Péntek Enikő (Zóna edzés) rajongók ide!! :-) (beszélgetés)
Én is jobban szeretem Rékát valahogy. Pedig Enikő hatásosabb szerintem, meg olyan izomlázat csinál.
Mondjuk, én az állós-kardiós részeket amúgy is jobban szeretem, mint a talajosokat, meg Enikő nekem túl monoton, túl sokat csinál egy-egy gyakorlatból.
nekem meg pont fordítva! Rékával sokkal lassabb volt a változás! és utálom, hogy 20 percig nem teheted le a lábad, és már görcsbe áll! Enikőnél ilyen nincsen, mégis másnapra olyan izomlázam van...
:)
hát nekem Enikő popsi tornája nem jön be :( sőt egyre nehezebben megy :S áttértem Réka popsizására,a térdelős popsis gyakorlatok valahogyan jobban mennek,és a változás is észrevehetőbb ,ha így nyomom.. valaki Rékázik még Enci mellett?
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a fórumhoz. NAgyon szimpatikusan Enikő tornái. Két hete kezdtem el mozogni, de még csak a You..be-ról néztem a kisfilmeket, és azokat csináltam.Mellete futás, szobabicaj, na nem órák, hanem 10-20 percek. HIhetetlenül érzem a változást.Egyenlőre még az is eléggé megdolgoztat, nem akarom megszakítani magamat és a térdem is érzékeny, meg elég gyengék a hát-váll-derékizmaim is.GOndoltam, hogy beszerzek egy dvd-t, ami komplett.
Arra gondoltam, hogy a light lenne kezdetben nekem való.Szívesen fogadnám tapasztalt tornászók véleményét.
Köszi, az 1-es meg is van. :)
úh nem vagy semmi :) ez igen!
én is reggel kávé után edzek,de csak egy kardió intervallt nyomok valamelyik dvd ről,aztán irány az infraszauna,aztán meló,aztán este még 1 óra erősítés.. ez így megy heti 6 nap..
szia,nekem a tabatán kívül mind megvan,és ha jól látom akkor a zóna 1 dvd-n van 3 kardió intervall :)
Eperke! Neked ugye az összes Enikő dvd megvan? Melyiken van a legtöbb állós-kardiós rész?
most iszom a tejecskémet,7-re járok dolgozni,ez a délelőttös hetem.Délutános héten végül is tudnék,akkor 8-kor indulok itthonról,beleférne.ügyes vagy,hogy ennyire korán kelsz,a fél hat nekem még az éjszaka részét képezi.jó tornázást!
nem szeretsz korán kelni, vagy korán mész dolgozni? Én most kávézok, kb. fél hatkor állok neki... (ma a coca cola testébresztőt tervezem), negyed hétre kész, zuhany, pékség, gyerekkeltés, reggeli, irány a suli és a meló... fél nyolcra járok innen kb. 10 km...
ehhez persze hozzátartozik, hogy kilenckor már tuti alszok...
Sajnos csak hétvégén tudok reggel tornázni,pedig én is azt szeretem,na majd nyáron!Köszi a választ!
ja és ébredés után kb. 35-45 perccel, nekem az intervall gyakorlatok esnek ilyenkor rosszul kb. 7-8 percig (biztosan még nem vagyok teljesen ébren), de utána isteni
én reggel tornázok egy langyos tejeskávé után (ami csak arra kell, hogy a klotyóra elmenjek), így tök "üresen" tornázok.
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én csak tök üres gyomorral tudok jót tornázni.Ti hogy csináljátok?Még másfél, két órával az étkezés után is rosszul esik a mozgás,és nem nagy evésről van szó.Tulajdonképpen akkor a legjobb,ha éhes vagyok.
popsi hát könnyű a light-on?? na neeee :D elég sokat popsiztam már előtte is,na de ezek a fekvő üzzemódban való feltolás fenékkel ááááá :D eleinte abszolút nem ment,de még a hasazás is.. kellett egy hónap,mire a hasprések megindultak,éa végig tudtam csinálni a lightot,meg a zóna egyet is.. de csak has.. popsinál ugyanaz a téma.. egyszerűen nem bírok annyit megcsinálni alulról,mint amennyit kellene,csomószor leállok :S a normál popsizást (térdelő helyzetben) sokkal jobban bírom 6-7-8 kilókkal együtt,mint simán feltolni alulról :S az nehéz.. nekem legalábbis..
Szia, a 70 valahány perces anyagból kb 6 perc az ugrálás,de azok sem olyan nehezek,mint a Zóna1 és 2-n.Vedd meg:-)
Nincs mit :)
Hát igen, azok is ugyanennyit tudnak sajnos.
Tükör nem igazi mérvadó ez ne felejtsd el!
A képeket kell nézni, az az igazi öntükör.
Szerintem kifejezetten neked való a tabata,nagyon kevés benne az ugrálás!
Tudod,igaza van a lifetilts blogírónak.Mi nök nem hiszünk a szemünknek,ragaszkodunk a számokhoz,az általunk ideálisnak kikiálltott súlyhoz,centihez.Lehet,hogy most sikerül végre túllépnem ezeken,hiszen tetszik amit a tükörben látok,tetszik ahogy a ruhák állnak rajtam,akkor meg nem mindegy mit mérek?És persze ebből kifolyólag Neked is igazad van,marad a fénykép.
Sziasztok, azokat kérdezném, akik már próbálták a tabata-t. Érdemes annak is megvenni, aki nem bírja az ugrálást? Derék és egyéb izületi problémák miatt az 1-es és 2-ből sem csinálom az ugrálós intervall részeket, kizárólag az alakformálót. Vagy mindegyik részében sok az ugrálós rész? Köszi
Azért olyan nagy difi nem lehet a mérésben.
Egyébként meg nem a számok meg a kilók a mérvadók, hanem a kinézet, az összhatás. Két 60 kg-os és ugyanannyi cm magas nő is lehet tök más, nézhet ki az egyik sovinak, a másik kerekdednek ugyanolyan paraméterekkel is. Kinek milyen a testfelépítése, mennyire erősek a csontjai, a mellein, vagy fenekén, a combján van egy kicsit több, hogy oszlik el a súly stb.
Szerintem is a képeket vedd irányadónak magadról. :)
Még egy kérdésem lenne.Ezek szerint a testzsírmérős személymérlegek sem érnek semmit?
Ja,a másik,hogy se a centi,se a mérleg nem mutat különösebb változást.
Hát, köszönöm,hogy ilyen részletesen válaszoltál.Marad a fényképes összehasonlítás.
Kedves Izmoskörte!
Sajnos el kell, hogy keserítselek a mérés pontosságával kapcsolatban. A Testnevelési Egyetemre járok, ahol sokszor előkerülnek a hasonló témák, és az egyik ilyen alkalommal megkérdeztem a testösszetétel-mérésben nagy jártassággal rendelkező tanárnőnket ezekkel a mérésekkel kapcsolatban. Azt mondta, hogy ezek az impedancia-elven alapuló mérések nagyjából annyira pontosak, mintha ránézésre megtippelnéd, hány százalék valakinek a testzsírja. Ahhoz, hogy pontos legyen, legalább 3 elvezetés kéne, és fekvő helyzetben kellene mérni, hogy pontosnak lehessen tekinteni a kapott eredményt.
A testzsírszázalék mérésére a megbízható eljárás a bőrredőmérés. Ez sajnos annyira nem könnyen elérhető, de egészségnapok alkalmával már volt, hogy találkoztam vele.
Viszont arra biztatlak, elsősorban a tükörnek, és annak higgy, ahogy érzed magad, az árulja el a legtöbbet. Ha jól érzed magad, és egyre jobban tetszik, amit a tükörben látsz, jó úton haladsz :)
Köszi,igazából nagyon örülök,csak hihetetlen,bár mostanában már a tükörben is látszik a változás.Enikő tornája fantasztikus!
Ha jól értem ez azt jelenti, hogy zsírból fogytál kb. egy kilót, az izomtömeged viszont nőtt. Ez abszolút jó, sőt a legjobb. Még ha nem is tökéletesen pontos egy ilyen szerkezet - nem tudom az-e -, ha mindkétszer ugyanazon mértél, akkor viszonyítási alapként biztosan jó. Az otthoni sima mérlegek sem mérnek pontosan, de ha mindig ugyanazon, ugyanott mérsz, a változást lehet velük követni.
Sziasztok,a véleményeteket szeretném kérni!Két hete és ma voltam testzsírmérésen,patikában,biztos ismeritek,rá kell állni,kart szorítani...stb.Szóval az lenne a kérdésem,hogy szerintetek mennyire lehet hinni ezeknek a gépeknek.Mérési eredmények a következők:2 hete:súly:65kg,zsírsúly:18,3kg,tiszta súly:46,7kg,testzsír index:28,3%.Ma:64,6kg,17,2kg,47,4kg,26,7%.Őszintén szólva ez nekem egy kicsit hihetetlen,mindössze 2 hét alatt.Ti mit gondoltok?Hátha tapasztaltabbak vagytok nálam,sőt biztos.Előre is köszönöm!Étrendem,tornám a naplómban,ha valaki esetleg kíváncsi rá.
További ajánlott fórumok: