Petefészek ciszta (beszélgetés)
Voltam orvosnál és úgy néz ki sikerült!!!!!!!! :)
Nem kiabálom el, jövő héten megyünk szívhangot hallgatni, de nem ciszta!!!!!!! :-D
szia!
hát, elvileg a héten volt pé-m, szóval mozgalmas hetem volt ;) :D ennyi. te miért nem mész el uh-ra?
Szia CsillagTM!
De jó hogy látlak! :) Mi újság veled ? Hogy vagy? Én még mindig kínlódok....:(
Hol ott van a cisztám hol nincs, legutóbb két hónapja voltam rákszűrésen és nem volt semmi. Március elején megjött rendesen, majd márc 18.-án volt ismét egy kevés kb 2 nap, azóta semmi :( a hét elején csináltam egy tesztet de negatív lett, szóval biztos megint a ciszta szórakozik velem :( Te jól vagy? Mi újság babafronton? Puszi!
Sziasztok!
Van valakinek valamilyen tapasztalata AVIVA-tornával kapcsolatban? Annyi jó dolgot hallottam róla, hogy első felbuzdulásomban nekem tegnap már meg is volt az első órám. :)
Szia!
Köszönöm :) most pár napja jött meg, nem tapasztaltam semmi furát. remélem felszívódik vagy vmi, félek a műtéttől. akkor nyugszom meg ha nem lesznek tüneteim, most is érzem, h azon az oldalon ahol a ciszta van érzékenyebb.
írj majd mit mondott a doki
sziasztok!
én tegnap tudtam meg h 4cm-es cisztám van, a jobb petefészkemben és nekem vannak tünetiem. előszőr azt hittem méhen kívűl terheség. fáj, hirtelen mozdulatoknál v spontán bele nyilal. Nem értem mitől lehet ez, mert állítólag ien "picinél" nincsenek is tünetek :/
Ráadásul az orvos semmien felvilágosítást nem adott! (magyarok -.-) Annyit mondott h 4cm-es cisztám van, az ultrahangot se nézhettem, és h 3hónap múlva nézessem meg.
1hónapja voltam nődokinál, mert kijött belőlem vmi bőrszerű kb 5×5cm- es valami (tegnepő jártam utána és az is a petefészek ciszta egy tünete), akkor is meg ultrahangoztak és azt mondták nincs semmi.
Akkor egy hónap alatt hirtelen lett egy 4cm-es cisztám? Azért vannak tüneteim mert nyom egy szervet? Tudok valamit tenni, h "megóvjam"?
Nagyon számítok a tanácsaitokra, köszönöm szépen előre is.
milyen ciszta? sűrű bennékű? sima? dermoid? endó-gyanús? mit mondtak?
amúgy a 7-8 cm már elég nagy, szóval sanszos a műtét :( de ha akarsz babát, akkor mondd el nekik, h ezt vegyék figyelembe, és ne sérüljön a petefészked...
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni, ha esetleg jártasabbak vagytok e témában mint én. 27 éves vagyok, 3 napja alhasi problémákkal szenvedek. Tegnap bementem az ügyeletre, ahol vakbélgyanúval kórházba küldtek további vizsgálatokra. Vér-vizeletvétel, alhasi, mellkasi röntgen megvolt. Illetve, ultrahang, valamint nőgyógyászati kivizsgálás is. Megállapították, hogy 7-8 cm-es petefészek cisztám van. Azt mondtak menjek, nőgyógyászhoz(mivel tegnap csak ügyeleten voltam) akivel megbeszélem aműtéti teendőket. Kérdésem az lenne, hogy biztos szerintetek a műtét? Gyógyszerhez már késő? ELőre is köszi a válaszokat!
Sziasztok! Na végülis megvolt a műtétem pénteken. Kiderült, hogy dermoid cisztám volt, ami nem szívódott volna fel, és jó, hogy kiszedték, ez a fajta válik legkönnyebben rosszindulatúvá, a doki így mondta. Én is leírom részletesen, hogy zajlott minden, de az biztos, hogy én könnyebbre számítottam.
Péntek reggel 7-re kellett mennem, 8-ra voltam kiírva műtétre, amiből végülis 13 óra lett, borult a műtéti sorrend. De közben nem aggódtam, míg várakoztam, mert reggel óta csöpögött belém valami infúzió, meg kaptam nyugtatót. Aztán jött a műtősfiú, hogy pattanjak fel az ágyra, letol a műtőbe. Ott levetkőztettek, rám tettek egy lepedőt, és kicsit várni kellett, míg bemosakodtak a dokik. Aztán betoltak, a srác áttette a műtőasztalra, a két kezemet már el is kapták, széttárva feküdtem mint krisztus a kereszten. Egyik aneszteziológus már nyomta is a branülbe amit kellett, asszem még azt hallottam, hogy dormicum, megkérdezte, hány kiló vagyok, a másik aneszteziológus meg azt mondta, egy pillanatra szédülni fogok, majd jóéjt kívánt. Ezután már a kórteremben ébredeztem. Ja, a katétert altatás közben tették fel, mert így kértem. Mint utólag kiderült, nem 3 hanem 4 vágás lett a hasamon, és elég hosszúra sikerült a műtét, 2 órás volt. A műtét után másfél óra múlva ébredeztem, de a gázmaradványok miatt amit a hasüregbe nyomtak, hányingerem lett, nyomta a gyomorszájat. Szóltam a nővérnek, hogy hánynom kell, mire hozta a vesetálat, már jött is ki belőlem.
Utána hoztak teát, kekszet, hogy ennem-innom kell. Később kivették a katétert, ami után egy ideig csípett a pisilés. Fel kellett kelnem, hogy magamtól menjek vécére, és vinnem kellett a hasitasit, mert van egy tasak a hasüregből jövő véres lének, azt másnap reggel vették ki.
Másnap hazamehettem, 1 hét szigorú ágynyugalmat rendeltek el. Tegnap felment kicsit a lázam, de ma már jobb. Az első néhány éjszaka azért rossz, mert a bennmaradt, még fel nem szívódott gáz, beszorult a bordák közé, vagy a kulccsontnál szúrt, és alig bírtam feküdni, főleg én nem tudok háton aludni, ezért megszenvedtem. De lényeg, hogy kint van a ciszta :) és napról napra jobb lesz, szerdán varrat szedés. Remélem a szövettannal se lesz semmi gond.
Most pénteken lesz a műtét, megvan minden labor, ultrahang, stb, erre ma este megjött a menzeszem, ....így is megműtenek??
Mondjuk a doki megkérdezte, hogy mikor volt az utsó mensim, és mégis ezt az időpontot adta műtétre, láthatta, hogy necces lesz, mert épp megjöhet...
További ajánlott fórumok:
- Kétoldali petefészek ciszta + húgyúti fertőzés
- Kétoldali petefészek ciszta műtét
- Milyen teát igyak petefészekciszta ellen?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Tegnap előjegyeztek petefészek ciszta műtétre, 3 hét múlva műtenek.Ma reggel óta nagyon fáj az egyik oldalon, mit tegyek?