Pikkelysömör tünetmentesítése?! (beszélgetés)
Hoxa!
nem értem mért töröltél az előbb, ha mindezt én priviben kértem... úgysem szabad???
Kedves Raffy2!
Írd a dolgok nevét, kerekperec, minek ez a nagy titkolózás? Ellenkező esettben sajnos azt kell gyanítanom, hogy üzletet akarsz csinálni itt. Eddig tapasztalataim azt mutatják, hogy az ilyen megjelenéseknek mindig az a vége...
Hoxa
Szia, sömisek!
Raffy2 megelőzött a nagyon jó tanácsokkal.
A pikkelyeim akkor csökkentek először, amikor az öblítőszereket kidobtam, és ecetre váltottam.
A következő lépés a mosódió lett, amit most már 3 éve használok.Hajmosás után almaecetes öblítés, fürdés után az egész testre szintén. A térdemen most már 2 és fél éve egyáltalán nincs plakk, a könyökömön olyan kevés, hogy szinte észrevehetetlen.
A tarkómról teljesen eltűnt.
A kezemen, ami szörnyű volt és sokszor vérzett, mert eltörött a bőr rajta, semmi sincs!Az ízületeken kicsit rózsásabb a bőröm, mint másutt, de nincs elvékonyodva és nem plakkos.
Hogy lekopogjam, ezt szteroidok nélkül értem el, néha furcsa tanácsokat követve, néha a véletlen is besegített.Nem gondolom, hogy nem vagyok többé pikkelysömörös, tisztában vagyok azzal, hogy nem gyógyítható.Ám magamon látom, hogy szinte tünetmentessé tehető, vagy nehézségek nélkül elviselhető.
szia raffy!
megírnád pontosan milyen vitaminokat szedtél és milyen krémet írt fel a bőrgyógyászod?
priviben is elküldheted...köszi
Jéé, épp azt vettem 7végén! Szombaton láttam meg tök véletlenül a drogériában, eddig még nem hallottam róla. Hát nálam egy hajmosással nem tüntette el végleg, de az igaz, hogy elég jól leszedte a lerakódást, kicsit megkönnyebbült tőle a fejbőröm. Legalábbis a hajmosás utáni 1,5-2 nap egész jó volt, aztán megint kezdődött. De akkor adok neki még esélyt, lehet, hogy hosszútávon többet fog érni :).
Közben belebotlottam a Lush korpásodás elleni samponjába, tegnap azt próbáltam ki, és így elsőre ez is tetszik - kb ugyanazt a hatást érzem, mint a Szulfokollal. Kísérletezek velük most egy kicsit.
Köszi lilcsi1! :)
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek a fejbőrén van. BOldogan mesélte, hogy a kénes sampon egyszeri használatával teljesen eltűnt.
Kitartást Nektek!
Sziasztok!!!
Az én kollégámnál a "dermovate" kenőcs jött be a legjobban,rövid haj esetén fejbőrön is alkalmazható!
Köszönjük!
Mindent kipróbál,biztos ami biztos...
Azért várunk még ötleteket...
Sziasztok!
Szia!
Nekem a Holt tengeri iszapos sampon (750Ft) segít,illetve a kátrányos kénsampon is .
Folyton itt vagyok Eugéniánál,(közel lakik,meg sokat segít nekem,de biztos észre vettétek), így látom mit írtok,
válaszolok is majd!!!
Mégegyszer köszi!!!
sok siker, kitartás, gondolj arra, hogy mostmár végre nem szélmalomharc az ismeretlennel, hanem tudod, mi a baj, és tudod, hogyan kezeld hatékonyan.
:)
Szerintem nyugodtan regelj be te is, és gyere néha... :)
SZIASZTOK!
Itt vagyok(a lelkizős fejbőrös)!
Köszi mindenkinek,csak ezt akartam mondani,átadom a szót Eugéniának,azért néha bekukkantok én is!
Sajna,eddig nem tudtam mi bajom,csak hajtottam a gyógyulást!
De remélem itt találok valamit ami segít,igen megyek íratni dolgokat a dokihoz!
Majd beszámol nektek Eugénia mi lett!
Sziasztok!
Úgysem fog neki kijönni máshol, de ha véletlen igen, akkor nem hiszem, hogy egyszercsak megjelenik egy nagy seb, és hűű, ott van, hanem pici, és lassan alakul ki, és már csírájában elfojtható :)
Minden nap min. 2x testápolózzon, rendeljetek sheavajat a netről,használja azt is fürdés közben, ahogy leírtam, és minden rendben lesz.
Ha véletlen kijön 1-1 kis pötty, akkor azonnal rá az elocom vagy elosalic vagy diprosalic kenőcs akár napi 5x, és voltnincs :D
Ha juön, szívesen beszélgetek vele, hogy nekem gyerekkoromtól kezdve mennyi nyűgöm van, volt. :)
Mondjuk priviben.
Az élet napos oldalát kell nézni, és mindig örülni annak, ami van, mert tudod, lehetne rosszabb... :)
így, élünk és viruluuunk :D
nekem egyből megmondta a bőrdoki és a háziorvosom is szerencsére, és 3 különböző bőrdoki, közte a szegedi szakklinikás is az általam leírt és használt terápiát írta ki
Szia!
De ha csak 1 hónapja tudja, hogy ps, eddig nem szakszerűen kezelte...azért nem hatottak a szerek.
Bízzatok abban, amiket leírtam, és mielőbb írassátok fel dokival, és csináljátok!
Ne más példáját vegye, hanem csak magával foglalkozzon, ez a betegség totál egyénfüggő.
Ja,igen a fejbőrre tudom,nem hatna,de ha kijönne máshol is abban az esetben értettem!
Szóval 20éves létére nem csak ez az egy nyügje van csak az nem tartozik most ide,mert gondolom másnak is van nem erre kiváncsi az idelátogató,amúgy megjött ő is és azt mondta a következő bejegyzésre ő reagál majd(ha megengedem neki!hahaha)
Na szóval köszi!
Hát szolárium nem nagyon jöhet szóba,mert kismillió anyajegye van ,főleg az arcán,nemrég vettek le egyet neki!
Húúú,már én sem tudom,mit csináljunk....
További ajánlott fórumok:
- Ha a családban van fertőzött, de én tünetmentes vagyok, akkor tényleg nem tesznek karanténba?
- Mi tesz jót pikkelysömörre?
- Fertőző-e a pikkelysömör?
- Mit tudtok a pikkelysömörröl?Tényleg lehet a máj betegség jele?
- Valaki tudja, hogy milyen színű bioptron lámpa hatásos a pikkelysömörre?
- Létezik olyan, hogy a férfi gombás fertőzésnél teljesen tünetmentes?