Petefészek ciszta (beszélgetés)
Szia!nekem is volt régen /endometriózis/megműtöttek , szedtem meddőségre gyógyszert. Ismét megműtöttek. közölték nem lehet gyerekem!Azóta már van 2!!!
Voltam minden féle dokinál, végül egy vak terapeuta segített. Ajánlott egy kapszulát, hogy azt szedjem.NEM újult ki sehol,semmeilyen cisztám és születtek a gyerekeim.
Ne félj semmitől, minden rendbejön.
Privátba meg tudom mondani annak a kapszulának, illetve a terapeutának a nevét.
menj orvoshoz!
így mi nem tudhatjuk, hogy van-e cisztád...
az is lehet, hogy a székrekedés miatt fájt a hasad.
Sziasztok. 15 éves vagyok és 2010-ben már volt cisztám de azt nem kellett műteni mert az orvos azt mondta felszívódik, és fel is szívódott.
Ma reggel nagyon elkezdett fájni a jobb oldalt alul a hasam ugyanott ahol ezelőtt volt ciszta.
Azt szeretném még mondani hogy székrekedésem is van.
A cisztám 2010-ben 8 cm-es volt.
Nagyon félek hogy meg kell műteni vagy, hogy megint cisztám van.
Ciszta legtöbb esetben, normális esetben elmegy menstruációval.Ezért utána kell menni megnézetni eltűnt e.Mikor a vérzésednek vége, de mondjuk 3. nap körl már lehet vagy utána, hoyg lásson isvalamit.Nem szeretik ha menstruáció közben megy az ember.De ha nem megy el az elsővel, elmehet a következő menstruációval is.
Nekekm már 3x volt és eltűnt 1-2 hónap alatt. 1x meg kellett műteni sajnos, de az nem is ovlt normális ciszta mint ahogy az a műtétkor kiderült.
sziasztok!
ugyan a doki nem így nevezte, de leszűrtem a lényeget: cisztám lett...
jól elbeszélgettük a vizsgálatot, és megbeszéltük, hogy 1 hónap múlva megyek vissza, megnézi, mi van vele... vagy pedig ha megjön, akkor megyek.
na, ez utóbbiban nem vagyok biztos. mmint, hogy cisztánál akkor kell menni vizsgálatra, ha megjön? vagy utána?
szia,
semmi konkrétat nem írt, csak hogy mekkora. Gyulladás valszeg nincs mert a többi labor teljesen rendben van.Hétfőn tudok majd többet az esedékes műtétről, akkor kell visszamennem. Akkor ez az endometrismus ennyire 'komoly'? bocs a hülye kérdésért:S
mit írtak az UH-ra, sűrű bennékű a ciszta?
a Ca125 miatt lehet, h endó valóban, de bármilyen petefészekben lévő gyulladás is.
amúgy van endós fórum, ha ne adj' Isten tényleg az, akkor gyere oda.
ja tényleg, ki a dokid? és ki fog műteni?
Szia!
Bocsi,rég jártam már az oldalon.
Jól vagyok,a cisztám felszívódott,ami méretét tekintve csoda:)
Üdv.mindenkinek:Bitite:)
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Szóval előzményként 5x operáltak endometriosissal,majd,kiderült inzulinos vagyok,diéta és Meforal gyógyi mellett sikerült lefogynom 32 kg és a betegségem sem jött elő két éve már lassan.
3 hónapja az endokrinológusom gyógyit váltott Eucreasra,és hát a 3 hó végére növesztettem egy hatalmas cystát,6x4 cm-t.
Fájok is tőle,szóval érzem hogy ott van.
A cysta egy meg nem repedt tüsző,mivel az ösztradiolom 2200-as lett ,viszont a progim dolgozik,így ő azt mondja használjuk toábbra is a gyógyit és el fog sorvadni.
Azt mondja tulstimuláltam magamat és ezért lett a cysta.
Már az inzulinom rendbe jött ,és hogy ő ezt pozitív változásnak fogja fel,mert a petefészkem elkezdett szépen ,sőt kicsit érzékenyebben dolgozni.
Kérdés vmi amivel el tudnám tüntetni,tea,bogyó?
Használok progi krémet.
Nagyon félek egy újabb műtéttől.
Válaszotokat köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Kétoldali petefészek ciszta + húgyúti fertőzés
- Kétoldali petefészek ciszta műtét
- Milyen teát igyak petefészekciszta ellen?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Tegnap előjegyeztek petefészek ciszta műtétre, 3 hét múlva műtenek.Ma reggel óta nagyon fáj az egyik oldalon, mit tegyek?