Petefészek ciszta (beszélgetés)
Köszi!
Szerintem ha vkinek sűrűn fáj az egyik petefészke ott vmi gubanc van. Már pedig az én bal petefészkem minden hónapban fáj. Kisebb nagyobb szünetekkel.
Én azóta már 2x voltam dokinál.
A lényeg csak annyi hogy most meg már megy össze a ciszta. Hamarosan meg is kell jönnie.
A normálisabb doki annyit mondott, hogy ebben a hónapban nem volt tüszőérésem és ennyi.
Annyit mondott még a doki, hogy szedjem be a fájdalomcsillapítót és ha vége a menzeszemnek menjek vissza.
szia!
nekem is így volt. csak a jobb petefészkemen van. kb hozzám se lehet azon az oldalon nyúlni. nekem is hányingerem volt, kisugárzik hátra meg a fejem is fájt. múlt hónapban mentem vissza kontrolra, de nem tudtak megnézni UH-val -.- úgyh 9.-éig várnom kell ezzel...
Remélem fog valaki válaszolni a kérdésemre.
Petefészek ciszta okozhat e terhességi tüneteket. Kinek van ehhez hasonló tapasztalata? a tesztem negatív.
Nekem fájnak a melleim hányingerem van és fáj a bal petefészkem ami kisugárzik hátra.
Sziasztok!
Van valaki?
Beleolvastam a fórumba és döbbenten olvastam, hogy milyen sokan estek át műtéten.
Én nem tudom erre nálam mikor kerül sor, mert a bal petefészkem a domináns fájdalom terén.
Sziasztok!
Úgy gondolom én is a petefészek cisztával küzdők táborát erősítem. Nekem is elég régóta vannak ilyen problémáim. Van már két gyerkőcöm. A lányom előtt majdnem műtőasztalra kerültem dermoid ciszta miatt, de csak felszívódott.
Lányom születése után is sajna voltak cisztáim amivel nem foglalkoztak. a doki csak annyit mondott ez csak egy ciszta. Igen ám, de panaszokat okoz, nem is kicsit. Aztán jött az hogy terhes lettem a fiammal. Epegörccsel bekerültem a kórházba és akkor meg is ultrahangoztak. Mondtam hogy terhes vagyok. Azt is megnézték. Akkor ért a hideg zuhany hogy van ey 7cm-es cisztám a petezsák mellett. Ott is kérdéses volt a műtét, mert növekedett, de szerencsére még időben felszívódott. Ennek már 3 éve.
Tegnap borzalmasan fájt a bal petefészkem. Sehogy sem volt jó. Persze közép időben vagyok, de ez most más minta többi idáig. Igencsak emlékeztetett a dermoid cisztás időszakra. Még most is fáj. Kisugárzik hátra.
Nem ez az első alkalom, hogy fáj a petefészkem, mert ezt minden ciklusban van és van a menzesz alatt is petefészket feszítő érzés.
Arra is emlékszem még a második terhességem előtt hogy elmentem a dokihoz és mondtam neki hogy van egy 2,5 cm-es cisztám, és hogy menzeszkor olyan érzésem van mintha csavarnák a petefészkemet. Erre azt mondta vegyek be fájdalomcsillapítót.
Mindíg is görcsölős voltam. egy idő után már a fájdalomcsillapító sem hatott.
Mindíg voltak cisztáim, de nem nyúltak hozzá.
Mivel külföldön élünk én itt még nem voltam dokinál (jobban mondva nem látott nődoki), de 1x már voltunk otthon, és elmentem orvoshoz, de csak konzultációra. Viszont augusztusban rákszűrésre megyek és akkor megkérem, hogy nézzen meg uh-gal is, mert ez nem állapot. Olyan messze van még az augusztus.
Sziasztok!
A petefészek ciszta csinálhat poz. terhességi tesztet?
Sziasztok!
Másfél hete voltam nődokinál és akkor derült ki, hogy ajobb oldali petefészkemben van egy 40mm-es ciszta. Évekkel ezelőtt szintén volt, de magától felszívódott, remélem ezzel is ez lesz.
Ez gátolhatja a teherbeesést?
Szia CsillagTM!!!!
Mi újság?????
;hát, elvileg a héten volt pé-m, szóval mozgalmas hetem volt ;) ;
Volt eredménye a mozgalmas hétnek????????????????? :-D
kösziiiii!!!!!:):):):)
Ne add fel! Neked is sikerülni fog!!!!
:)
További ajánlott fórumok:
- Kétoldali petefészek ciszta + húgyúti fertőzés
- Kétoldali petefészek ciszta műtét
- Milyen teát igyak petefészekciszta ellen?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Tegnap előjegyeztek petefészek ciszta műtétre, 3 hét múlva műtenek.Ma reggel óta nagyon fáj az egyik oldalon, mit tegyek?