Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)
hát mi is így vagyunk vele, mert 12 ET-ből 8 el is indult terhességnek, csak mindig elvetélek. Mindig minden eredményem tuti .. Van már közös gyerekünk, ő pl spontán baba volt
Most adódott hogy az inzulinom minimálisan magasabb, meg a tsh 3.670 lett, most ezekben látok valamiféle magyarázatot, mert ha nem ez a 2 az ok akkor passz.
Nálunk igazából nem is tudjuk, hogy miért nem jön össze:(
hááát semmi sem egyszerű és semmi sem megy könnyen. Csak az a baj, hogy az ember így is egy csomó mindenen van túl...agyilag padló és akkor megint van valami ami miatt nem látni a dolgok végét :(
Igen általában felírják. Nekem az OGYI-nál egyedileg engedélyeztette, mert hivatalosan nem írható IR-re, csak cukorbetegségre. Ezért egy hónapot kellett várnom a gyógyszerre :(
én arra pl endo doki nélkül simán kaptam gyógyszert..
Már elég régen nézték, de úgy emlékszem , hogy 1,6 volt. azzal nem volt gondom soha. Az IR miatt mentem endokrinológushoz.
én is csak mentem,nem kellett időpont.Ez az első konzira vonatkozik Pieta:(2x engem is órákig várattak.
neked mennyi volt a tsh-d ??
Úgy emlékszem, hogy szerdán és pénteken fogadja a lombikosokat soron kívűl.
Csak oda mentem időpont nélkül és fogadtak/ a doktornő épp megbeszélésen volt, de a férje helyettesítette/ A Kovács küldött hozzá
Én is lombikos vagyok, de még egyszer se hívtak be soron kívül. Vagy egyszerűen be kellett volna mennem magamtól? Ma voltam épp, a majdnem 2 h kellett várnom.
Én is így tudtam..pont ez a bajom :(
Sziasztok. Soron kívül fogad, de beutaló kell hozzá.
Terhesség esetén fogad soron kívül, nem?
Szia!
Az a baj hogy nem kaptam beutalót, csak úgy meg nem állíthatok be.
Neked milyenek voltak az értékeid???
Szia! Én is a 400 ágyasba járok Mezősi Doktornőhöz, tényleg soron kívül fogad! És még valami a TSH-t megnézik fizetős vérvételbe is, ha kéred + T3 és T4 értékeket is kielemzik. Mondjuk az Én értékeim most stabilnak tekinthetőek, ezért minden 2. ciklusban nézzük. És tényleg érdemes Selént és Jódot is enni, abban az esetben, ha nem autoimmun pajzsmirigy betegség áll fenn.
Gondoltam már rá, de beutaló nélkül nem hinném hogy szóba állna velem...
Neoma.Egyszerű.döntsd el érdeke PM,vagy nem.ha döntöttél,akkor 2 lehetőség van.ne figyelsz rá,másik,hogy elmész a 400 ágyasba Dr.mezősihez.Lombikosokat soronkívül fogadja.Ennyi.
nekem nem házidoki kérte, nőgyógyászati kérőlapom volt, de nem meddőségi. Bár annyit mondtak, hogy ha nem minden eredmény ugyanannál a labornál készült, akkor azok nem számítanak. Szóval elvileg nekem a Pécsen mért 1.5 értéket nem vennék figyelembe, csak a 2.9-et meg a 3.670-et. Szóval passzolom hogy most mi van
A 60 napos szabály szerintem csak akkor van, ha háziorvos kéri. Nekem pl csináltak egyet a meddőségisek, köv hónapban kért újat az endokrinológus.
Ir diétán vagyok..
de ha ekkora ingás terhesség alatt van ??? A barátnőm beszélt az endos dokival aki azt mondta hogy ekkora ingás ilyen rövid idő alatt sok, be kell állítani
meg kérdeztem belgyógyász főnökömet erről az ingadozásról.Hozzáteszem belgyógyász,nem endokrinológus.
szerinte,ha normál tartományon belül ingadozik,az nem gond.Sok minden oka lehet.Időjárás,front,étkezés.
van egy januári tsh az 2,9 volt, van egy múlt hétfői az 3.670 és egy most keddi az 1.5 (az utolsót Pécsen csinálták)
Stimu tavaly októberben volt, most fagyasztottért mentem vissza.
Akartam még 1 tsh-t nézetni jövő héten is, de azt mondták a laborban 60 napon belül nem ismétlik meg.
azon vagyok..remélem sikerül is :(
nekem úgy rémlik,az immunológia gyorsabban megvolt.De most semmit nem tudok már követni:(
AZ viszont tuti,hogy a Tsh-t kérném 3x,és az lenne a döntő.:)Szerintem a labor cseszett el valamit.A Tsh változáshoz max 3-4 hét kell.(ha csak nincs valami nagyon durva dolog a háttérbe.
A hormonok hatására,amit stimuba kapunk, emelkedik a tsh.Nekem egyszer 0 volt,azt mondták,nem gáz,majd a stimu megemeli:(
Ennyit nem szabadna változnia! Akkor ezzel tényleg foglalkozni kell!!!
nálam egyik héten 3.670 másik héten 1.5 ez az ingadozás zavar
egy próbát megér..nem tudod mennyi idő múlva van eredménye ?? annak is olyan sok mint a genetikának ??
Én úgy értem,h pl 2- es értékkel is sikerülhet, ha nem ingadozik. Nálam, mikor kiderült a probléma, a doki is úgy kezdte, h először stabilizáljuk az értéket és utána lehet próbálkozni a babával.
Gyógyszerrel csak többet ártanál,mint amennyit használ.Próbálj meg szelént szedni,az hat a PM-re is.Immunológiát én megcsináltatnám valahol máshol is,akár magánba is.Ennek a sok sikertelenségnek lehet,hogy ott kell keresni az okát.Mosz szült egy ismerősőm,6 vetélés után.Pesten ismét megcsinálták neki a vérzési,véralvadási paneleket,és egy nagyon apró eltérés volt,amit nem vettek eddig komolyan.kapott rá szurit,és most van egy kislánya.
További ajánlott fórumok: