Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Katalin25, Pitypang:)
Akkor nem vagyok teljesen lüki, jól emlékeztem, hogy ezt mondta a védőnő:)))
Nekem az első az ébredés után, hogy eszem, mert különben rosszul vagyok:)))
(Már láttam magam amint leszédülök a székről a vérvételen)_:P
Boo! Majd számolj be az NST-ről és UH-ról!
Puszi!
Ekka!
Az AFP előtt lehet enni, csak valami lightosan, pl. kefír+kifli, és ne túl sokat, de éhezni nem kell csak a másik fajta vérvételnél, ahol azt nézik hogy hiányzik-e valami a szervezetedből, meg a terheléses cukor ami éhgyomorra működik.
Zsófi! Hát én tegnap voltam, szóval friss az élmny...A lötyi elég rossz ízű, mert émelyítő, de vigyél magaddal 1 fél citromot, és nyomd bele! Amúgy túl lehet élni, csak az a szar, hogy még utána sem ehetsz a következő vérvételig.
Mindjárt eldobom magam!:)
Találtam egy mérleget(baba) 45490ft-ról van leárazva. (árától dobom el magam!:P)
TULAJDONSÁGOK
digitális mérleg csecsemők és 20 kg alatti gyermekek testsúlyának mérésére. Kettős funkció: csecsemő mérése a tál segítségével vagy 20 kg alatti gyermek mérésére a tál nélkül
csúszásmentes felület, rozsdamentes vagy fehér színű, praktikus bébitál
Biztpnságos, stabil fekvés
különleges, egészségvédő textil takaró, amely kellemes a baba bőrének
selyem takarószegély 4 féle színben
érintésre működő, könnyen kezelhető kapcsolók
nagyméretű kijelző
kapacitás: 20 Kg, osztás: 10 g
Tartás (HOLD) funkció, amellyel rögzítheti a mért értéket
Tárázási (TARE) funkció
Új ára:12990 ft.
Szerintetek megéri?
Zsófi, nagyon :(
Mellettem az egyik kismama ki is hányta azonnal, ahogy megitta. A citromot otthon ne hagyd! Illetve nekünk úgy mondták, hogy indulás előtt tedd a cukrot a vízbe, meg a citromot is! Hős leszel és kibírod ;-)
Csak, mert nekem úgy rémlik, hogy a védőnő azt mondta, hogy a 16-hetes véevételre nem kell éhgyomorra menni, majd csak a terhelésesre..
(..de ebben nem vagyok semennyire biztos!)
Lányok AFP-vizsgálatra éhgyomorra kell menni v. lehet előtte hamizni?
(éhenkórász vagyok, hiába:P)
Különben megbizniszeltem, hogy 3-ra megyünk fel a klinikára és bár csak holnap töltöm be a 36.hetet, de csinálnak UH-ot, megvizsgálnak és lesz NST is!!! ÚÚÚGY IZGULOK, és majd jól beszámolok este!
Most odaadom Férjuramnak a gépet... PUSZI ÉS KELLEMES CSEVELYT V. (J?) :-))))
én szerencsére nem kapok ilyen beszólásokat, sőt nemrég ő kérdezte hogy mikor megyünk uh-ra mert már nagyon várja. Nálunk az a gáz hogy a házfelújítás miatt reggel fél ötkor elmegy férjem otthonról és este 8-felé jön haza, szóval csak aludni jár haza és hétvégén se jobb a helyzet. Én meg besokkaltam, főleg hogy család, barátok 70 km-re laknak, így tök egyedül vagyunk babóval:-(
Ráadásul tegnap a csecsemőgondozásról tartott előadást a védőnő és azóta azon gondolokozok hogy fog -e ez nekem menni:-(
Szia Ekka!
Normális vagy, hidd el. A vérzés a terhesség bármelyik szakaszában bárkit megijesztene!
Én a múltkor vérvételen voltam, és nagyon kellett pisilnem. beledobtama kis vattát a wc-be, ami a kezemen volt és arra pisiltem. Aztán jól megijedtem, mikor láttam, hogy picit véres a wc!!! és nem rögtön esik le az embernek, hogy mitől az. Nemkeveset izzadtam!!! :)))
Sziasztok!
Drága Barátnőim! Mégegyszer köszönöm a tegnap estét, hogy Ti itt voltatok nekem, most visszaolvasva is melegség töltötte el a szívemet a törődésetektől! És a "Banya" - így van bent a mobilomban is :-) - valóban elmehet melegebb éghajlatra, rávezettetek, hogy szedjem már össze magam és az én "ügyem" most fontosabb legyen, mint a félelem a hisztijétől!
ZAZUKA! Én megzabáltam volna azt a kis lökött Domit üveggolyóstul!? Azért miközben ejnye-bejnyéztél, Te is derültél jókat magadban, ugye?
Kérdéseidre válaszolva:
1.)+ 2.) A dokit nem kérdeztem, Apum 50 ezret javasolt, hogy az normál, nem túl sok, nem túl kevés. Szerintem ebből veszünk 1-2 üveg nagyon extra bort, a többit pedig kp-ban. A szülésznőmnek 20e-t gondoltam, egy tünemény a csaj, tegnap is tök kedves volt, mikor rátelefonáltam, jól jön náluk a pénzm 2 kislánya van. Az osztályos és ilyen-olyan nővérkék valami ajándékcsomit kapnak majd...
3.)Mindent szülés után, kb. varratszedéskor, ahogy Mandy is írta.
CsIBE! A fürdőszobába szerezzetek be egy pici elektromos hősugárzót, egyáltalán nem drága, kicsit előbb bekapcsolod, bemelegít és ontja a fincsi meleget, mikor fürödtök, amíg felöltöztök! És no megfázás! ;-))
Amikor csuklik a baba, az a "kis rendszeres kattanás", ahogy írtad! Nekem nagyon nem fincsi, őt is idegesíti úgy érzem, dehát mit tehetünk? Oka van ennek is..
VANDANCSI, MANDY gyógyuljatok máááár meg, szegénykéim..Tele lehet már mindenetek...nagy poci + nagy nózi ;-) Nekem ehhez nem kell nátha ;-))
Mellszívóm még nincs, majd ha kell veszünk, légzésfigyelő van, mert kell a nyugalmamhoz...
Köszi Ekka!
Na mostmár tényleg megyek főzni.
R_ss_a_n drogéria:))) Olyan mint az akasztófás játék:D
(itt van a sterilizáló)
Erre én azt a választ szoktam kapni, hogy: Te dolgod!!! -na 1x erre úgy berágtam, hogy még. Azóta megkérdezi, hogy elkísérjelek? Erre én: Minek? Én dolgom!:)))))
Persze jöhet, de uh-ra pl. felesleges. (mindek üljön ott 2-3 órát?)
Hát nem tudom, hogy mi a jobb.... : ) Én már a 3. kg-nál járok és hihetetlen, hogy milyen gyorsan nő a pocakom..... : )
A lányommal 5 hónapig én sem híztam és nem is látszott a hasam. Már majdnem 6 hónaposak voltunk, mikor már azt lehetett mondani, hogy van hasam.......
Ekka és Zsófi!
Teljesen normális hogy bőgtök folyton. Engem azért szokott kinevetni a párom, mert egy filmen képes vagyok 6X elbőgni magam, vagy ha épp olvasok egy könyvet.De olyan is van, hogy minden ok nélkül elszorul a torkom, és jól esik a bőgicsélés.
Ha még ok is van rá, akkor meg bömbölök mint egy kis oroszlán! :))
Ekka!Azt a sterilizálót kár hogy lecsúsztam, én drágábban vettem.Azért megnézném, hogy hol találtad, biztos van ott más is...
Magzatmozgás: Én is nagyon vártam már, de csak a 20.héten kezdtem érezgetni néha, és nem is tudtam biztire hogy az az, aztán egyre többször, és mostmár tutira biztosan érzem mikor rugdal a fiatalúr, és mostmár apa is érzi ha a hasimra teszi a kezét, pedig eleinte nem érezte én hiába éreztem, mert akkor még kissebb volt a baba és kisebb erővel rugdalt.
Sziasztok!!!!
Nálunk esik a hó!!!!! : ))))
Az első hó ezen a "télen"! Hideg is lett....
Egy hete harangozzák, hogy esni fog... mit mondanak a hírekben??? egész Németországot meglepte a hóesés! áááááááááááááá
Sziasztzok leendő anyuci társaim!
Szép napot mindenkinek!
Boo! Örülök, hogy egyben maradtatok Majácskával, és remélem még egy darabig így is maradtok!Izgultam ám értetek nagyon!
Kicsikata! Írj majd, hogy milyen a szuper új sérvkötőd! Remélem könnyít a helyzeteden sokat majd. Az éjjel mi volt a baj? Nyugodtan add ám ki magadból, utána sokkal jobb lesz, tuti!
Vandancsi és Mandy!Jobbulást nektek lányok!Mostmár 1-2 nap és a nehezén tuti túl lesztek, addig meg igyekezzetek pihizni amennyit bírtok.
Csibe! Mesélj ám majd ha ráérsz, hogy milyen érzés "pénztáros Csibé"-nek lenni!
Menyó! Szép nagyon ez az idézet! Privit elküldtem.
Ekka kedves! Örülök, hogy nincs semmi gond. Az ember sokszor hajlamos előbb megijedni és csak aztán gondolkozni. A lényeg, hogy minden OK.
A pároddal meg szerintem vagy próbáld szépen veszekedés nélkül megbeszélni a dolgokat (múltkori vita), vagy próbáld elfelejteni teljesen, mert az nem jó ám neked(nektek), ha téped magad belül. És jobbulást ám neked is!
Benvikék már tutira 1-el többen vannak. Vajon mikor néz be hozzánk? Már olyan jó lenne tudni valamit róluk!
Most megyek borsófőzeléket csinálni, de majd közben be-be nézegetek.
Puszi!