. Plusz van a terhességi cukrom, ami bár kezelve van, nem kellett inzulin (gyógyszert szedtem végig). És emellé jön, h nem kaphatok edát (tudom, sokan szültek, és szülnek a mai napig "hátbaszúrás" nélkül), mert feküdtem kómában. Tehát ha mégis császároznának, akkor altatnának. (Nődokim egyben anesztes is, azt mondta nem lenne bajom az edától, de az anesztesek 99%-a nem vállalná be a beadást)
Ezek egyenként talán nem is olyan nagy volumenű dolgok, problémák, na de halmozottan...
Szóval ezek ismeretében mondta, h nagy valószínűséggel császár lesz a vége. De ha ennyire biztos benne, akkor miért nem lehet azzal indítani? Ezt persze kérdeztem tőle is. Válasz kb az volt, hogy mivel fejfekvésű a leányzóm, ezért meg kellene próbálni...
Én a terhesség alatt mindig is úgy készültem,hogy simán szülök,de császár lett belőle...
Nekem előtte való nap szólt a főorvos,hogy készüljek másnap a császárra,mert nem akarja,hogy én vagy a baba agyvérzést kapjunk.Mert nekem magas volt mindig is a vérnyomásom.
Mennyi idős terhes vagy?
Én problémamentes voltam az elsőnél és nem volt egyáltalán beprogramozva a császár, akiknek be volt, azoknál a baba az utolsó hetekben sem akartak megfordulni, vagy rossz volt a szemük.
Neked miért mondták, hogy csak 30% az esély arra, hogy sikerülni is fog?
Sziasztok!
Az orvosom azt mondta, hogy szülhetek természetes úton, de 30% az esély arra, hogy sikerülni is fog. Azt is mondta, hogy kellő számú indok van arra, hogy császárral szüljek, mégsem lesz programozott császárom.
Félreértés ne essék, nem szeretnék mindenáron császáros lenni, de a legnagyobb félelmem (az volt), hogy elkezdem természetes úton, és császárral fejezem be, kvázi mindkettőbe belekóstolok.
Miért van az, hogy problémamentes nőknél beprogramozzák azt a császárt, problémásnál meg nem?
További ajánlott fórumok:
- (Farfekvés miatti) programozott császárra váró és azon átesett kismamák (beszélgessünk)
- Farfekvéses babánál mindenképpen szükséges a programozott császár?
- A programozott császár valóban többlettraumát okoz a babának?
- Ha programozott császárod volt hányadik héten beszélted meg az orvossal?
- Házaséletet programozott császár után mennyi idővel éltetek?
- Mikor fektetnek be a kórházba programozott császár előtt?