Petefészek ciszta (beszélgetés)
Szia!
Az unokatesóm feleségének is petefészek cisztája volt, ami gondot is okozott neki (fájdalmat, görcsöt), de aztán gyorsan teherbe esett, a ciszta pedig szépen felszívódott.
Szia!
Nekem is van cisztám -sőt mindkét oldalon, és én is terhes vagyok! Ez nem ritka, hogy az érett petesejt kilökődésének helyén kialakul egy ciszta, ami pár hét alatt elmúlik! Én is meg voltam ijedve rendesen, mert egyre nagyobbnak éreztem és már kisugárzott a derekamba is, de szerencsére megnyugtatott a doki. UH-ra én a menstruáció elmaradása után 9 nappal mentem és már látta a terhességet!
Sziasztok!
Remélem, valaki tud nekem segíteni, mert tanácstalan vagyok! Dokihoz mentem, mert elmaradt a vérzésem! Azt álloította, semmi, csak egy ciszta. Azóta is napi szinten rosszul vagyok, két tesztem pozitív, mellfeszülés, éhség, stb. Ha van babó, még nagyon pici lehet. Tehát még kb 1 hónapot kellene várni, hogy kimutassák UH-n! Ahogy számolam, kb 3 hetes lehet! Szerintetek mi lehet ez? A ciszta okozhat ilyen tüneteket?
Üdv
Nekem van még mindig. Már párszor kinyomkodták, de ismét előjött. Olyan 3-4 éve van bennem és olyan 4,5x5 cm-es.
Fizikai terheléskor ekezd borzalmasan fájni.
Vannak vészesebb változatai, amiket műtéti úton távolítanak el. Van olyat amit elég ,,csak kinyomni".
Nekem volt egy cisztám. Folyadékkal volt tele, több év alatt megnőtt és mikor valamilyen fizikai terhelésre kirepdt akkor amíg a folyadék fel nem szívódott szinte kibírhatatlan alhasi fájdalmaim voltak(kb.2 óráig). Mivel az orvosok vakbélre gyanakodtak ezért több napi kórházi megfigyelés és rossz kivizsgálás miatt 4 év múlva műtötték ki.( akkor is csak mikor én vettem kezembe az ügyet) A fájdalom idején én nem tudtam megmozdulni sem és ha állva ért akkor elájultam. Persze valszeg az enyém egy extrém eset volt.
Azt tudom hogy terhesség idelyén a hormonok miatt keletkezhetnek kisebb ciszták, de azok maguktól felszívódhatnak.
Hát remélem egy kicsit tudtam segíteni.
Milyen tünetekkel járhat a petefészek ciszta.
Mikor kezdjen gyanakodni az ember?
További ajánlott fórumok:
- Kétoldali petefészek ciszta + húgyúti fertőzés
- Kétoldali petefészek ciszta műtét
- Milyen teát igyak petefészekciszta ellen?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Tegnap előjegyeztek petefészek ciszta műtétre, 3 hét múlva műtenek.Ma reggel óta nagyon fáj az egyik oldalon, mit tegyek?