Pilates - Alakítsd át a tested (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pilates - Alakítsd át a tested
Köszönöm :))
A választ is. :)
Én is megyek már aludni. Jó éjt, mindenkinek :o)
Hát ez tök jó volt ,és megnyugodtam:)Mindent leírtál amit ebben a korban érezni kell egy csajnak,és nem azt az anorexiás dumát nyomtad mint sok kortársad.Ezt jó volt olvasni.!
Arra válaszolva hogy miért kepeszt az ember 1-3 gyerek után azt mondhatom,mert önmagának akar megfeleni,nem másnak.
persze el kell fogadnia az időt és a gyerekek által okozott változásokat,de a maxot azért megpróbálják "az öreg csókák" is elérni.Itt olyanokkal találkozol akik megpróbálják,a 200 kilós pénztáros az aki nem próbálja,hanem elfogadja hogy egy másik gerinces bőrébe bújt/bálna lett/Még nem tudhatod hogy te melyik leszel 20 év múlva ,de van egy sejtésem:)
Na, én nem szerettem volna lehúzni ezt a diétát, meg egyiket sem. Saját véleményem és tapasztalataim alapján mondom, hogy egyik diéta sem jobb a másiknál. Az egyik elvonja a szénhidrátot, viszont mást enged, a másik a CH-t emeli és a többit iktatja, a harmadik csak káposztalevest engedélyez.. és így tovább. A baj nem is a diétában, hanem bennünk van, hogy mindenkinél szebbek és vékonyabbak akarunk lenni, de talán soha nem leszünk saját szemünkben elég szépek ahhoz, hogy elfogadjuk a testünket/arcunkat vagy akár képességeinket.
De érdemes ezen elgondolkodnia annak, akinek van egy férje, és 3 gyereke (de legalább 1!). Valakinek mégis úgy tetszett, ahogy van. Miért akar máshogy kinézni.
De én is máshogy akarok/akartam.
Visszatérve... minden diéta csak diéta marad, ahelyett, hogy életmódot változtatnánk. Az egy dolog, hogy 1-2 hónapig diétázol, de van élet a fogyókúra után is? Lehet, hogy 3szorosát szeded vissza. Vagy egész életedben fogyózol? Akkor nincs, amit az életben élvezhetnél. Egy mignon, egy milka, egy-egy fincsi süti, amit sütöttél ( cukrász szeretnék lenni :)) vagy egy jó kis nutellás palacsinta. A diéta lényege a nélkülözés. És csak ez ront az élet színvonalán. Holott az élet SZÉP, és fiatalok vagyunk, élvezzük ki. Ha ducibbak vagyunk, ha nem... :)))
De bocsánatot kérek, ha úgy tánt, hogy lehúzom az Atkins-kúrát. NEm ez volt a célom... :(
Na akkor rakjk tisztába,mármint a barna kenyeret.
H igazán barna/és nem malátás festett/akkor tartalmazza a sikért ,és a gabona hasznos részeit.Sokkal tömörebb és laktatóbb,ezért/és csak ezért/elméletileg kevesebbet eszik belőle az ember mint a fehérből.
"Viccen kívül - én személy szerint rettentően ellenzem az Atkins-féle "csodadiétát". Egyszerűen nem hiszek benne. Ráadásul kikészíti a fogyni vágyó alanyt. . . "Hozzáfűzni valóm:
Nem csodadiéta hanem élettani tény,/a ketózis,6ja és próbálni kéne nem lehúzni,VAGY KIFEJTENI MIT ÉRTESZ EZ ALATT
Reggel :Cukkinis tojásrántotta
Ebéd:Töltött karalábé
vacsi:Spenót tükörtojással
Nasi:hamis tiramisu
Ezt ettem ma,szerinted nagyon kicsesztem magammal?
/És a ch-m 20 alatt maradt/
"A megoldás: a hűtőben tarts jó sok zsírt, szalonnát, vajat, kevés zöldséget, pacalpörköltet"gondolod ez a szénhidrátmentesség?!
Vicces az emberek mennyire csak a szélét fogják föl dolgoknak!!Én egyiket sem eszem,bocsi.
Durván sok zldséget,kevés fehér húst sok tejterméket,tojást eszem.
Ja és a fehérkenyér kalóriája és ch-ja alacsonyabb a barnáénál../bár én egyiket sem eszem/
Rájöttem, mire gondolsz.
Arra, hogy csokihalmokkal, sütihegyekkel és alkohol- üdítő mezőkkel le lehet e fogyni?
Csak akkor ha ezeket nem nassnak, hanem főétkezésnek szánod - de mivel az emberi szervezet nem ilyen egyszerű, így aztán kijelenthetem: NINCS ILYEN DIÉTA :)
Szerintem a megoldás az lehet, ha egészségesen vagy kiegyensúlyozottan táplálkozol ( na itt nem arra gondolok, hogy répákat rágcsálj reggeltől estig, hanem cseréld le a fehér kenyeret barnára, kevesebb zsíros hús, kevesebb csoki, ...) és rendszeresen sportolsz, és hetente 1-2szer bűnözöl. És voálá megkapja a szervezet, amire vágyik. És elkerülhető az édességek utáni sóvárgás.
Persze nehezebb, ha a kísértés pár lépésnyire van tőled. A megoldás: a hűtőben tarts jó sok zsírt, szalonnát, vajat, kevés zöldséget, pacalpörköltet :)) , nem tiltott gyümölcsöket, dobd ki a tejszeleteket és a pinguit, és menni fog. :)
Viccen kívül - én személy szerint rettentően ellenzem az Atkins-féle "csodadiétát". Egyszerűen nem hiszek benne. Ráadásul kikészíti a fogyni vágyó alanyt. . .
Érdekes módon mostanában az édességek utáni vágyam is alábbhagy. Persze, karácsonykor azért engem is kísértettek az ünnepi kaják. :D
Ez így tök jogos,ha egészséges alacsony gi-s lassú feldolgozású élelmiszerekből pótlod a napi 1500 kalóriát,és arra 500 kalóriás/kb 1 órás kardió/edzést végzel akkor valóban lefogysz.De ez ugyanolyan szabályozottság mint bármelyik diéta.
A fórumon én csak azt mondtam hogy nincs különbség hogy mivel érjük el azt a z 500 minusz kalóriátmilyen mozgással/
Nem , ez nem így van. Akinek nem megy, annak valami betegsége lehet (pejzsmirigy például), mert egy női szervezet kb. 20-30 éves korában közel 1500 kcal éget el szimplán azza, hogy eszik, alszik, ül, fut a busz után, pelust cserél, és házas életet él... :)
ezen felül pedig elképzelhető, hogy marad ideje pilatesezni (ami inkább formál, mint fogyaszt, viszont centikben szép eredményt lehet elérni) vagy esténként futni/kondizni, tehát így hetente kb. 1000-2000 kcal-t spórol azzal, hogy néha-néha ad időt a testének újraéledni vagyis sportol. Így valószínűleg fogyni fog: azzal, hogy 1500 kcal-t eszik. (az sem mindegy, miből jön az 1500 kcal, 3 tábla milkából, vagy teljes kiőrlésű pékáruból, gyümölcsből, zöldségből, tejtermékekből és kevés zsírból...)
Van egy meghatározott CH, proti és zsír érték, ami mellett garantált a fogyás. A lényeg, hogy ez is csak testmozgással lehetséges...
Frankó, de miért nincs az Atkins diétában csoki, süti, fagyi és pezsgő?!
Mert úgy nem kunszt fogyni, ha semmi ilyet nem eszel! :D
Már hogy honnan/mennyi energiabeviteli szintől/kezd el lebontani a test zsírból.
Mert ez a diétától is függ ,hiszen egy vegának ha 1600 kalóriát eszik még nem bont,de egy atkinses akár 2500 bevitt kalóriánál is lebontja a zsírt.