Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pörköltszakértők segítségét kérem, van-e valami titka, hogy igazán finom legyen? fórum

Pörköltszakértők segítségét kérem, van-e valami titka, hogy igazán finom legyen? (tudásbázis kérdés)


1 2
34. Jall
2009. ápr. 30. 00:07

Teljesen magam alatt vagyok,nem tudom mit tegyek.

Baráti beszélgetések közben kiderült,hogy egyesek sunyi módon tojással csinálják a nokedlit,és én csak sunyítottam,hallgattam,mint szar a fűben,akkor jöttem rá,hogy én évek óta csak ilyen panccsból csinálom,de mivel nem mondtam soha senkinek,nem is tudtam meg az igazságot.Most pedig vívódok magamban,mit tegyek,tegyek bele én is tojást,vagy hadjam a fenébe,és csináljam,ahogy eddig?

33. Kiss Ildikó (válaszként erre: 20. - Judit0625)
2009. ápr. 29. 16:21
Én 1 kg húshoz teszek 40 dkg hagymát.
32. doxikri (válaszként erre: 30. - 9e7527505c)
2009. ápr. 27. 09:47
Ezt ki kell próbálnom! Nagyon tetszik.
2009. ápr. 27. 08:49
én teszek bele darált fűszerpaprikát csípőset!!saját termésű!!
30. 9e7527505c (válaszként erre: 19. - Doxikri)
2009. ápr. 27. 08:22

Úgyanúgy mint a húsosat.

Hagymát megdinsztelni, 1paprika 1pari-csak az íze miatt, karfiol, rá pirospaprika, só bors, esetleg egy kis majoranna petrezselyem, pici vízzel felengeded és fedő alatt puhára párolod.

29. Jall
2009. ápr. 27. 07:17
Á,dehogy,csak én a mindent bele elvet követem,aztán vagy lesz belőle valami,vagy megy a kukába,de eddig még nem vertek meg a főztöm miatt.../ eddig /
28. doxikri (válaszként erre: 27. - Jall)
2009. ápr. 26. 17:22

bocsi, csak nekem azért furcsa, mert én meg a pirospaprikát nem szeretem. de ez így érdekes.

Az anyagot én sem sajnálom, de ehhez "férfi ész" kell?

27. Jall
2009. ápr. 26. 17:18

Nem piros,hanem rózsaszín,épp,hogy pirulós,a sárgán kissé túli,nem az a fakó kenyértészta szin.

Én férfi ésszel főzök,nem sajnálom az anyagot-:))

26. doxikri (válaszként erre: 25. - Jall)
2009. ápr. 26. 17:06
piros nokedli??
25. Jall
2009. ápr. 26. 17:03

Szerintem is a sok hagyma az első,ami kell bele,aztán a jó minőségű töröttpaprika,én még leveskockát is teszek bele,plusz pörköltszaft kockát,meg finom vegetát,zöldpaprikát,egy pici paradicsomlevet,de csak egy evőkanálnyit,aztán sok,sok borsot,és a legfontosabb,a jó sok mócsingos husika,had hízzon tőle a proletár,aztán ha már a nokedli elfogyott lehet tunkolni a finom szaftot kenyérrel,ami belefér...

A nokedlitésztába keverek egy picike töröttpaprikát a színe miatt,jó étvágyat,megyek pörköltet főzni..........

24. e71af41436 (válaszként erre: 20. - Judit0625)
2009. ápr. 26. 16:56
nem,pontosan negyven dekára :)
23. zebracsikó (válaszként erre: 20. - Judit0625)
2009. ápr. 25. 20:40
de, biztosan 1 kg-ra gondolt, ahhoz reális a 40 dkg hagyma.
22. zebracsikó (válaszként erre: 21. - F8db0709b8)
2009. ápr. 25. 20:39

igen, én is szoktam mustárral bolondítani, de akkor már ugrik bele 2-3 babérlevél és tejföl is.

Így egész más ízvilág, de nagyon szeretjük!

21. f8db0709b8 (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2009. ápr. 25. 16:17
Plusz kis mustár..isteni..mmmmm
2009. ápr. 25. 16:00

elolvastam a véleményeket, hozzászólásokat. Szerintem az, hogy tökéletes, minden ember számára mást jelent. Ha nekem, nagyon ízlik, akkor nekem az a tökéletes. A másik: nem tudom elképzelni, hogy 10!!! kg húshoz 40 dkg vöröshagyma... Nem 1 kg-ra gondoltál!!???Mert 40 dkg hagyma az kb 3 nagy fej. Annyi meg kell egy jó szaftos pörkölt alá.Egyébként vörösbor birka-, marha-, illetve vadhúsból készült pörköltök elengedhetetlen hozzávalója.

Gondolom azóta már jól is laktál a pörköltből...

19. doxikri (válaszként erre: 18. - 9e7527505c)
2009. ápr. 25. 14:23
Hogyan kell csinálni? Ilyet még nem ettem.
18. 9e7527505c (válaszként erre: 15. - 42d3099e9a)
2009. ápr. 25. 10:47
Bármilyen zöldségből lehet, karfiolból isteni:)
17. doxikri (válaszként erre: 15. - 42d3099e9a)
2009. ápr. 25. 10:46
Az milyen?
2009. ápr. 25. 10:19
Köszönöm a válaszokat. Most állok neki. Még csak annyi, hogy tudásbázisnál érdemes várni egy percet a válasszal, mert beletelik egy kis időbe, míg az ember bepötyögi a tényleges kérdést.
2009. ápr. 25. 10:09
Én borsóból csinálom a pörköltet ,az nagyon finom .
2009. ápr. 25. 09:23
A paradicsomtól és apaprikától nagyon jó íze lesz.
13. doxikri (válaszként erre: 12. - Gerna)
2009. ápr. 25. 09:12
A vörösbor szerintem inkább a marhapörihez illik, sőt abba kell is!
12. gerna
2009. ápr. 24. 20:22
Esetleg egy kis vörösbor bele, a végefelé... az alkoholtartalom elpárolog, csak az íze marad.
2009. ápr. 24. 20:22
Nekem egy ismerősöm tanította,hogy 10 kiló húsra 40 dkg vöröshagymát kell számolni.(nyilván az arányokat be kell mindig tartani)és amikor rádobod a húst,akkor lehetőleg ne zuttyintsuk meg vízzel,hanem a saját levében főzzük és mindig csak korty vízzel engedjük fel amíg puha nem lesz :)
10. doxikri (válaszként erre: 4. - Drnéni)
2009. ápr. 24. 20:14

Bocsi, 2 percet csúsztam.

Sok hagymát piríts ill. párolj, amíg szét nem esik. Tegyél bele apróra vágott paradicsomot és paprikát, így is párold kicsitm ajd mikor már "zsírjára" sült, tedd bele a megmosott felkockázott husit. Vizet még ne! Mikor a hús kifehéredik és picit már pirul, tegyél hozzá fűszereket/só,bors,kömény,pirospaprika/. Most tegyél hozzá kevés vizet, ha felforrt, fedd le és hagyd főni takaréklángon. Ha kevés a víz, töltsél hozzá, mikor elfövi a levét. Elvileg jó sűrű és tök finom lesz.

9. aniani63 (válaszként erre: 6. - Pmjudit)
2009. ápr. 24. 20:14

Igen és a lényeg,hogy sok legyen,mert csak abból lesz jó sűrű.

Én dinszteléskor le szoktam sózni,így biztos,hogy szinte láthatatlanná szétfő.

8. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Pmjudit)
2009. ápr. 24. 20:12
ez így van, a sok hagyma adja meg a jó szaftját
2009. ápr. 24. 20:12

Szalonnát pirítok.

Felvagdalt hagymát pirítok benne, beledobok harmadba-negyedbe vágva egy zöldpaprikát. Köménymagot szórok rá, ezzel még fél-1 percig keverem.Beleszórom a kockára vágott húst (lapocka a legjobb szerintem) , fehéredésig pirítom. Ekkor szórom rá a pirospaprikát és sózom. Felöntöm kevés vízzel. Én fokhagymát is szoktam beletenni apróra vágva, illetve egy paradicsomot -héj nélkül-felkockázva.

Lassú tűzön- a levét folyamatosan figyelve - megfőzöm.

Pirosaranyat, erős pistát nyomok bele, megborsozom

2009. ápr. 24. 20:09
A jó pörkölt alapja a vastag szaft - azaz a minél jobban elfőzött, dinsztelt hagyma.
2009. ápr. 24. 20:09
itt állunk sorba és várjuk a kérdést! 2 éven keresztül naponta főztem pörköltöt. talán tudok segíteni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook